Ψαρόσουπα, η θαλασσινή

Μοιραστείτε το :

Το αγαπημένο μου φαγητό είναι η ψαρόσουπα! Μπορώ να φάω άπειρα πιάτα, όλη την κατσαρόλα μόνη μου! Ευτυχώς αρέσει και στην υπόλοιπη οικογένεια και την κάνουμε συχνά-πυκνά!

Υλικά

  • 1 μεγάλο ψάρι (περίπου 1 κιλό) που να κάνει σούπα (προσωπικά προτιμώ και προτείνω ροφό ή πεσκαντρίτσα, η νησιώτισσα!)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 2 καρότα
  • Σέλινο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Λίγο λάδι

 

 

Για το αυγολέμονο

2 λεμόνια

2 αυγά

 

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Βάζουμε τα λαχανικά να βράσουν στην κατσαρόλα με αλάτι και λίγο λάδι. Πάνω στην κατσαρόλα αντί για καπάκι, εφαρμόζουμε το σουρωτήρι, μέσα στο οποίο έχουμε βάλει το ψάρι μας (ξελεπιασμένο). Με αυτό το κόλπο κι όχι κόπο, βράζουν τα λαχανικά μέσα στο ζωμό του ψαριού και τα ψαροκόκκαλα μένουν περιορισμένα στο σουρωτήρι.

Βήμα 2ο

 

Στα 10-15 λεπτά το ψάρι είναι έτοιμο και το βγάζουμε με το σουρωτήρι, ενώ τα υπόλοιπα λαχανικά συνεχίζουν και βράζουν για άλλο ένα 10’. Στο μεταξύ, ρίχνουμε και το ρυζάκι.

Βήμα 3ο

 

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Όπως πάντα, χτυπάμε τα δυο αυγά σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν λευκά, προσθέτοντας σιγά – σιγά το χυμό από τα δυο λεμόνια. Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας με την κουτάλα περιεχόμενο απ’ την κατσαρόλα, για να έρθει το αυγολέμονο στην ίδια θερμοκρασία με αυτό και να μην αυγοκόψει. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στην κατσαρόλα και σερβίρουμε!

Καλή όρεξη!

Μοιραστείτε το :

Αφήστε μια απάντηση