Παιδικά βιβλία

Η Πίπη Φακιδομύτη επισκέπτεται το ορφανοτροφείο θηλέων Μέλισσα στη Θεσ/κη

Μοιραστείτε το :

Αγαπώ την Πίπη Φακιδομύτη!

Στα αποκριάτικα πάρτι της εφηβείας μου, τα περισσότερα κορίτσια ντυνόντουσαν ΜάγισσοΝεράιδοΧαβανέζες κι εγώ Πίπη! Καλά, έχω ντυθεί και ΜαγισσοΝεραιδοΒασίλισσα της νύχτας, αλλά συνήθως ήμουν Πίπη ή παιδί της ζούγκλας, Μόγλης, κι άλλα τέτοια “εναλλακτικά”.

Η Πίπη λοιπόν γιορτάζει εβδομήντα έξι χρόνια από την έκδοση του πρώτου βιβλίου και συνεχίζει να αποτελεί σύμβολο ανεξαρτησίας, δυναμικότητας και καλοσύνης, πρότυπο του ανθρώπου που έχει δύναμη, αλλά δεν την καταχράται. 

Τα βιβλία με τις περιπέτειες της έχουν μεταφραστεί σε 76 γλώσσες και στην Ελλάδα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός !

Της κόρης μου της έκανε εντύπωση ότι είναι το “δυνατότερο κορίτσι του κόσμου”, ότι μένει με μια μαϊμού κι ένα άλογο και χωρίς γονείς. Έτσι “ανώδυνα” της πέρασα και την πληροφορία ότι δεν έχουν όλα τα παιδάκια γονείς.

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός @psichogiosbooks διαθέτουν προς πώληση την κούκλα Πίπη που βλέπετε στις φωτογραφίες, την οποία η κόρη μου λάτρεψε, αν και δε συνηθίζει να παίζει με κούκλες!

Το σημαντικότερο με την κούκλα αυτή είναι ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς.

Όπως λένε οι Εκδόσεις Ψυχογιός:

“Η «Μέλισσα» είναι μια μεγάλη καρδιά και μια ζεστή αγκαλιά, που κλείνει μέσα της παιδιά που ξέχασαν να χαμογελούν, που είναι τρομαγμένα και μόνα.

Είναι το σπιτικό που προσφέρει φροντίδα και προστασία σε παιδιά που από μικρή ηλικία τα στερήθηκαν.

Επιλέξαμε τη «Μέλισσα» για να συνεισφέρουμε στον καθημερινό αγώνα που δίνει και να προσθέσουμε ένα λιθαράκι, για να γίνουν δυνατά, όπως η Πίπη, τα παιδιά που βάναυσα στερήθηκαν το χαμόγελο και την ασφάλεια, που κάθε παιδί πρέπει να έχει για να μεγαλώσει.”

Συγχαρητήρια για την κίνησή σας αυτή, Εκδόσεις Ψυχογιός  !

About Author

Μοιραστείτε το :