Βιβλία

Η Μυστική των Μαγείρων Σχολή & Το Μυστικό βιβλίο των υπερδυνάμεων του Άκη Πετρετζίκη

Μοιραστείτε το :

1.Το κακαόδεντρο και η παράξενη ομίχλη 

2. Το μυστήριο του μισοφαγωμένου σάντουιτς 

3. Το μυστικό βιβλίο των υπερδυνάμεων 

Αυτά είναι τα βιβλία του Άκη Πετρετζίκη, του Μάστερ Σεφ της καρδιάς μας, που ετοιμάζονταν με μεράκι δύο ολόκληρα χρόνια πριν κυκλοφορήσουν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Μας τα παρουσίασαν το Σάββατο με την ομάδα του στο Kitchen Lab κι η παρουσίαση ήταν η καλύτερη που έχω πάει μέχρι στιγμής και ευχαριστώ τις Εκδόσεις που με παίξανε και μου δώσανε το μαγικό εισιτήριο του Μπίλυ Γουόνκα!

Βιβλία, παιχνίδι, πληροφορίες, μαγείρεμα &μασούλημα παν κέικς. Το ιντεράξιο & το ενγκέιτζμεντ, για να μιλήσω με ινσταγκραμικούς όρους ήταν στα ύψη.

Τα παιδιά, από 2 ετών έως 42 -και λίγο ακόμα -να το αφήσω;- Ξετρελαθήκαμε!

Ο Άκης εκτός από σεφ, έχει πολύ ωραίο λόγο, ρέει ρε παιδί μου, μιλάει πολύ σωστά ελληνικά χωρίς εεεε, εεεεε, με χιούμορ, χωρίς τουπέ -που θα μπορούσε. Εδώ έχουν άλλοι κι άλλοι. Μου άρεσαν πολύ όσα είπε, για τη διατροφή, για τις συνήθειες, για την ιδέα που είχε για τα βιβλία, για το ότι δεν τα έκανε όλα μόνος του. Ήθος, κυρίες και κύριοι.

Μου άρεσε επίσης που αναφέρθηκε στα νούμερα, που όλοι κοιτάνε ποιος την έχει μεγαλύτερη -δικά μου λόγια αυτά, ότι σημασία έχει μόνο αν με αυτά που κάνεις-γράφεις-λες, προσφέρεις αξία, κάνεις καλό -δικά του λόγια αυτά, και μίλησε μέσα στην καρδιά του μικρού μου μπλογκ!

Πίσω από τις λέξεις στα βιβλία του δεν κρύβεται ο Άλεξης αλλά ο Κυριάκος Μούρτζης και πίσω από τις καρτούν εικόνες ο Στέφανος Κολτσιδόπουλος.

Για τα βιβλία τα γράφω αναλυτικά στην ολοκαίνουρια, του κουτιού, βιβλιοομάδα του Φέισμπου chica chica book

Ήθελε να κάνει τη γνώση παιχνίδι! Και το κατάφερε!

Και τα τρία βιβλία έχουν πληροφορίες για την καταναλωτική αλλά και διατροφική συμπεριφορά γραμμένες με ΑΠΙΘΑΝΟ τρόπο και ενσωματωμένες μέσα σε ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ!

Κι εκεί που το παιδί διασκεδάζει μαθαίνει άνετα, αβίαστα και αβασάνιστα για
την καταναλωτική αλλά και διατροφική συμπεριφορά,
το οικολογικό αποτύπωμα του ανθρώπου,
τον κύκλο ζωής ενός προϊόντος, το food waste – πολύς κόσμος πετάει φαγητό. Όχι εγώ, εγώ μεγάλωσα με το «Τα παιδάκια της Αιθιοπίας πεινάνε».

«σΤο μυστικό βιβλίο των υπερδυνάμεων» πρωταγωνιστεί η Μυστική Τριάδα: Η Φυλή των ΠΡΩΤ, των ΥΔΑΤ και των ΛΙΠ που η καθεμία έχει τις υπερδυνάμεις της και όποια κερδίσει τη μάχη, προχωράει στο Φωτοεργοστάσιο!

«στΗ μυστική των Μαγείρων σχολή» πρωταγωνιστούν παιδιά -κι ένας σκύλος- όλοι τους μυστικοί μάγειρες που λύνουν μυστήρια και ολοκληρώνουν περίεργες διατροφικές αποστολές για το καλό της ανθρωπότητας! 

Να αποκαλύψω και τον μυστικό κώδικά τους; Σσσς, μεταξύ μας: 

ΜΜ= Μυστικός Μάγειρας 

Μ. ΑΡΑ= Μυστικάρα 

Μ.ΑΚΙ= Μυστικάκι 

Π. Π. = Πέστο Παντού 

ΕΧ.Μ.= Εχθρός Μαγείρων 

Δεν περιγράφω άλλο, αλλά σας υπογράφω και με τα δυο μου χέρια ότι αξίζει να τα αποκτήσετε! Τραβάνε και κρατάνε την προσοχή των παιδιών με τα κρυπτογραφημένα μηνύματα, τα μυστήρια που πρέπει να λυθούν, τους γρίφους.

Άσε που σε όλα θα βρείτε κρυμμένες -ή και όχι -μυστικές πεντανόστιμες συνταγές. Πετρετζίκης είναι αυτός, εγγύηση.

About Author

Μοιραστείτε το :