Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ

Γνωρίζετε τη Δράση: «Ελλάδα, Μονοπάτια Αφήγησης»;

Μοιραστείτε το :

«Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ συγγραφέα, ούτε έχουμε ξαναπαρακολουθήσει αφήγηση βιβλίου» είπε ένα παιδάκι που ζει στο Αγαθονήσι!

Και το είπε στο κατάλληλο άτομο που βρέθηκε εκεί την κατάλληλη στιγμή! Ποιο είναι αυτό;

Η Συγγραφέας και Εκδότρια Μαρίνα Πλούμπη που πήγε να παρουσιάσει το βιβλίο της. Γιατί η Ελλάδα δεν είναι μόνο οι μεγάλες πόλεις της! Είναι και τα χωριά και τα νησιά της, μεγάλα, μικρά, κούτσικα, όλα! Και τα παιδιά παντού έχουν τα ίδια δικαιώματα και πρέπει να χουνε ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση σε όλους τους τομείς.

Η Μαρίνα Πλούμπη λοιπόν, όπως όταν έψαχνε βιβλία για τον αποθηλασμό νηπίων και δεν έβρισκε και κάθισε και έγραψε ένα, την «Τελευταία γουλίτσα» -θα την έχεις ακούσει, είναι ένα από τα ευπώλητα βιβλία του 2022, στα έχω πει κι εδώ!- έτσι και τώρα όταν άκουσε την ατάκα αυτή του παιδιού από το Αγαθονήσι, αναφώνησε:

«Ήταν να μη γίνει η αρχή! Θα πάμε σε κάθε κουκίδα του χάρτη της Ελλάδας, είτε φέις του φέις είτε μέσω φέιςμπουκ, να ναι καλά οι  ηλεκτρονικοί υπολογιστές!» Καλά, μπορεί να μην τα είπε με αυτά ακριβώς τα λόγια αλλά η ουσία, το ζουμί, το νόημα ήταν αυτό!

Κι έτσι δημιουργήθηκε Η ΔΡΑΣΗ «ΕΛΛΑΔΑ, ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗΣ»

Και όπως το συνηθίζει, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, το «τρεξε» και κατάφερε η Δράση αυτή να βρεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης!

Η Δράση απευθύνεται  σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, από το νηπιαγωγείο έως τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού κι όταν το δια ζώσης είναι ανέφικτο, τότε η τεχνολογία ενώνει!

Η πρώτη αφήγηση παιδικού βιβλίου της Δράσης πραγματοποιήθηκε στην Αστόρια της Νέας Υόρκης στο απογευματινό σχολείο του Αγ. Δημητρίου!

Φαντάζομαι την πληρότητα που ένιωσε η Μαρίνα, όταν μέχρι κι εγώ που απλώς γράφω αυτές τις γραμμές, νιώθω ρίγη συγκίνησης! Τι και αν στην Ελλάδα ήταν δωδεκάμισι το βράδυ, ούτε η διαφορά ώρας την πείραξε, ούτε η νύστα /κούραση κέρδισε! Αυτό συμβαίνει όταν κάνεις αυτό που αγαπάς και το κάνεις με πάθος!

Το σχολείο επέλεξε το βιβλίο «Σπίτι είναι…» της Σέβης Χατζησαββίδου από Cielbooks, για το οποίο σου έχω μιλήσει, εδώ!

Τα παιδιά παρατήρησαν με κάθε λεπτομέρεια τις εικόνες, μετρήσανε δυνατά πόσα σπίτια η εικονογράφος η Έφη Κοκκινάκη έχει ζωγραφίσει και μιλήσανε για το «πώς νοιώθουμε στο σπίτι μας, αλλά και στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς στην Ελλάδα!»

Υπέροχη επιλογή βιβλίου, υπέροχη Διαδραστική Αφήγηση! Το ελληνικό παιδικό βιβλίο γίνεται ακόμη ένα μονοπάτι που ενώνει όλα τα Ελληνόπουλα και τα ελληνόφωνα παιδιά μεταφέροντας ένα ισχυρό μήνυμα: Ίσες ευκαιρίες στον πολιτισμό για όλα τα παιδιά.

Αν επιθυμείτε το σχολείο ή ο δήμος σας να λάβει μέρος στη Δράση, επικοινωνήστε με την Μαρίνα Πλούμπη, εδώ: marinaploumpi@yahoo.com

Το νησί μου, ο Άϊ Στράτης, ακούει;

About Author

Μοιραστείτε το :