Michael Knight, ο Ιππότης της ασφάλτου κι ο ΚΙΤΤ!

Μοιραστείτε το :

Το πιο διάσημο αυτοκίνητο απ’ τη δεκαετία του ’80, έως και σήμερα τολμώ να πω, είναι ο ΚΙΤΤ! Ο ΚΙΤΤ του Μάικλ Νάιτ, του Ιππότη της Ασφάλτου.

Το όνομα του που είναι τα αρχικά του Knight Industries Two Thousand, ήταν πασίγνωστο σε όλα τα παιδιά της δεκαετίας του ’80. Τα συγχρονα παιδιά παίζει να μην το έχουν καν ακουστά. Εμείς πάντως, τα παιδιά του τότε κι ενήλικες του σήμερα, όταν οδηγούμε σε κίνηση και μας κορνάρει ο από πίσω, μπορεί να μας ακούσεις να πούμε κάτι σχετικό του στιλ: «τι θες να κάνω, δεν έχω τον ΚΙΤΤ να περάσω από πάνω από τον μπροστινό»

Ο ΚΙΤΤ που λες, για να θυμούνται οι παλιότεροι και να γνωρίζουν οι νεότεροι, ήταν μια μαύρη σούπερ ντούπερ αυτοκινητάρα, εφοδιασμένη με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας που… είχε φωνή! Ναι, ΜΙΛΟΥΣΕ! Κι αν αυτό ήταν απίστευτο, δεν ήταν και το μοναδικό. Εκτός από  ανθρώπινη φωνή, διέθετε κι απίστευτη νοημοσύνη. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΟΔΗΓΟ, ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΜΟΝΑΧΗ ΤΗΣ και πάντα βρισκόταν τη σωστή στιγμή, στο σωστό μέρος.

Επίσης, έτρεχε με την ταχύτητα του φωτός πηδούσε πάνω άπο άλλα οχήματα και βοηθούσε τον… συνεργάτη του, τον αστυνομικό Μάικλ Νάιτ, να πιάσουν τους κακούς και να σώσουν τους καλούς. Από μόνος του ο Μάικλ δε θα τα κατάφερνε, αλλά με τον ΚΙΤΤ, τον οποίο καλούσε μιλώντας του μέσω του … ρολογιού του, ήταν αχτύπητο δίδυμο!

Όλα αυτά, στη σειρά «Ο ιππότης της ασφάλτου», που έκανε θραύση στην ελληνική τηλεόραση τη δεκαετία του ’80 και γενικά είχε τρομερή επιτυχία παγκοσμίως.

Ο βασικός πρωταγωνιστής της σειράς, όπως καταλαβαίνεις ήταν πρώτα το σπορ αυτοκίνητο της Pontiac Trans Am κι έπειτα ο Ντέιβιντ Χάισελχοφ, κατοπινός ναυαγοσώστης του Baywatch.Ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ μέχρι τότε ήταν τραγουδιστής, αλλά μετά την επιτυχία της σειράς έγινε διάσημος σε όλον τον κόσμο κι έκανε καριέρα ως ηθοποιός.

Το αυτοκίνητο που στην πραγματικότητα το οδηγούσε κάποιος που βρισκόταν κρυμμένος πίσω από το κάθισμα του οδηγού ήταν, όπως είπα και πριν, πολύ δημοφιλές σε πολλές χώρες, τις οποίες εν τέλει επισκέφθηκε κι οι θαυμαστές του είχαν την ευκαιρία να το δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί του. Η Ελλάδα ήταν μία από αυτες.

Αυτή είναι μία αγαπημένη μου παιδική ανάμνηση!

Ο παππούς μου που ήταν ο πιο cool και φοβερότερος παππούς όλου του κόσμου, μας ανακοίνωσε μια μέρα ότι ο ΚΙΤΤ ήρθε στη χώρα μας και θα πάμε να τον δούμε. Πράγματι, δε θυμάμαι αν ήταν πρωί ή απόγευμα, μια ενθουσιασμένη νουαζέτα κι ο ακόμη πιο ενθουσιασμένος αδερφός της επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του παππού με τρομερή ανυπομονησία κι έξαψη. Θα βλέπαμε από κοντα τον Μάικλ Νάιτ και τον Κιττ!

Φτάσαμε στο γήπεδο της ΑΕΚ -εκεί θα γινόταν το event- και μαζί με μιλιούνια κόσμο, μικρό και μεγάλο, μπήκαμε μέσα. Κρατώντας σφιχτά το ένα χέρι του παππού εγώ και το άλλο ο αδερφός μου, προχωρήσαμε στο διάζωμα και καθήσαμε στις θέσεις μας. Είχαμε τις καλύτερες θέσεις, μπροστά μας πιάτο όλο το γήπεδο.

Ο ΚΙΤΤ ήταν σκεπασμένος με ένα λευκό κάλυμμα. Πίναμε την πορτοκαλαδα μας σε γυάλινο μπουκάλι και περιμέναμε υπομονετικά και χαρούμενοι μέχρι που επιτέλους ο υπεύθυνος εκεί, ο παρουσιαστής ή μήπως ήταν ο Μάικλ Νάιτ, σήκωσε το κάλυμμα και αποκαλύφθηκε ο ΚΙΤΤ!!

«ΚΙΤΤ, χαιρέτησε τον κόσμο!», του είπε.

Δε θυμάμαι σε ποια γλωσσα το έκανε, αν είπε «γεια σας» ή «hello”, αλλά μας χαίρετησε και τα κόκκινα φωτάκια μπροστά (αυτά που κάναν τη φωνή του), κινήθηκαν δεξιά- αριστερά. Από το στόμα του αδερφού μου ακούστηκε ένα wow!!!

Ήμουν τρελά ενθουσιασμένη, λίγα μέτρα μακριά μου κι όχι στην τηλεόραση, ήταν ο ΚΙΤΤ, το αυτοκίνητο που μιλούσε, κινούνταν μοναχό του και πηδούσε πάνω από άλλα αυτοκίνητα! Ήταν αληθινό!! Εκείνο έκανε μερικά γύρω – γύρω στο γήπεδο, έδωσε κανονικά την παράσταση του και ξετρέλανε όλο τον κόσμο.

Από εκείνη τη μέρα, το λέγαμε σε όλους, συμμαθητές και φίλους, ότι είχαμε δει τον ΚΙΤΤ από κοντά και μας μίλησε και διάφορα του στιλ «ήμουν κι εγώ στο κότερο»!

Πάρτε και το τραγούδι της σειράς, πόσο φοβερό είναι;

πηγή φωτογραφίας: η μηχανή του χρόνου

Μοιραστείτε το :