Παιδικά βιβλία

Η Chica Chica Book δεν είναι απλώς άλλη μία oμάδα παιδικού βιβλίου!

Μοιραστείτε το :

Chica Chica Book είναι το όνομα της πιο καλής – έχουμε αυτοπεποίθηση και αυτό βγαίνει παραέξω,

πιο ωραίας – σταρ Ελλάς στα καλλιστεία προφίλ βιβλιοομάδων,

πιο σούπερντούπερ -μία λέξη πολλές ερμηνείες,

πιο ρυθμικής – το τραγούδι στο λογοπαίγνιο που κρύβεται -ή και όχι- στους τίτλους αρχής,

της πιο καινούριας – αυτό είναι το μόνο σίγουρο,

ομάδας παιδικού βιβλίου και των γύρω γύρω όλοι από αυτό! Όλα αυτά, τα γράφω εντελώς αντικειμενικά, εννοείται!

Οι βιβλιόφιλοι, ας περάσετε το κατώφλι, κάντε κι ένα join, δωρεάν είναι, έχουμε και στο σερβάν φοντανιέρες με νουαζετάκια για κέρασμα! Στην είσοδο θα είμαστε οι chicas (κορίτσια στα ισπανικά) Έφη και Τάνια! Ξέρετε, για το face control όπως κάνανε κάποτε στα κλαμπς, εκεί στα 90’ς-μιλλένιανς!

Εμείς όμως δεν έχουμε μπράτσα και πόζα, έχουμε κουλτούρα και πρόζα!

Ό,τι αφορά στο παιδικό βιβλίο, τα παιδιά, τους συγγραφείς, εικονογράφους, εκδότες, βιβλιοπωλεία, εκπαιδευτικούς, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες, θα σας το παρουσιάζουμε με αφιερώματα, παρουσιάσεις, βίντεο, φωτογραφίες, κληρώσεις, τα giveaway ντε, και ό,τι άλλο σχετικό πάντα, σκεφτούμε στην πορεία, θα το βρείτε εδώ!

Να πούμε δυο λόγια η μία για την άλλη; Ας κάνουμε ένα αςμπέτε!

Τάδε έφη Τάνια: Πάντα ήταν τα αγαπημένα μου σοκολατάκια. Πάντα όμως.. και σαν παιδί, κάθε φορά που πήγαινα στο σπίτι της γιαγιάς, πλησίαζα κρυφά στην φοντανιέρα – στο ‘’καλό’’ το σαλόνι, ξέρετε, αυτό που χρησιμοποιούσαν τις πιο παλιές εποχές, για να τιμήσουν τους επισκέπτες, όχι το καθημερινό – κι έπαιρνα όσες νουαζέτες χωρούσε, η παλάμη μου.

Που να φανταστώ, ότι η ζωή θα τα φέρει έτσι, που θα γνώριζα μία πραγματική Νουαζέτα με φουντούκι. Την κατά κόσμον Έφη Φωτεινού και όχι μόνο θα την γνώριζα αλλά θα γινόμασταν και φίλες, αλλά και συνοδοιπόροι σε μία ομάδα, με κοινή αγάπη τα παιδιά και τα βιβλία.

Με γοητεύουν οι έξυπνοι άνθρωποι, οι σπιρτόζοι. Οι έντιμοι. Οι άνθρωποι με πηγαία αίσθηση του χιούμορ. Με κοινωνικές και πολιτικές ευαισθησίες. Οι ακομπλεξάριστοι. Αυτοί που αυτοσαρκάζονται. Άνθρωποι με φρεσκάδα, νέες ιδέες και πολλή όρεξη για δημιουργία…άνθρωποι που αν αφαιρέσεις τον μανδύα της καθημερινότητας θα ανακαλύψεις, πολύ γρήγορα, μία ατόφια και πολύ καλά διατηρημένη παιδικότητα…και ναι, όλα αυτά είναι η Έφη…και πολλά ακόμη!

Συγγραφέας κι εκείνη, στα πρώτα βήματα όπως κι εγώ…με τον ευαίσθητο και όντως, ξεχωριστό «Ξεχωριστό Μέλλιο» στο ενεργητικό της και πολλούς τίτλους ακόμη που έρχονται.. Διαβάζοντας τα κείμενα της, ως Νουαζέτα αλλά και ως συγγραφέα παραμυθιών – ναι, ναι, έχω την τιμή και το προνόμιο να τα διαβάζω πριν εκδοθούν, δηλώνω πως έχει κερδίσει τον απεριόριστο θαυμασμό μου .

Αποφασίσαμε λοιπόν να φτιάξουμε αυτή την ομάδα που θα αφορά τα παιδιά και το παιδικό βιβλίο.

‘”Εκδοτικώς… Bookάρουμε…’’. Αυτή ήταν η αρχική ιδέα για τον τίτλο (Καταλαβαίνετε .. για να λέμε κι εμείς ότι έχουμε… εκδοτικό).

Μετά ήρθε το ‘’Bookάρουμε στο ράφι’’… Τελικά μετά από μήνες, καταλήξαμε στο ‘’Chica Chica Book’’ ορμώμενες από τραγούδια διαφορετικών δεκαετιών τα οποία σας παρουσιάζω ευθύς αμέσως:

https://www.youtube.com/watch?v=ijLmXXBPo-4 Τώνης Μαρούδας. Τρίο Κιτάρα

https://www.youtube.com/watch?v=bTGTtNPu7dM Γιάννης Γιοκαρίνης – Γιάννης Κούτρας

αλλά και λόγω του ότι είμεθα κορίτσια και ‘’Chica ’’ στα Ισπανικά σημαίνει κορίτσι.

Η ομάδα μας λοιπόν, θα αφορά το παιδικό βιβλίο, τα παιδιά, τους συγγραφείς, εικονογράφους, εκδότες, βιβλιοπωλεία, εκπαιδευτικούς, γονείς, παππούδες και γιαγιάδες. Πληροφορίες για βιβλία, δράσεις, παρουσιάσεις, παραστάσεις, βίντεο, φωτογραφικό υλικό, συνεντεύξεις, κληρώσεις ανά διαστήματα με παιδικά βιβλία και οτιδήποτε αφορά τα παιδιά.

Σας θέλουμε συνοδοιπόρους!

—–

Τάδε έφη Έφη : Η Τάνια Χρυσού μου κανε κλικ από την πρώτη στιγμή που μιλήσαμε, κι εγώ

άμα κλικάρω, δεν ξεκλικάρω εύκολα.

Η κοπέλα έχει κάτι το τραβηχτικό. Το ευθύ, το ξεκάθαρο. Πεντακάθαρο βλέμμα, ξεκάθαρο λόγο, μπέσα. Εμπνέει εμπιστοσύνη. Γράφω σαν να εκπέμπω σήματα μορς εν τω μεταξύ, πρόταση και τελεία. Ελήφθη, Όβερ!

Όχι κι όβερ, μόλις ξεκίνησα! Τα μεγάλα, εκφραστικά, φωτεινά μάτια της και το ασορτί, λαμπερό, αμίταμοσιόν χαμόγελό της, με κέρδισαν αύθις.

Και να, τα κατεβατά στα μέσεντζερς, να, τα φωνητικά μηνύματα, να τα μεσετζεροβίντεο κι οι ανταλλαγές των ιστοριών μας -γουόνα μπι βιβλίων, στα μέιλ για μια δεύτερη γνώμη, ματιά, κριτική!

Όταν δε, την είδα φέις του φέις, εκτός φέις, αυτό ήταν. Σαν να γνωριζόμασταν από πάντα! Κουμπώσαμε αμέσως, βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ, κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι, βρήκε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του, όμοιος ομοίω αεί πελάζει, που είπε κι ο Πλάτωνας στο Συμπόσιον, και θα κλείσω με αυτό για να ισοφαρίσω αυτό με το γύφτο λίγο πριν, που δεν ξέρω αν είναι και πολίτικαλ κορέκτ, αν δεν είναι,

Τάνια, σβήσε το πριν το ανεβάσουμε στην καινούρια μας ομάδα!

Για να μην μακρηγορήσω, αν και μάλλον είναι κάπως αργά γι αυτό,

ταιριάξαμε. Σαν φίλες έτσι; Γιατί τα παραπάνω μοιάζουν και με ερωτική εξομολόγηση!

Πριν από όλα αυτά όμως, είχα διαβάσει τη Μαντάμ Βισκόζ και το τρίγωνο των Βελούδων, το πρώτο της βιβλίο. Μου κανε τόσο κλικ, να το πάλι το κλικ, άμα έχει ευφράδεια λόγου ο άνθρωπος – είστε σίγουρα συγγραφέας;-, ο τίτλος του βιβλίου που αγνοώντας τη στοίβα με τα αδιάβαστα που με κοιτούσαν με μισό μάτι, έτρεξα να το αγοράσω! Και το διάβασα μονορούφι! Ντάξει, αυτό ήταν! Ήξερα ότι θα συνεννοηθούμε με τη συγγραφέα του, το

μύρισα από τις κάλτσες του βιβλίου της κι έχω μύτη εγώ! Πανέξυπνο, πρωτότυπο, με χιούμορ, όπως και τα υπόλοιπα της που έχω την τιμή και τη χαρά να τα διαβάζω πριν κυκλοφορήσουν!

Μέχρι τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, δεν έχουμε καταφέρει να πιούμεέναν καφέ και να τα πούμε σαν άνθρωποι! Την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε, καθίσαμε σε κάτι στενά σκαλάκια σε ένα στενό δρομάκι, στριμώχνοντας μια γάτα που ήταν απλωμένη φαρδιά

πλατιά και για κανένα λόγο δεν έκανε λίγο πιο κει.

Τη δεύτερη φορά που βρεθήκαμε τετ α τετ, εκείνη τραγουδούσε σε μια μπουάτ κι εγώ χειροκροτούσα, την τρίτη πήγαμε στο Ζάππειο στην Έκθεση Βιβλίου και γράψαμε χιλιόμετρα πάνω κάτω χαζεύοντας τα υπέροχα βιβλία στα περίπτερα.

Παρόλα αυτά τα καταφέραμε εμείς, κάναμε «όνειρα και ξεκαρδίσματα», όπως είναι κι ο τίτλος του δεύτερου βιβλίου της, και τα συμφωνήσαμε! Θα κάνουμε την αγάπη μας για τη γραφή, εκτός από βιβλία, σελίδες, Blog και ό,τι άλλο έχουμε ως τώρα καιιιι… ομάδα για βιβλία! Ναι, σαφώς υπάρχουν κι άλλες, αλλά αφενός όλοι οι καλοί χωράνε, αφετέρου, όσο περισσότερες τόσο καλύτερα! Έτσι δεν είναι;

Θα σας παρουσιάζουμε, αυτά που μας αρέσουν, εκείνα που θα σας αρέσουν, τα καλύτερα, τα νεότερα, τα παλιότερα, Something old, something new, something borrowed, something blue, με τον ολόδικό μας τρόπο! Bookάρουμε λοιπόν, όπως ήταν ο φιναλίστ τίτλος της ομάδας που όμως το προσπέρασε στη γωνία το Chica Chica Book, μια έμπνευση και των δυο μας, που μας έκανε να χορεύουμε ενθουσιασμένες όταν τη σκεφτήκαμε!

Η μία τσίκα εννοούσε τον Τώνη Μαρούδα κι η άλλη τον Γιάννη Γιοκαρίνη βέβαια, αλλά δεν έχει σημασία, όλοι οι δρόμοι οδηγήσαν στη Ρώμη! Τσίκα Τσίκα ΜπουΚ, ολέ ολέ λοιπόν και έχουμε γεμίσει τις φοντανιέρες σοκολατάκια νουαζέτα για το καλώς όρισμα!

Καλώς ήρθατε!

About Author

Μοιραστείτε το :