Παιδικά βιβλία

Άρα, η μηχανικός των άστρων – Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Μοιραστείτε το :

Είμαι πολύ χαρούμενη που σας παρουσιάζω αυτό το βιβλίο! Είναι ολοκαίνουριο, μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος!

Αφορά σε παιδιά από 6 ετών και πάνω αλλά και μικρότερα να είναι, καλό είναι να ακούνε ότι τα επαγγέλματα δεν έχουν φύλο και ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να κάνει κάποιος, όταν το επιθυμεί! (αρκεί να ζει σε μια πολιτισμένη χώρα, βέβαια)

Δεν υπάρχουν επαγγέλματα μόνο γυναικεία ή, εν προκειμένω, μόνο αντρικά.

Η αφορμή της συγγραφέως να γράψει το βιβλίο, δόθηκε όταν η τετράχρονη κόρη της της είπε «οι μηχανικοί είναι αγόρια!»

Εν τω μεταξύ η μαμά της, η συγγραφέας δηλαδή, το πρωί ασχολείται με τον προγραμματισμό, αυτή είναι η εργασία και χαρά της, άλλο αν το βράδυ σπίτι της ψήνει κεκάκια στην κόρη της! Ω, ναι, μπορεί να κάνει και τα δύο! Μαγικό;

Όλα γίνονται, ακόμα και του σπανού τα γένια, πια!

Η αριστεία στα ΣΤΕΜ δεν είναι μια έμφυτη ικανότητα αλλά επίκτητη.

Δεν είναι ότι τα κορίτσια δεν ενδιαφέρονται για τα ΣΤΕΜ είναι ότι δεν τους δίνεται η ευκαιρία από τηλεόραση, από την άτιμη την κενωνία που άλλους τους ανεβάζει κι άλλους τους κατεβάζει στα τάρταρα, να ενδιαφερθούν.

Αυτό το βιβλίο προσπαθεί να καταρίψει τα στερεότυπα και να δείξει ότι η γυναίκα στην εποχή μας μπορεί και διεκδικεί τη θέση που της αξίζει!

Η υπόθεση:

Ένα κοριτσάκι η Άρα (όνομα που “οδηγεί” σε συμπέρασμα) με το ρομπότ της τη Ντι – Ντι, θέλουν να μετρήσουν τα αστέρια!

Για να το κάνουν αυτό, παίρνουν τη βοήθεια του κοινού, όπου κοινό ίσον τέσσερις γυναίκες μηχανικοί της Γκούγκλ (γιατί τη λέει Γκούγκολ μέσα και με μπέρδεψε; Είναι θέμα αξάν; Δεν έχω εγώ καλή προφορά; Ολόκληρο μεταπτυχιακό από το Leeds University έχω κυρίες και κύριοι!)

Με πολύ απλά και κατανοητά λόγια μας δίνουν να καταλάβουμε τι είναι ο κώδικας, κι ο προγραμματισμός.

Ποιος είναι ο αλγόριθμος της επιτυχίας, όμως;

Από το οπισθόφυλλο!

Ένα κορίτσι, χρησιμοποιεί την εξυπνάδα και το θάρρος του για να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα.

Η Άρα, η μηχανικός των άστρων είναι ένα εμπνευσμένο και συμπεριληπτικό Stem βιβλίο που μας διδάσκει για τους υπολογιστές και την τεχνολογία, με παραδείγματα από πραγματικές μηχανικούς της Google. Ένα βιβλίο από την Komal Singh, μαζί με εφευρέτες και εφευρέτριες της Google.

Η Άρα αγαπάει τους αριθμούς –τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ αριθμούς. Θέλει να προγραμματίσει το ρομπότ της, την Ντι-Ντι <Μπιπ!> για να μετρήσει όλα τα άστρα, αλλά δεν ξέρει πώς να το κάνει.

Σε αυτή τη διασκεδαστική περιπέτεια, η Άρα επισκέπτεται το Innovation Plex της Google, για να ζητήσει συμβουλές από τέσσερις γυναίκες μηχανικούς της Google, πρωτοπόρους στην τεχνολογία. Μαζί με τις νέες φίλες της, η Άρα ανακαλύπτει έναν αλγόριθμο της επιτυχίας που μπορεί να λύσει ΜΕΓΑΛΑ προβλήματα και να έχει πολλή πλάκα: θάρρος, δημιουργικότητα, κώδικας και συνεργασία. </Μπιπ!>

Γνωρίστε τις πραγματικές υπερηρωίδες μηχανικούς!

ΚΡΙΠΑ ΚΡΙΣΝΑΝ – ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ

ΠΑΡΙΣΑ ΤΑΜΠΡΙΖ – ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

ΝΤΑΪΑΝΑ ΤΑΝΓΚ – ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ, Ο ΚΩΔΙΚΑΣ

ΜΑΡΙΑΝ ΚΡΟΟΥΚ – ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ

Διαβάστε το Σημειωματάριο της Άρα και διασκεδάστε μαθαίνοντας! Επισκεφθείτε τη διεύθυνση arastarengineer.com για δραστηριότητες και άλλα πολλά!

About Author

Μοιραστείτε το :