Παιδικά βιβλία

Η Νεφέλη θέλει πάντα να κερδίζει -Εκδόσεις Ψυχογιός

Μοιραστείτε το :

Η διαχείριση της ήττας είναι δύσκολη υπόθεση ακόμα και για εμάς τους μεγάλους, πόσο μάλλον για τα μικρά παιδιά.

Ο γιος μου αλλά και η κόρη μου έχουν αρκετή δόση από το «εγώ πρώτος», «εγώ κέρδισα» και παρατηρώ ότι το έχουν και άλλα παιδάκια της ηλικίας τους. Όταν δε, χάνουν, γίνεται το «έλα να δεις»! Στενοχώρια, φωνές και τσακωμοί με τους συμπαίκτες, καμιά φορά σταματούν και το παιχνίδι.

Το βιβλίο της Ελένης Δασκαλάκη περνάει με όμορφο τρόπο το μήνυμα στα παιδιά μας ότι παίζουμε για να διασκεδάσουμε και δεν έχει σημασία ποιος κερδίζει και ποιος χάνει και κυρίως, αυτό που επαναλαμβάνω συνέχεια στα παιδιά μου, για να το εμπεδώσουν: «δεν μπορούμε συνέχεια να είμαστε σε όλα πρώτοι και να κερδίζουμε πάντα».

Η υπέροχη εικονογράφηση της Λήδας Μπαρμπαρούση αναπαριστά ακριβώς αυτό που διαβάζουμε στα παιδιά μας, οπότε εκείνα βλέποντας και ακούγοντας ταυτόχρονα, αφομοιώνουν το μήνυμα πιο εύκολα.

Από το οπισθόφυλλο:

«Η μικρή Νεφέλη θέλει πάντα να κερδίζει, είτε παίζει με τον αδελφό της είτε με τους φίλους της στο σχολείο.

Όποτε χάνει, το παιχνίδι τελειώνει με φωνές και κλάματα, και η μαμά και ο μπαμπάς της προσπαθούν να της εξηγήσουν πως ο σκοπός του παιχνιδιού δεν είναι να κερδίσουμε αλλά να περάσουμε καλά.

Θα καταλάβει άραγε η Νεφέλη πως δεν μπορούμε πάντα να κερδίζουμε και πω αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να διασκεδάζουμε με τους φίλους μας;»

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείτε να το δείτε και να το παραγγείλετε εδώ.

Μοιραστείτε το :