Βιβλία ενηλίκων

Εικασία 3v + 1| Για τους λάτρεις της Αστυνομικής λογοτεχνίας

Μοιραστείτε το :

Εικασία 3v + 1. Με τράβηξε το εξώφυλλο, όχι γιατί μ’ αρέσουν τα μαθηματικά, αν μ’ άρεσαν δε θα πήγαινα τρίτη δέσμη, αλλά γιατί μου θύμισε το «Έτερος εγώ», του οποίου είμαι φαν! Το ξεκίνησα και όταν το άφησα πια από τα χέρια μου το είχα διαβάσει όλο! Δεν υπερβάλλω, το εννοώ. Το διάβασα μέσα σε τρεις ώρες!

Αρχικά να πω ότι η ταινία « Έτερος Εγώ» είναι όντως βασισμένη σε διήγημά του ιδίου συγγραφέα «Περίπτωσις αυτοδικίας».

Ο συγγραφέας είναι ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, είναι μαθηματικός και αυτό βγαίνει παραέξω!

Γράφει «Μαθηματική μυθοπλασία» λοιπόν, δεν τον ήξερα τον όρο, crime fiction που τον γνώριζα, έχει εκδώσει πλήθος έργων, έχει παρουσιάσει εκπομπή στην ΕΡΤ, έχει πάρει τιμητικό τίτλο από τη Γαλλική Δημοκρατία, είναι πολυπράγμων, πολυγραφότατος και πολυτάλαντος.

Να πω τώρα δυο λόγια και για το συγκεκριμένο βιβλίο που είναι νέα κυκλοφορία των Εκδόσεων Ψυχογιός.

Η υπόθεση: 

Η Όλγα Πετροπούλου, υπαστυνόμος στο επάγγελμα, του τμήματος εγκλημάτων, προσπαθεί να λύσει μια υπόθεση, που στους άλλους μοιάζει προφανής και ευκολάκι και αναρωτιούνται γιατί τη σκαλίζει τόσο. Εκείνη όμως ξέρει ότι πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Κάτι που η επικαιρότητα της πραγματικής ζωής φροντίζει να μας υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία. Δυστυχώς.

Στο θέμα μας, τη μυθοπλασία μας.

Μια στρίπερ μαθηματικός, ένας αλκοολικοναρκομανής πρώην μεγαλοτραπεζικός κι ένας γραφικός πολύ μορφωμένος άστεγος είναι οι τρεις βασικοί ήρωες, εκτός από την υπαστυνόμο.

Πώς συνδέονται μεταξύ τους;

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας πολλά υποσχόμενος νέος που όλοι νόμιζαν θα κάνει την καριέρα του Κριστιάνο στο ποδόσφαιρο, βρίσκεται δολοφονημένος έξω από το διαμέρισμά του. Δυστυχώς σε αυτή τη ζωή δε φτάνει το ταλέντο, μεγάλο ρόλο παίζουν και επιλογές που κάνουμε, έτσι ο μια φορά κι έναν καιρό φερέλπις νέος έμπλεξε με τα κυκλώματα της νύχτας και είχε την τύχη που είχε.

Σύριοι πρόσφυγες, ΜΚΟ, Κινέζικη μαφία, τράφικινγκ, πουλημένοι πολιτικοί και αθλητικοί παράγοντες, καμπαρέ, κονσομανσιόν, είναι κομμάτια του παζλ που συνθέτουν τον γρίφο που πρέπει να λύσει η Υπαστυνόμος.

Και μπορεί και θα το κάνει. Γιατί δεν της ξεφεύγει τίποτα. Έχει και το ταλέντο κάνει και τις σωστές επιλογές σε αντίθεση με άλλους.

Εικασία 3v + 1 είναι ο κώδικας που πρέπει να «σπάσει» και το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα που ψάχνεις να διαβάσεις!

About Author

Μοιραστείτε το :