Γλυκιά τάρτα με φράουλες χωρις ζάχαρη!
Εχει λίγες μέρες που φτιάχνω συνδυασμούς έτσι ώστε να είναι ίδια με μια τάρτα με ζάχαρη αλλά χωρίς ζάχαρη 😉
κι ήρθε η ώρα να σας την παρουσιάσω!
Υλικά:
Για τη ζύμη
250γρ αλεύρι (2 κουπες)
150γρ φρέσκο βούτυρο κρύο
1 γεμάτη κ.σ. μέλι
1 αυγό (Εγω έβαλα 50γρ απο τα ασπράδια που μου περίσσεψαν απο την κρέμα)
Για την κρέμα
850γρ φρέσκο γάλα
Εκχύλισμα βανίλιας ή φασόλι βανίλιας
70γρ μέλι
30γρ αλεύρι
60γρ κορν φλαουρ
6 κρόκους
Για την επικάλυψη φράουλες
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη
Ρίχνουμε ολα μας τα υλικά στον κάδο του μίξερ κ τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να γίνει μια μπάλα ζύμης.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά κ έπειτα την βάζουμε αναμεσα σε δυο λαδόκολλες κ με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε κ την τοποθετούμε στην ταρτιέρα μας.
Με ενα πιρούνι κάνουμε σε ολη την επιφάνεια της ζύμης πιρουνιες κ ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και τη βανίλια κ το βάζουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
Σε ενα μπωλ χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας μέχρι να γίνουν σαν μια πάστα.
Προσθέτουμε λίγο απο το γάλα μεσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά κ ανακατεύουμε γρήγορα.
Μόλις βάλουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα απο το γάλα τότε ξαναβαζουμε το κατσαρολάκι μας πισω στη φωτιά (χαμηλή θερμοκρασία) κ προσθέτουμε κ όλο το μίγμα απο το μπωλ μας.
Όπως ακριβώς η διαδικασία οταν αυγοκοβουμε μια σούπα!
Ανακατεύουμε συνέχεια και γρήγορα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Μόλις πήξει τη μεταφέρουμε σε μπωλ κ σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται με την επιφάνεια της κρέμας. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
Μόλις είναι όλα έτοιμα βάζουμε την κρέμα μας πάνω από την τάρτα κ στολίζουμε με τις φράουλες!
Καλή επιτυχία!