Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ,  Σκέφτομαι και γράφω

Δε θέλουμε φετάτους, θέλουμε σουβλάκια!

Μοιραστείτε το :

Ζούμε στην εποχή της εικόνας, η καλή εμφάνιση παίζει πρωτεύοντα ρόλο κι όλοι θέλουμε να αρέσουμε. Οι περισσότεροι κάνουμε κάποια μορφή άσκησης, είμαστε πιο ευαισθητοποιημένοι με τη σωστή διατροφή, μάθαμε και τα βιολογικά προϊόντα.

Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που ασχολούνται λίγο παραπάνω με όλα αυτά. Θα γυμναστούν καθημερινά, βρέξει-χιονίσει, τον καφέ τους θα τον πιουν χωρίς ζάχαρη ή στην καλύτερη με ζαχαρίνη, η διατροφή τους δεν περιλαμβάνει λιπαρά ενώ το delivery είναι άγνωστη λέξη. Όλα αυτά έχουν αργά ή γρήγορα ως αποτέλεσμα ένα λαχταριστό κορμί.

Εσένα σου έλαχε να κάνεις σχέση με κάποιον που ανήκει στη παραπάνω κατηγορία και γουστάρεις με τρέλα προφανώς. Τα γυμνασμένα κορμιά είναι πολύ σέξι κι εσύ απολαμβάνεις ένα τέτοιο. Άσε που κάθε φορά που κυκλοφορείτε, συγκεντρώνει βλέμματα θαυμασμού και γουστάρεις διπλά, γιατί «φάτε μάτια ψάρια».

Έλα όμως που ταυτόχρονα διατηρείς και παράλληλη σχέση πάθους με το νόστιμο φαγητό που συνήθως ισοδυναμεί με θερμιδική βόμβα, γουστάρεις και το junk food ενώ δεν είσαι πιστός και στη συστηματική γυμναστική. Θα μου πεις, είναι τώρα αυτό πρόβλημα; Όχι απαραίτητα, αλλά μπορεί και να γίνει, όπως σε κάθε σχέση που τα μέλη της λειτουργούν διαφορετικά σε απλά πράγματα της καθημερινότητας, όπως το φαγητό ή τη διάθεση του ελεύθερου χρόνου.

Ο τρόπος που σκέφτεται και λειτουργεί ο κάτοχος του κορμιού είναι ελαφρώς διαφορετικός απ’ το δικό σου, ξεκινώντας απ’ τις διατροφικές του –προφανώς–  συνήθειες έως και τις δραστηριότητες που απολαμβάνει να κάνει. Το ταίρι σου χτίζει στο γυμναστήριο κορμί με κοιλιακούς «πατατάκια», ξέρεις, τα κυματιστά ενώ εσύ τα αγοράζεις απ’ το περίπτερο και τα τρως.

Η σχέση σου όχι μόνο δεν τρώει πατατάκια και τα συναφή, αλλά έχει μια συνεχόμενα αυστηρή διατροφή, πέρα απ’ την καθημερινή επαφή με τη γυμναστική. Οι κοιλιακοί δε θέλουν τρόπο, αλλά κόπο για να σχηματιστούν! Χρειάζεται τρελή αυτοκυριαρχία στο τι βάζεις στο στόμα σου, όπως χρειάζεται και να ιδρώσεις. Αν ήταν απλό κι εύκολο, θα είχαμε όλοι από ένα 6-pack.

Προβλήματα ενδέχεται να υπάρξουν αν αρχίσουν οι διακριτικές προτροπές κι οι έλεγχοι απ΄ τον ένα προς τον άλλο, ως προς το τι τρώει ο καθένας, πόσο χρόνο περνάει ή δεν περνάει στο διάδρομο και το ελλειπτικό ποδήλατο, τι θα ψωνίσετε στο σούπερ μάρκετ και με τι θα συνοδέψετε την ταινία που θα δείτε το βράδυ, με πίτσα ή με φρουτοσαλάτα.

Τι γίνεται όταν, ενώ σε γνώρισε να πίνεις τον καφέ σου πετιμέζι και να κάνεις συνειδητά διατροφικές παρασπονδίες, αρχίζει στην πορεία της σχέσης σας τις προσπάθειες να σου αλλάξει τις «κακές» συνήθειες; Ή αν εσύ αρχίζεις να ενοχλείσαι απ’ το πόση ώρα περνάει στο γυμναστήριο και το κόλλημα με το υγιεινό φαγητό; Κακά τα ψέματα βέβαια, πιο πιθανό είναι να θελήσει η σχέση σου να σου περιορίσει τη ζάχαρη και το αλκοόλ παρά εσύ να κόψεις τις σαλάτες.

Όσο περνάει ο καιρός ο γυμνασμένος σύντροφος μπορεί να έχει άποψη στο τι ακριβώς τρως κι εσύ δε θυμάσαι να ζήτησες καταγραφή των θερμίδων. Μια άλφα καταπίεση, αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της. Δηλαδή, αν δε θες να χάσεις το κορμί πατριώτη θα πρέπει να προσέχεις τι τρως; Μα αφού έτσι σε γνώρισε, γιατί τώρα σε θέλει αλλιώς;

Εσύ θεωρείς το φαγητό και το ποτό απόλαυση! Αφού δε συντρέχει κάποιο θέμα υγείας που να επιβάλλεται να προσέχεις,  δε σκοπεύεις να στερηθείς τα σουβλάκια και τις μακαρονάδες σου. Και μετά θέλεις και το γλυκάκι σου, γιατί να το κρύψουμε άλλωστε.

Μια ζωή την έχουμε, ένα κιλό πάνω, ένα κιλό κάτω, δε χάλασε κι ο κόσμος. Γιατί να νιώθεις άβολα κι άσχημα; Πόσο να ευχαριστηθείς το φαγητό σου αν βλέπεις στο βλέμμα του άλλου ότι δεν εγκρίνει αυτό που επέλεξες απ’ το μενού; Πόσο να διασκεδάσεις το βράδυ που θα βγείτε για ποτό, όταν θα η σχέση σου πίνοντας πίνει σόδα, άντε στο τσακίρ κέφι κάνα τζίν τόνικ και θα σου κάνει παραλληλισμό θερμίδων: «Τρία ποτά; ας έτρωγες καλύτερα μια καρμπονάρα».

Θα βαρεθείς να μετράς μπουκιές και γουλιές κι οι διαφορετικές συνήθειες θα φέρουν τσακωμούς κι εντάσεις γιατί στο τέλος της γραφής, τους κοιλιακούς πολλοί λάτρεψαν, αλλά τη μουρμούρα ουδείς. Οι σχέσεις είναι για να περνάμε ευχάριστα κι όχι να χαλιόμαστε.

Μια παγίδα που πολλοί σε μια σχέση πέφτουν ανά καιρούς, είναι ν’ αλλάζουν γιατί το ζήτησε, ακόμα και με όμορφο τρόπο, ο σύντροφός τους. Να αλλάζεις επειδή αναθεώρησες, είναι δική σου απόφαση, είναι κάτι διαφορετικό απ’ το να το κάνεις από φόβο μη χάσεις τον άλλο.  Αν δε σε δέχεται όπως σε γνώρισε, τότε να βρεις άλλον να σε θέλει όπως είσαι κι επειδή είσαι εσύ.

Βεβαίως η γυμναστική και άλλων σημείων εκτός της άνω και κάτω γνάθου, όπως κι η σωστή διατροφή, είναι αντικειμενικά κάτι καλό κι όλοι πρέπει να κάνουμε, όσο αντέχει ο καθένας κι ανάλογα με το χρόνο του.

Να προσέχει ο καθένας το κορμί του στο μέτρο που του αρέσει του ίδιου και που είναι εφικτό, χωρίς να γίνεται έμμονη ιδέα. Άλλωστε νους υγιής εν σώματι υγιεί, αρκεί όλο αυτό να μη γίνεται καταναγκαστικά και ψυχαναγκαστικά. Ελευθερία κινήσεων, δραστηριοτήτων και γεύσεων για να λειτουργήσει η σχέση.

Θες να φας ένα προφιτερόλ και ν’ αράξεις στον καναπέ; Κάν’ το χωρίς ενοχές! Κι ο σύντροφος ας απολαύσει με τη σειρά του ό,τι υγιεινό τραβάει η όρεξη του κι ας πάει μετά για τρέξιμο. Άλλωστε, περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα, που λέει κι ο σοφός λαός.

Πρώτη δημοσίευση στο pillowfights.gr

About Author

Μοιραστείτε το :