Ταινίες

Κυκλοφορεί το 4ο Matrix! Το κυβερνοπάνκ που όλοι αγαπήσαμε!

Μοιραστείτε το :

«Δεν θέλω να είμαι μέρος ενός κόσμου όπου το να είσαι καλός είναι αδυναμία».

Το χει πει ο Keanu Reeves, τον οποίο αγάπησα με μία χρονοκαθυστέρηση, ομολογώ! Είχα παρασυρθεί κι εγώ τότε, την μακρινή εποχή που έπαιζε στον δικηγόρο του διαβόλου με τον Αλ Πατσίνο, που τον έλεγαν ατάλαντο, πράγμα περίεργο γιατί έχω πάντα τη δική μου γνώμη και σπάνια επηρεάζομαι!

Στο Matrix τον παραδέχθηκαν όλοι, κι αυτοί που ήταν φαν των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, και οι άλλοι! Συζητήθηκε και σχολιάστηκε όσο καμία, έκανε ένα κάτι τις σε όλους. Δεν ήταν από τις ταινίες που θα ξεχνιόταν με το πέρασμα του χρόνου, ήταν πρωτοποριακή για την εποχή της, ξεχωριστή, με βαθύ μήνυμα και γιατί να το κρύψουμε είχε συγκλονιστικές σκηνές, σκηνές μάχης σε χορογραφία! Ποιος θα ξεχάσει τη Bullet time σκηνή;

Πέρα από την καριέρα του, δε γίνεται να μην τον συμπαθείς! Ο τρόπος ζωής του είναι τέτοιος, η προσωπική του ιστορία τέτοια, που τον παραδέχεσαι, τον θαυμάζεις, τον βάζεις στην καρδιά σου. Βάλε και τις φιλανθρωπίες του, ότι ζει σαν κοινός θνητός με τη σύντροφό του κι όχι σαν Χολιγουντιανός Σταρ! Είπα σύντροφο, το τι έχει γραφεί για τη γυναίκα, όλοι τα χουμε διαβάσει! Δε μας ρώτησε να του πούμε με ποια τον θέλουμε, με ποια θεωρούμε ότι ταιριάζει! Πόσο μπούλινγκ έχει φάει κι αυτή η χριστιανή! Επειδή δεν είναι 20 χρονών καλλονή!

Φυσικά έχω δει όλες του τις ταινίες! Για να ξαναμπώ στο θέμα! Speed, Constantine, Sweet November, My Own Private Idaho, The Lake House, κανα δυο John Wicks και φυσικά το Matrix!

Ήμουν νια και γέρασα όταν πρωτοήρθα αντιμέτωπη με το δίλημμα για το μπλε ή το κόκκινο χάπι! Του Matrix έτσι; Μην πάει αλλού το μυαλό σας γιατί το δίλημμα αυτό το έχουν οικειοποιηθεί κι άλλοι!

The choice is yours! Έτσι, το αγαπημένο δίπολο σημαντικών αποφάσεων, που όλοι αγαπήσαμε!

Θυμίζω τη σκηνή που ο Μορφέας  προσφέρει στον Neo την εξής επιλογή: Ή παίρνεις το Μπλε Χάπι και παραμένεις στον ασφαλή αλλά ψεύτικο κόσμο που γνωρίζεις ή παίρνεις το Κόκκινο Χάπι και μεταφέρεσαι στη σκληρή πραγματικότητα του αληθινού κόσμου.

Και το τίμημα της αφύπνισης είναι μεγάλο. Το χει η αλήθεια αυτό!

Αλήθεια εσείς τι θα επιλέγατε στη θέση του; Έχετε δει την ταινία; Θα δείτε την καινούρια;

Κυκλοφορεί το 4το λοιπόν Matrix και πιστεύω θα κάνει τόση αίσθηση σχεδόν όσο το αξεπέραστο πρώτο! Τα ενδιάμεσα και πιο πρόσφατα, δεν τα θυμάμαι, ξέρετε οι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, θυμούνται τα πολύ παλιά, ενώ ξεχνάνε τα νεότερα!

Στο 4ο, το Matrix Resurrections με το όνομα, ο Keanu Reeves συναντά ξανά την Carrie-Anne Moss, επιστρέφουν στους ρόλους τους κι έχουμε και μερικά new entries, που πραγματικά είμαι πολύ περίεργη να δω τον Neil Patrick Harris του “How I met your mother” σε μια «τέτοια» ταινία! 

Τι θα δούμε;

Από το τρέιλερ βλέπουμε ότι ο Neo και η Trinity ζούνε σε έναν κόσμο που δε θυμούνται τον εαυτό τους ούτε την αγάπη τους!

Δεν το δέχομαι! Μετά απ’ όσα πέρασαν!

Ο Neo ζει ως Thomas, όπως στο πρώτο Matrix, πριν πάρει τα κόκκινα χάπια. Καταπίνει τα μπλε και παρακολουθείται από έναν ψυχίατρο που υποδύεται ο Neil Patrick Harris. «Είμαι τρελός;», τον ρωτάει ο Neo. «Δε χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη εδώ», είναι η απάντηση.

Στη συνέχεια θα «πέσει» τυχαία πάνω στην Trinity σε μία καφετέρια και εκείνη θα τον ρωτήσει «γνωριζόμαστε από κάπου;»

Στην επόμενη σκηνή συναντά τον Morpheus που τον ρωτά ξανά “μπλε ή κόκκινο χάπι”;

Ο Neo επιλέγει το δεύτερο, περνάει μέσα από έναν καθρέφτη μαζί με έναν ακόμα από τα new entries και μαθαίνει ότι είναι πολλά αυτά που έχει ξεχάσει αλλά είναι απαιτητό να θυμηθεί!

Ο ήρωας βρίσκεται ξανά στο Matrix και η δράση ξεκινά!

Να και το εκπληκτικό τρέιλερ που μας κάνει να θέλουμε να τρέξουμε στο σινεμά!

About Author

Μοιραστείτε το :