Βιβλιοθήκη

Η ομάδα Chica Chica Book συζητάει για την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023

Μοιραστείτε το :

Κοντοζυγώνει η ανοιξιάτικη γιορτή των Μικρών Βιβλιοπωλείων που οι απανταχού βιβλιόφιλοι περιμένουμε πώς και πώς, γιαυτό και στην Chica Chica Book ανεβάσαμε ανάρτηση για την Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 2023!

Σε ολόκληρη την Ελλάδα, πρωτεύουσα -συμπρωτεύουσα, πόλεις, χωριά και νησιά, από τις 22 έως τις 27 Μαΐου 2023, τα μικρά βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μας γιορτάζουν και μας κερνάνε υπέροχες εκδηλώσεις που έχουν επιμεληθεί με μεράκι – για μικρούς και μεγάλους!

Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι το στέκι των βιβλιολατρών, είναι αναπόσπαστο κομμάτι πολιτισμού, είναι κέντρα όασης. Δεν είναι τζαστ μπίζνες για τους ιδιοκτήτες τους, πρώτα απ όλα είναι πλέζουρ. Δεν έχουν καλύτερο από το να πιάνουν στα χέρια τους νέες κυκλοφορίες, να διαβάζουν τις ιστορίες και να μεταφέρουν τον ενθουσιασμό, για τις περιπέτειες και τα ταξίδια που κρύβει κάθε βιβλίο, σε όσους περνάνε το κατώφλι τους

Γίνεται να ανοίξεις βιβλιοπωλείο στην ψηφιακή εποχή αν δεν αγαπάς το βιβλίο, τη λογοτεχνία, τις λέξεις και τις εικόνες που τις συνοδεύουν, τη μετάδοση της γνώσης και της φαντασίας; Δε γίνεται! Ανοίγεις άλλη επιχείρηση.

Ο βιβλιοπώλης στο μικρό βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου, θα σου δώσει τα ευπώλητα που θα ζητήσεις και εσύ, θα σου προτείνει όμως και μικρά διαμαντάκια που δεν είναι μπεστ σέλλερ όμως πιστεύει ότι αξίζουν να τους δώσεις μια ευκαιρία. Θα σου βρει αυτό που θες και αν δεν ξέρεις τι θες, θα σε βοηθήσει να το ανακαλύψεις!

Η μεγάλη γιορτή αυτή των Μικρών Βιβλιοπωλείων στοχεύει εννοείται στη στήριξή του βιβλίου μιας και ως αγαθό δεν είναι αυτό που λέμε «πρώτης ανάγκης» κι αν και αυτό δε βρίσκει σύμφωνους τους βιβλιόφιλους, η τσέπη πολλών μας δυστυχώς κουνάει καταφατικά το κεφάλι

αλλά και

του τοπικού βιβλιοπωλείου, της μικρής επιχείρησης του γείτονα που πλήττεται και λόγω αυτού που μόλις αναφέραμε αλλά και από τις μεγάλες αλυσίδες – μεγάλες επιχειρήσεις που ανάμεσα σε άλλα αγαθά πουλάνε ΚΑΙ βιβλία.

Για τα παιδιά φέτος έχει διαμορφωθεί ένα ξεχωριστό πρόγραμμα αποκλειστικά για εκείνα που «τρέχει» παράλληλα με το πρόγραμμα εκδηλώσεων για ενήλικες, για να μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι!

Διαβάζουμε στο σάιτ του Little Bookstore ότι φέτος:

Συγγραφείς και εικονογράφοι γίνονται βιβλιοπώλες και βιβλιοπώλισσες για μια μέρα στα Μικρά Βιβλιοπωλεία! Προτείνουν βιβλία, συνομιλούν με αναγνώστες και αναγνώστριες και υπογράφουν αντίτυπα!

Οι θεματικές είναι οι εξής:

Νέοι και Νέες δημιουργοί, Οι άλλες ιστορίες, Περήφανες φωνές, Πλη-γη, Βιβλία που μας δημιούργησαν.

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων θα πραγματοποιηθούν μουσικά και θεατρικά δρώμενα, αφηγήσεις, παιχνίδια, δημιουργικά εργαστήρια και πολλά ακόμη.

❗️Τις αφίσες ζωγράφισε ο εικονογράφος Χρήστος Κούρτογλου ❗️Το πλήρες πρόγραμμα της Εβδομάδας Μικρών Βιβλιοπωλείων θα ανακοινωθεί σύντομα! Έχετε το νου σας στο site του Little Bookstore

About Author

Μοιραστείτε το :