Μπουκίτσες Μπανόφι

Μοιραστείτε το :

Λατρεύουμε μπανόφι, σε όποια μορφή, τούρτας, σοκολατακίων κ.λ.π. κι ο φουντουκομπαμπάς που του αρέσει να μας κακομαθαίνει, μας φτιάχνει λαχταριστές μπουκίτσες μπανόφι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα συγκεκριμένα μπανοφάκια, τα έφτιαξαν ο Σεφ Φουντούκης με τη Σου Σεφ Καραμέλα, υπό την επίβλεψη του μπαμπά τους!

Υλικά

  • 2 κουτιά μπισκότα τύπου digestive
  • 2 μπανάνες
  • 300 γρ κουβερτούρα πραλίνα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για να γίνει καραμέλα. Προσοχή: Βάζουμε το κουτάκι με το ζαχαρούχο,όπως είναι, δεν το ανοίγουμε! Το βάζουμε λοιπόν μέσα σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό (να καλυφθεί εντελώς το κουτί). Μόλις αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά (το δικό μας μάτι πάει μεχρι το 9 και το βάζουμε στο 2-3) και το αφήνουμε για 3 ώρες σκεπασμένο.

Μόλις περάσουν οι 3 ώρες κλείνουμε το μάτι, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πληθυντικός αριθμός, γιατί βάζουμε 3-4 κουτάκια να βράσουν.Το καραμελομένο γάλα μπορεί να διατηρηθεί έως και 3 μηνες σε σκιερό μέρος οπότε αφού βράζουμε που βράζουμε, προνοούμε και για τις μελλοντικές υπογλυκαιμίες.

Βήμα 2ο

 

Βάζουμε σε ενα μπολ τα μπισκότα τα οποία τα εχουμε τρίψει καλά καλά (να είναι σκόνη), τις μπανάνες και την καραμέλα. Τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ενα ωραίο ομοιόμορφο μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει. Αν βιαζόμαστε, μπορούμε να το βάλουμε στην κατάψυξη για 20-25 λεπτά.
O μικρότερος της παρέας, όπως πάντα, πιστοποιεί τη διαδικασία ώστε να γινει σωστά!

Βήμα 3ο

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια βγάζουμε το μείγμα και πλαθουμε μικρές μπουκίτσες/μπαλάκια, τα οποία τα βουτάμε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και τα τοποθετούμε προσεκτικά σε ταψί σε αντικολλητικό χαρτί.

Τα βάζουμε στο ψυγείο για δύο ωρες, ώστε να σκληρύνει η σοκολάτα και μετά απολαμβάνουμε!

Μοιραστείτε το :

Αφήστε μια απάντηση