Αγαπητό μου ημερολόγιο

Κάτι μαμάδες από το χωριό…που γιορτάζουν!

Μοιραστείτε το :

Στη μάνα σου το πες; Το «χρόνια πολλά», ντε! Σήμερα γιορτάζουν οι μαμάδες όλου του κόσμου! Κι ένα λουλουδάκι να πάρεις, μια καρτούλα να γράψεις!

Κάτι μαμάδες από το χωριό, δεν τις ξέρεις, κατά το ήμισυ νησιώτισσες από τον Άη Στράτη και τη Λευκάδα, κατά το ήμισυ Μανιάτισσες από τη Μάνη, αν υπήρχε μια -κάντιτ; – κάμερα που θα αποκάλυπτε τα σχετικά με τη μαμαδοζωή τους, όταν δεν είναι στη δουλειά τους ή στις δραστηριότητες των παιδιών και τις εξωτερικές υποχρεώσεις, και είναι σπίτι, ο κόσμος θα έβλεπε τα εξής:

Πλυντήριο ρούχων

Μια μπουγάδα περιμένει υπομονετικά να μαζευτεί που καλά την άπλωσαν αλλά να, που φτάσαν τα μαύρα τα μεσάνυχτα και δεν πρόλαβαν να τη μαζέψουν και ποιος έχει αντοχές τώρα. Ντάξει και αύριο μέρα είναι, ό,τι μπορείς να αφήσεις γι αύριο, μην το κάνεις σήμερα και τέτοια. Εν τέλει με αυτά και με εκείνα θα την ξαναπλύνουν, θα την ξανααπλώσουν και πάλι από την αρχή!

Πλυντήριο πιάτων

Ποιος αδειάζει τώρα όλα τα πλυμένα από το πλυντήριο πιάτων, ποιος τα τακτοποιεί στις θέσεις τους, να, εδώ αν βγάλουμε μερικά, τι ωραίος χώρος δημιουργείται να μπούνε και τα άπλυτα! Μια χαρά, θα πλυθούν τα καθαρά ξανά, θα γίνουν και καθαρότερα! Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, άλλωστε, νο;

Επιχείρηση λούσιμο

Πω, μας πήρε η μαύρη νύχτα πάλι & το μαλλί είναι σαν σφουγγαρίστρα, ας κάνουμε πάλι μόνο το ντουζ το καυτό, το θεραπευτικό, και ας αφήσουμε το μαλλί για αύριο που είναι μια καινούρια μέρα, που έλεγε και η Σκάρλετ, γιατί ποιος να στεγνώνει τώρα την καούκα με το πιστολάκι, είναι και ώρα κοινής ησυχίας!

Μήπως αύριο σταματήσουν στο κομμωτήριο που είναι στο δρόμο τους, ευκαιρία να ξαποστάσουν κιόλας, να τους κάνουν ένα λούσιμο με το σαμπουάν που μοσχοβολάει τσιχλόφουσκα κι αν όχι, ο κότσος κεφτές που όλοι αγαπήσαμε ψηλά στο κεφάλι, ωραιότατος! Βάζουν και δύο σκουλαρίκια και κάνουν την ανάγκη τους ελεύθερη βούληση!

Μαγείρεμα ή συγύρισμα;

Και τα δύο αυτά και ακόμα περισσότερα, ταυτόχρονα. Βάζουν το φαγητό να ετοιμάζεται, θα ανάψουν κάποια στιγμή, μια λαμπάδα στον Μπάρμπα Στάθη, όση το ύψος τους, μακαρονάδες και γιουβαρλάκια τσάκα τσάκα, και ταυτόχρονα, παιχνιδοτζάτζαλα μάτζαλα σε κουτιά, σε βιβλιοθήκες και στοιβαγμένα στην άκρη. Στα κουζινικά βοηθάνε και οι μικροί Σεφ, στα σαλονικά, που μόνο εσείς λείπετε, δε βοηθάει κανείς, γιατί δεν έχει τίποτα το ενδιαφέρον το να βάλεις στη θέση τους ένα σωρό πράγματα! Σβούρα, τακτοποιούν τα άπλυτα σε πλυντήρια πιάτων και ρούχων, δες παραπάνω, χλωρίνες στα μπάνια, αν και θέλουν πολύ να κάνουν αυτό το οικολογικό με τη σόδα και το ξύδι, σκουπιδοσακούλες έξω από το σπίτι, τσεκάρισμα σχολικών τσαντών και ετοίμασμα ταπερακίων.

Νεράιδα ή Χουλκ;

Ελπίζουν να παραμείνουν στο μουντ νεράιδας όλη τη μέρα, όπως ξύπνησαν και να μην μετατραπούν σε πράσινο χουλκ από τη 47382829 φορά που θα πούνε κάτι και θα ναι σαν να μιλάνε σε συχνότητα αόρατων ήχων, τουτέστιν κανείς δεν τις ακούει μέχρι την μεταμόρφωσή τους σε υπερήρωα. Τον Χουλκ, εννοώ. Όταν το πετυχαίνουν, δίνουν συγχαρητήρια στον εαυτό τους, γκιβ μι φάιβ, με το ένα χέρι στο άλλο, και τέτοια.

Διαιτησία

Σαν άλλες Φερνάντες Κολόμπο, που δεν ήξερα αλλά γκούγκλαρα για γυναίκες διαιτητές και έμαθα, κάθε τρεις και λίγο φφφφρρρρρρ, να δίνουν κίτρινες κάρτες και πέναλτι, προσπαθώντας να είναι δίκαιες Σολομώντες στο ποιος θα πατήσει το κουμπί του ασανσέρ, ποιος θα κρατήσει το τηλεκοντρόλ, αν είδε ο ένας μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω “οθόνη” από τον άλλο και γιατί ο ένας είναι πολύ κοντά και “μαμά δεν αντέχω” ή πολύ μακριά από τον άλλον και “μαμά, πού είναι, μου λέιπει, πότε θα ρθει πίσω”.

Και τι άλλα;

Να μην πιάνουν τα χέρια τους, να φτιάχνουν κατασκευές, χειροτεχνίες, κραφτ θινγκς, do it yourself “σε τρία απλά βήματα” και δε συμμαζεύεται, ΑΛΛΑ να κάνουν διαφορετικά και ξεχωριστά δημιουργικά πράγματα,

να σκαρφίζονται ιστορίες, να τις ξεκινάνε και να τις συνεχίζουν τα παιδιά τους,

να χορεύουν όλοι μαζί στο σαλόνι τους με τα ηχεία στη διαπασών,

να παίζουν επιτραπέζια, και αυτά που τους αρέσουν και τα άλλα που βαριούνται ασύστολα, βλέπε Μονόπολη

να κάνουν κουλουράκια, κέικ, καπκέικς, παγωτά και τέτοια σεφ-σουσεφίδικα,

να ασχολούνται με την κηπουρική και τις σποροβόμβες για τις φίλες μας τις μέλισσες,

να βλέπουν ταινίες και νέτφλιξ, τύπου καράτε κιντ με το μεγάλο τους πλέον παιδί,

να πηγαίνουν βόλτες λουναπάρκ, συγκρουόμενα και δε συμμαζεύεται,

σινεμά, θέατρα, άλση, πάρκα, όρη και άγρια βουνά και θάλασσα που όλοι μας έχουμε και βράγχια μέσα μας,

να οδηγούν και να βρίσκουν πάντα εύκολη θέση παρκινγκ γιατί έχουν ένα πεφταστέρι και μία νεραιδόσκονη στα πίσω καθίσματα,

και αγκαλίτσες και φιλάκια και χαρούλες και λόγια γλυκά και κάνουν τον σταυρό τους και ευγνωμονούν για την καλοτυχία τους να έχουν ευτυχισμένα, υγιή παιδιά, που από όλα τα πιο σημαντικά του κόσμου, είναι το πιο πιο πιο σημαντικό!

Χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες, κοιλιάς, καρδιάς, αγκαλιάς, σε όλες τις μαμάδες που σημαίνουν αγάπη και μια ευχή, για όσες γυναίκες έχουν όνειρο να αποκτήσουν ένα παιδάκι, να γίνει πραγματικότητα!

About Author

Μοιραστείτε το :