Μπουρεκάκια με κιμά της γιαγιάς!

Μοιραστείτε το :

Η γιαγιά μου είναι χρυσοχέρα και φοβερή μαγείρισσα! Μία από τις σπεσιαλιτέ της είναι τα μπουρεκάκια με κιμά. Όλα τα εγγόνια, κι όχι μόνο, τρελαινόμαστε γι’ αυτά και σε τραπεζώματα, γιορτές και τα σχετικά, πάντα υπάρχουν στο τραπέζι μας.

Ιδού η συνταγή!

Υλικά

  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 φλιτζανάκι καφέ ρύζι γλασέ
  • 1 μικρό κρεμμύδι (τριμμένο)
  • Ελάχιστο βούτυρο (κουταλάκι γλυκού)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Λίγο λάδι

Για το φύλλο

  • αλεύρι
  • νερό
  • λάδι
  • αλατάκι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Τσιγαρίζουμε τον κιμά σε ένα κατσαρολάκι (βάζουμε κρεμμύδι, λάδι και τη κουταλίτσα βούτυρο που ανέφερα στα υλικά και αλατοπίπερο) και σιγοβράζουμε για κανα 20’. Παράλληλα σε ένα άλλο κατσαρολάκι, βράζουμε το ρύζι. Στη συνέχεια, ενώνουμε αυτά τα δύο και έχουμε τη γέμιση μας.

Βήμα 2ο

Φτιάχνουμε ζύμη και ανοίγουμε φύλλο (ή παίρνουμε και έτοιμο, η γιαγιά μου πάντα ζυμώνει)

Βήμα 3ο

 

Κατά μήκος της ζύμης, βάζουμε δυο περίπου κουταλίτσες γέμιση. Στη συνέχεια, κόβουμε  σε λωρίδες και διπλώνουμε τη ζύμη με το περιεχόμενο σε σχήμα σπείρα/ σαλιγγαράκι/ όπως θέλουμε το λέμε.

Βήμα 4ο

 

Τηγανίζουμε και καλή μας όρεξη!

Μοιραστείτε το :

Αφήστε μια απάντηση