Κουλουράκια με πορτοκάλι και ελαιόλαδο!

Μοιραστείτε το :

Χθές φτιάξαμε με το φουντουκάκι συνταγή του ενός και μοναδικού Άκη (του Πετρετζίκη ντε!) για κουλουράκια με ελαιόλαδο και πορτοκάλι!

Βγήκαν πολύ νόστιμα εννοείται, αφού ο ‘Ακης είναι εγγύηση! Στο μεγαλύτερο μέρος της ζύμης μας, σχηματίσαμε μια μεγάλη καρδιά! Τη κουλουρένια νόστιμη καρδιά την αφιερώνουμε στον θείο Α. που είχε τα γενέθλια του χθες!

Πάμε στη συνταγή!

Υλικά:

  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 600 γρ αλεύρι

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ρίχνουμε το λάδι, χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη και το κονιάκ σε ένα μπόλ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός

DSC_9430DSC_9432

DSC_9434DSC_9436

DSC_9437DSC_9441

Βήμα 2ο

Σε άλλο μπόλ βάζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι

DSC_9443DSC_9444

 

Βήμα 3ο

Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε τη ζύμη με το κουτάλι και αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο αλεύρι . Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μπορεί να δουλευτεί.

DSC_9446DSC_9448

Βήμα 4ο

πλάθουμε το σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς

Βήμα 5ο

Απολαμβάνουμε!

DSC_9450

 

Μοιραστείτε το :

Αφήστε μια απάντηση