Παιδικά βιβλία

Λίγη Μαγεία Γύρω Μας

Μοιραστείτε το :

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο μόλις κυκλοφόρησαν ένα υπέροχο βιβλίο, βαθιά συναισθηματικό, τέρμα καλλιτεχνικό, ένα ποίημα, που σκόρπισε Λίγη Μαγεία Γύρω μας!
Ο μικρός Πιέρ είναι λυπημένος γιατί η μαμά του έχει χάσει την όρεξη της για ζωή και την ικανότητα της να βλέπει χρώματα… «ο κόσμος είναι τόσο γκρίζος», του λέει.
Αποφασισμένος να βρει λύση, φεύγει από το σπίτι με ένα ασημένιο νόμισμα στην τσέπη του, που και αυτό αναστενάζει. Πράγματι η πόλη έξω είναι μουντή. Και φτωχή.
Θα πάρει το τραμ που πλησιάζει με ένα χάλκινο γουργουρητό για να πάει να βρει τις όμορφες γειτονιές, εκεί που λένε ότι όλα λάμπουν και υπάρχουν ζωηρά χρώματα. Τις πλούσιες συνοικίες, δηλαδή, κάνει τη μετάφραση ο ενήλικας που διαβάζει το βιβλίο.
Καταλαβαίνουμε πότε φτάνει εκεί, γιατί μας το δείχνει η εικονογράφηση πριν διαβάσουμε το κείμενο.
Εικόνες που μιλούν, λέξεις που ζωγραφίζουν…
Θα γνωρίσει έναν διαφορετικό γέροντα, που οι κάτοικοι εκείνης της γειτονιάς τον αποκαλούν τρελό και χάρη σε αυτόν θα ανακαλύψει τη μαγεία του κόσμου.
Εκείνος θα του δείξει τον τρόπο να κάνει τη μητέρα του να χαμογελάσει ξανά και πώς με τη δύναμη της φαντασίας, μπορεί να μεταμορφώσει την καθημερινότητα.
Αν ανοίξουμε τα μάτια μας και κοιτάξουμε πραγματικά γύρω μας, θα βρούμε ομορφιές στον κόσμο μας, που πριν δεν δίναμε σημασία, προσπερνούσαμε.
Θα μπορούσε να είναι παιδική ταινία. Το κείμενο είναι γεμάτο μεταφορές και προσωποποιήσεις!

Μικρές ακόμα λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά: το χαρτί ΄είναι ιλουστρασιόν, «γυαλιστερίζει», που λέει και η κόρη μου, η οποία διάλεξε τις εικόνες που θα συνοδέψουν αυτό το κείμενο.
Εγώ δε θα μπορούσα να επιλέξω, η εικονογράφηση είναι μαγική, ονειροπόλα, όπως η ιστορία.
Από 5 ετών

About Author

Μοιραστείτε το :