Γιαγιά Ευτέρπη
Αγαπητό μου ημερολόγιο

Η γιαγιά Ευτέρπη στη Φωτογραφία της ζωής μου!

Μοιραστείτε το :

Όλο και κάτι θα χεις καταλάβει για την αδυναμία που είχα στη γιαγιά μου την Ευτέρπη, συχνά πυκνά τρυπώνει στα γραπτά μου με κάποια ατάκα της, έχει και ολοδικά της κείμενα εδώ κι εδώ και αλλού

Όσο μεγαλώνω δε, όλο και περισσότερο «εμφανίζεται» στην καθημερινότητα μου, και τη “βλέπω” μπροστά μου!

Τη “βλέπω” στον τρόπο που απλώνω τα ρούχα με το δικό της σύστημα, όλες οι μπλούζες μαζί, τα παντελόνια μαζί, τα βρακιά μαζί – δεν υπάρχει πλέον αναρχία στην μπουγάδα μου-, στις πίτες, κέικ, κουλουράκια, γλυκά -εννοείται ότι δίνω το μείγμα που μένει στη λεκάνη στα παιδιά-, πρόσφατα ξεκίνησα να λέω και το «Ιησούς Χρηστός νικάει και όλα τα κακά σκορπάει»!  κάνοντας τον σταυρό στο κούτελο των παιδιών όταν τα καληνυχτίζω το βράδυ, όπως μου έκανε σε μένα! 

Δεν έχω καταφέρει να γράψω αφιέρωμα για εκείνην από τότε που την έχασα, αφενός γιατί δεν μπορώ να γράψω κάτι αντάξιό της και της σχέσης που είχαμε, όλα τα κείμενα που ξεκινώ μου φαίνονται φτωχά και ελλιπή, αφετέρου γιατί τώρα αρχίζω σιγά σιγά να αποδέχομαι ότι δεν είναι εδώ μαζί μας. 

Στην εκπομπή «Η Φωτογραφία της ζωής μου», με παρουσιάστρια τη Μαριάννα Τουμασάτου και φωτογράφο τον Αλέξανδρο Μαραγκό όμως, της έκανα το αφιέρωμα, που δεν μπορώ να της γράψω εδώ. 

Μπορεί στο κόψε – ράψε του μοντάζ, να αφέθηκαν κάποια πράγματα απ’ έξω αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο και συγκινητικό και πιστεύω ότι για τον τηλεθεατή που δε με γνωρίζει δεν είχε κενά η ιστορία, το έπιασε το νόημα.

Λίγο βέβαια θα μπερδεύτηκε εκεί που τη μία στιγμή έλεγα ότι έχω 12 χρόνια διαφορά με τον αδερφό μου και την επόμενη στιγμή εμφανίστηκε ο σχεδόν συνομήλικος αδερφός μαζί μου για την αναπαράσταση της φωτογραφίας! Μία διευκρίνηση ότι είναι δύο διαφορετικά αγόρια χρειαζόταν, αλλά συμβαίνουν κι αυτά!

Δράττομαι τώρα της ευκαιρίας να πω ότι είχα μιλήσει και ονομαστικά και εκτενέστερα για τον αδερφό Ευθύμη, τον ρόλο της Μαμάς Μαριάνθης, τον Αη Στράτη, τον σύζυγο τον γιο μου, και τους ήθελα στο επεισόδιο.

Ωστόσο, το θέμα της εκπομπής ήταν η γιαγιά μου και η ιδιαίτερη σχέση που είχα μαζί της, και αυτό βγήκε και με το παραπάνω!  

Και πρέπει να πω ένα “μπράβο” στο συνεργείο γιατί ήμουν δύσκολη συνεντευξιαζόμενη, υπήρχαν στιγμές που δύσκολα μου παίρναν λέξη, και παρόλα αυτά κατάφεραν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. 

Βοήθησε πολύ και ο αδερφός Αντώνης, που είπε υπέροχα λόγια για τη γιαγιά, δεν είδατε ούτε τα μισά από αυτά, και με έβγαλε από τη δύσκολη θέση όταν δεν μπορούσα να αρθώσω.

Δυσκολεύομαι πολύ να μιλήσω γι αυτά που θεωρώ πολύ προσωπικά μου θέματα, ειδικά αν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ότι κάποιος μπορεί να με λυπηθεί! Δεν έχω χειρότερο! 

Υπάρχουν άνθρωποι που με γνωρίζουν δεκαετίες και την ιστορία μου τη μάθανε τώρα από την εκπομπή αυτή! Φαίνομαι ανοιχτή και χαλαρή αλλά δεν είμαι! Και ότι είπα «ναι» γι’ αυτήν την εμφάνιση στην τηλεόραση για κάτι τόσο προσωπικό, κάτι τόσο δικό μου, ήταν τεράστια υπέρβαση. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές μου κάνανε το «όχι», «ναι»!

Συμπάθησα πολύ, μου έκανε κλικ που λένε, τη Χριστίνα Μερτύρη, τη δημοσιογράφο που μου πήρε συνέντευξη, την εμπιστεύτηκα, όταν μου υποσχέθηκε ότι δε θα βγει κλάψα το όλο εγχείρημα, αλλά θα κυριαρχήσει η αισιοδοξία, με έκανε να νιώσω ασφαλής και εκ του αποτελέσματος έκανα καλά!

Έστω κι ένας που περνάει τώρα δύσκολα να πάρει ελπίδα ότι μπορεί να γυρίσει τον τροχό της ζωής του, θα είναι υπέροχο! 

Ευχαριστώ για όλα αυτά τα τόσο τρυφερά, υπέροχα, γεμάτα αγάπη μηνύματα που μου στείλατε! Με συγκινήσατε πολύ! Δεν τον περίμενα τέτοιο καταιγισμό, ήταν και αργά η εκπομπή, λέω πόσοι θα τη δούνε πια! Ε, περισσότεροι απ’ όσο φαντάστηκα και θα απαντήσω σε όλους, εννοείται! 

Και όσοι μου στείλατε για τις «διαφορετικές» σας οικογένειες, να είστε περήφανοι γι’ αυτές! 

Το διαφορετικό δεν είναι ντροπή, άσε που στους διαφορετικούς, τους ξεχωριστούς ανθρώπους, συμβαίνουν και ξεχωριστά πράγματα που λέει και ο  Ξεχωριστός μου Μέλλιος!

Γιαγιά μου, πιστεύω ότι αν είδες την εκπομπή από κει ψηλά, θα σου άρεσε πολύ και θα χάρηκες που το τόλμησα και δεν ντράπηκα και δε στερεύτηκα. 

Για σένα γιαγιά μου! 

About Author

Μοιραστείτε το :