Φρατζόλα γεμιστή με μπουκίτσες χοιρινού και πολύχρωμες πιπεριές!

Μοιραστείτε το :

Μιλάμε για μεγάλη νοστιμιά! Μου το είχε προτείνει μια συνάδελφος μου πέρυσι, αλλά σήμερα το φτιάξαμε για πρώτη φορά. Απο δώ και πέρα μπαίνει στα αγαπημένα μας!

Υλικά

  • 1 φρατζόλα ψωμί
  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1  πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πατάτα
  • κίτρινο τυρί, κασέρι
  • μουστάρδα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • λίγο κρασί

DSC_8889

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

κόβουμε το πάνω μέρος της φρατζόλας, σαν να βγάζουμε το καπάκι και αφαιρούμε τη ψύχα απο μέσα.

Βήμα 2ο

ψιλοκόβουμε τις πιπερίτσες, τη πατατούλα και το τυράκι (ειδικά τη πατατούλα την έκοψα σε πάρα πολύ λεπτά κομματάκια).

Βήμα 3ο

σε ένα μπολ έχουμε το πλυμμένο χοιρινό μας σε μπουκίτσες, προσθέτουμε και τις πολύχρωμες πιπεριές μας, βάζουμε λαδάκι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και μια μεγάλη κουταλιά μουστάρδα και ελάχιστο κρασάκι και ανακατεύουμε να πάει παντου στο μείγμα μας. Αφήνουμε να ‘ξεκουραστεί’ μισή ωρίτσα.

Βήμα 4ο

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι μας και μόλις αρχίσει να καίει βάζουμε μέσα το περιεχόμενο του μπολ σύν το τυράκι. Ανακατεύουμε για κανα 10′ να ροδίσει για τα καλά το κρέας.

DSC_8891DSC_8894

Βήμα 5ο

Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στο ψωμί χωρίς το ζουμί. Παρατηρήσαμε οτι α) το τυρί είχε λιώσει (λογικό βέβαια!) και β) οτι μας περίσσεψε τηγανιά, οπότε α) κόψαμε λίγο ακόμα κασέρι μέσα στο ψωμί, πάνω απο το περιεχόμενο της τηγανιάς και β) την τηγανιά που δεν χωρούσε τη βάλαμε σε ένα μικρό πυρεξάκι.

DSC_8901DSC_8897

DSC_8903DSC_8904

Βήμα 6ο

Κλείνουμε το καπάκι του ψωμιού απο πάνω, τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο όλο το ψωμί, το βάζουμε σε ένα πυρέξ και μαζί με το άλλο το πυρεξάκι με την περισσευούμενη τηγανιά, τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα!

Βήμα 7ο

Καλή όρεξη, είναι εγγύηση νοστιμιάς!

DSC_8909

 

 

 

Μοιραστείτε το :

Αφήστε μια απάντηση