Σειρές

Αγόρι Καταπίνει Σύμπαν

Μοιραστείτε το :

Mε τράβηξε από τον τίτλο. Μπράβο σε όποιον τον επέλεξε! Το ‘βαλα να παίζει αναρωτώμενη, αν πρόκειται για κλικ μπέιτ, και μετά από μερικά σκαμπανεβάσματα, μ’ αρέσει- δε μ’ αρέσει, αποφάσισα ότι από μένα είναι “ναι”! Και το μαύρο χιούμορ του έχει και το αστυνομικό δράμα του και τις ανατροπές του και τον μαγικό ρεαλισμό του.

❗️Σίγουρα δεν είναι για όλα τα γούστα!

Αρχικά, γιατί είναι  μπέρδεγουέι. Πήγε να γίνει μεταφυσικό, μετά το μετάνιωσε και το παράτησε, το ξανάπιασε, τεσπά, δυσκολευόταν να αποφασίσει- ζυγός θα ήταν ο σκηνοθέτης!

Μετά το 4ο- 5ο επεισόδιο, γκάζωσε, πήρε άλλη τροπή, σαν να έγινε σειρά μυστηρίου με ολίγη από θρίλερ, και πολλή περιπέτεια!

🔦Θέλω να σχολιάσω για τον μεγάλο αδερφό του αγοριού που κατάπιε το Σύμπαν, ότι ο ίδιος έχει καταπιεί προβολέα λάμψης!

Λάμπεις Μπάμπη μου! Τι φωτογένεια είναι αυτή!

Επίσης, να πω ότι εντυπωσιάστηκα από το ταλέντο του μικρού πρωταγωνιστή και διπλοεντυπωσιάστηκα από την ομοιότητα του με τον ηθοποιό που παίζει τον ίδιο ρόλο σε μεγαλύτερη ηλικία!

Και τώρα ξεκινώ την κανονική παρουσίαση!

Σε ένα προάστιο του Μπρισμπέιν (στην Αυστραλία βρίσκεται αυτό, Γεωγραφώντας , καλά τα λέω; ) ζει ο 12χρονος Ιλάι με την οικογένειά του που είναι… ε, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Κανείς δε διαλέγει την οικογένειά του, έτσι δεν είναι Άκου τι είπε ο ψυχολόγος μου ; αλλά εδώ ο μικρός κέρδισε το λόττο!

Ζει με

✅️τον αδερφό που μόλις σας είπα με τον προβολέα, που δε μιλάει, αλλά γράφει τις λέξεις στον αέρα, κάτι που προσωπικά με συγκλόνισε, γιατί το έκανε κι ένας δικός μου άνθρωπος,

✅️τη μαμά του, που δεν κάνει σωστή επιλογή συντρόφων, έχει λίγο το μaλακ0μαγνήτη θα λέγαμε, και

✅️τον θετό πατέρα του, που είναι νtραγk ντiλερ.

✅️Χρέη νταντάς, κάνει ένας… δολοφόνος (; )

✅️Ο βιολογικός μπαμπάς, μένει αλλού, έχει χρόνια να τους συναντήσει κι εγώ έφαγα πολύ χρόνο να δω, ποιον μου θυμίζει, ποιον μου θυμίζει!

❗️Τελικά, το βρήκα, είναι ο Μένταλιστ ρε παιδιά! Πολύ αλλαγμένος!

❗️Τον θετό πατέρα επίσης τον έχουμε ξαναδεί στους Βίκινγκς!

Α! Υπάρχει και ένα κόκκινο βίντατζ τηλέφωνο, ξέρετε «δε σε ακούω, πάρε το μηδέν». Μιλάμε άλλωστε, για το 1980! (Αυτό το κόκκινο τηλέφωνο δεν είμαι σίγουρη για το τι ρόλο έπαιζε!)

Όλοι αυτοί που ανέφερα, δεν είναι κακοί άνθρωποι, δε φταίνε, η άτιμη η κοινωνία φταίει, που άλλους τους ανεβάζει στα ουράνια και άλλους τους ρίχνει στα τάρταρα.

(Τώρα τελευταία, έχω μια δικαιολογία για όλους! Χαραμίζομαι, δικηγόρος έπρεπε να γίνω! Κλείνω παρένθεση!)

Σε κάθε περίπτωση, σε όλους μας συμβαίνουν μaλκίες, το θέμα είναι πώς τις διαχειριζόμαστε.

Οι περισσότεροι πχ, έχουμε οικονομικές δυσκολίες, δεν πουλάμε όλοι ναρkwτικά όμως, έτσι δεν είναι;

Ο μικρός προσπαθεί να κάνει το σωστό.

❓️Ποιο είναι αυτό όμως; Είναι δύσκολο καμιά φορά να το καταλάβεις, ιδίως όταν είσαι ένα μικρό παιδί και η οικογένειά σου, που υπό ΚΣ θαυμάζεις και μιμείσαι, κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο.

🎬«Γιατί κλαις;» ρωτάει ο θετός μπαμπάς.

🎬«Έχω πολλά δάκρυα μέσα μου και δεν μπορώ να τα σταματήσω»,  αποκρίνεται το μικρό.

🎬«Είσαι καλός άνθρωπος. Οι καλοί άνθρωποι κλαίνε, οι άλλοι που δε δίνουν φράγκο για το τι συμβαίνει γύρω τους, δεν ρίχνουν ούτε δάκρυ», του απαντάει εκείνος, που έχει καλές προθέσεις, τις γνωστές που οδηγούν στην κόλαση!

❗️Εννοείται ότι πλάνταξα όταν βγαίνοντας -για λίγο- από το μουντ «βλέπω ταινία», παρακολουθούσα ένα μικρό παιδί, αβοήθητο, να προσπαθεί να σώσει τους μεγάλους που αγαπάει και να ψάχνει να βρίσκει λύσεις στα αδιέξοδα, να κάνει τα αδύνατα δυνατά.

Βίαιη ενηλικίωση…

Ταυτόχρονα, υπήρχε και μια αισιοδοξία… Υπάρχουν άνθρωποι που σε κάθε πρόβλημα βρίσκουν λύση.

Υπάρχουν και εκείνοι που για κάθε λύση, έχουν ένα πρόβλημα.

Ας είμαστε οι πρώτοι, ας συναναστρεφόμαστε τους πρώτους.

❗️Πολύ ωραίο καστ. Δυνατό.

❗️Ξαναλέω δεν είναι για όλα τα γούστα! Δε θα το λεγα μέινστριμ, είναι ιδιαίτερο.

📚Είναι μεταφορά του βιογραφικού μυθιστορήματος – best seller του Τρεντ Ντάλτον!

About Author

Μοιραστείτε το :