Αγαπητό μου ημερολόγιο

«Μα πώς τα προλαβαίνεις όλα;»

Μοιραστείτε το :

«Μα πώς τα προλαβαίνεις όλα»; 

Η απάντηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε αυτήν την ερώτηση που μου κάνουν συχνά είναι ότι «dude, δεν τα προλαβαίνω όλα». Ούτε καν!

Έχω πιάσει και γω τον εαυτό μου να αναρωτιέται για κάποιες άλλες μαμάδες που χαζεύω αψεγάδιαστες στο ίνσταγκραμ να κάνουν παπάδες, και να λέω ΟΥΑΑΑΟΥΥΥΥΥ, πώς τα καταφέρνουν, κι “εγώ γιατί δεν μπορώ”.

Μετά μου κάνει κάποιος σχετική ερώτηση και η ομίχλη διαλύεται. Και μετά ξεχνιέμαι και ξανααναρωτιέμαι! Είναι μεγάλη παγίδα, μαύρη τρύπα, τα σόσιαλ, που λέει και η φίλη μου η Πριγκιπέσσα των Βαλκανίων και το τριπακι που σε βάζει να σε συγκρίνεις με τους άλλους!

Δεν κάνεις κάτι λάθος εσύ, δεν κάνω κάτι λάθος εγώ, δεν είμαι εγώ ή οι άλλες πιο ικανές, ούτε υπάρχει κάποιο μυστικό πίσω από αυτό βλέπουμε στις ζωές εκείνων που κάνουν 364736 πράγματα, για τα οποία σημειώνω δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, παρά μόνο όσα σε αφήνουμε /μας αφήνουνε να δεις/δούμε στα σόσιαλ μίντια. 

Μην ξεχνάμε ότι το κλικ της εικόνας που βλέπουμε, αφορά εκείνη ακριβώς τη στιγμή, δεν ξέρουμε οι υπόλοιπες στιγμούλες τι κλικ είχανε που δεν ανέβηκε! Επαυτού του θέματος, έχω γράψει και τους χαρούμενους στα σόσιαλ μίντια.

Θα μιλήσω για τον εαυτό μου, που αψεγάδιαστη εικόνα ναι μεν δεν έχω, αλλά με βλέπεις ενεργή και πολυπράγμων. Γίνονται πραγματάκια, που λέει και η Βάνα!

Όταν με βλέπεις στα σόσιαλ να παίζω με τα παιδιά μου και να κάνουμε κουλουράκια και κέικ στην κουζίνα, και να μαστε σαν διαφήμιση δημητριακών στην τηλεόραση (προσπερνώ το γεγονός ότι αμέσως πριν ή αμέσως μετά γίνεται το Goodmorning Vietnam),

και

έχω ανεβάσει κείμενο στο Blog, καλή ώρα τώρα που σου γράφω, και post σε Instagram και Facebook και Stories και σου έχω απαντήσει και σε μηνύματα πριβέ ή δημόσια και γενικότερα “το βγάλαμε και σήμερα το μεροκάματο”, μεταφορικά μιλώντας

και

έχω πάει γραφείο να δουλέψω, για να βγει το μεροκάματο κυριολεκτικά μιλώντας

Τότε συμβαίνει κάτι από τα ακόλουθα ή συνδυασμός αυτών:

σαλόνι – κουζίνα είναι να τα βλέπω και να παθαίνω εγκεφαλικό, ο χαρακτηρισμός βομβαρδισμένα είναι “λίγος”,

φαγητό έχουμε από την προηγούμενη μέρα ή το μενού έχει ντελίβερι, πίτσα ή σουβλάκια,

στο πλυντήριο έχω βάλει άσπρα και κόκκινα μαζί – ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ

ή ρούχα που δεν έχω αδειάσει τσέπες και βλέπω τις καραμέλες χαλκομανία πάνω στην πόρτα του πλυντηρίου την ώρα που πλένει

ή δεν έχω βάλει καν πλυντήριο και φοράμε το τελευταίο μας βρακί – αυτά συμβαίνουν άμα ξέρεις να βάζεις προτεραιότητες…!

το λούσιμο αναβάλλεται για ακόμα μία μέρα, χέλλοου κότσε μάι όλντ φρεντ.

Όταν με βλέπεις βαμμένη με μαλλί και νύχι φτιαγμένο κι ουχί μασημένο, πάντα κάποιος έχει γενέθλια, γιορτή, κουλουπού και το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύομαι να κάνω κι ένα βίντεο κι ένα στόρι και μία φωτογράφηση κι ένα Igtv και «θα το κάψουμε απόψε κύρ Στέφανε»!

Πλήρης απόσβεση χρημάτων του κομμωτηρίου και του χρόνου που αφιέρωσα να βαφτώ και να ξεβαφτώ μετά (κάθε δευτερόλεπτο μετράει)!

Δεν είμαι ταυτόχρονα και κάθε μέρα

τέλεια μαμά, όσο και να θέλω –αυτό μπορεί να οφείλεται ίσως και στο ότι οι τέλειες μαμάδες είναι σαν τους Μονόκερους

τέλεια νοικοκυρά

τέλεια σύντροφος

τέλεια φίλη

τέλεια υπάλληλος

τέλεια μπλόγκερ και ινσταγκράμερ και συγγραφέας κι η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Ούτε εγώ, ούτε καμία!

Όποιος έχει πολλά καρπούζια κάτω από τη μασχάλη του, κάποιο θα του πέσει.

Θα το σηκώσει ελπίζοντας να ανήκει στον κανόνα των πέντε δευτερολέπτων, αλλά να σου πω τι διαπίστωσα πρόσφατα;

Ας μην το σηκώσει, ας μείνει και κάτω, δεν έγινε και τίποτα.

Βάζοντας -τις σωστές- προτεραιότητες, ο καθένας ξέρει ποιες είναι αυτές για τον εαυτό του και την οικογένειά του, άλλες μέρες θα είμαι κάλλιστη φίλη, άλλες φοβερή μπλόγκερ, άλλες καλή σύντροφος ή καλή νοικοκυρά.

Κάποτε είχα γράψει το κείμενο Σύζυγος, μάνα, γκόμενα, φίλη.

Είναι παγίδα το «άμα θέλεις, όλα τα προλαβαίνεις», που είχα γράψει εκεί.

Κάποτε τόσα ήξερα, τόσα έλεγα.

Μας έχουν περάσει ότι μια γυναίκα μπορεί να έχει χίλιους δυο ρόλους και ότι μπορεί ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ να καταφέρνει να είναι η Μαίρη Παναγιωταρά με εμφάνιση Ατζελίνα Τζολί και καριέρα αξιοζήλευτη, ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνει τα παιδιά της μοντεσσόρι!

Σόρι, αυτό δε γίνεται!

Προσπαθώντας το και πέφτοντας ενίοτε κι εγώ στην παγίδα αυτών των άψογων εικόνων και επιτυχιών που βλέπω στα σόσιαλ και προσπαθώντας να τα φτάσω, έχω νιώσει και θλίψη που δεν τα καταφέρνω τόσο καλά και εξάντληση!

Άσε που κάνω και διάφορα περίεργα τώρα τελευταία!

Τις προάλλες παρήγγειλα ντελίβερι -που σου γράφω πιο πάνω- και έδωσα λάθος αριθμό στη διεύθυνσή μου!

Με διόρθωσε έγκαιρα ο γιος μου!

Μη θυμηθώ που τις παραπροάλλες του ζήτησα του γιου μου να με συνδέσει σε διαδικτυακή επαγγελματική συνάντηση γιατί έκανα μπάνιο τη μικρή και μετά το ξέχασα κι έκανα -και κυρίως έλεγα- τα δικά μου με ανοιχτό μικρόφωνο και ανοιχτή κάμερα. Ντάξει με το βρακί δε με έχει δει κανείς –ακόμα!

Οπόταν και συνοψίζοντας, η απάντηση στην ερώτηση «πώς τα προλαβαίνεις όλα», είναι ότι “όλα” δεν τα προλαβαίνω. Και δατς ok!

Μοιραστείτε το :