Παιδικά βιβλία

Με μια κουβέρτα στο …διάστημα!|

Μοιραστείτε το :

Το κουβερτάκι, όπως το λέμε χαϊδευτικά με τη Συγγραφέα του Χριστίνα Κωνσταντουδάκη, έχει εκτοξευθεί στην στρατόσφαιρα, μια και εξαντλήθηκε η πρώτη έκδοση σε χρόνο ντε τε! Προχωρήσανε σε δεύτερη έκδοση, μην ανησυχείτε, θα το βρείτε!

Τι είναι το κουβερτάκι; Είναι η αγαπημένη κουβέρτα του Σταύρου που χει πάνω της πλανήτες και δεν την αποχωρίζεται ούτε στον ύπνο, ούτε στο παιχνίδι!

Το «Με μια κουβέρτα στο …διάστημα» είναι ένα τρυφερό βιβλίο για τα παιδάκια προσχολικής – πρωτοσχολικής ηλικίας που είναι ντροπαλά και συνεσταλμένα και θέλουν ένα μεταβατικό αντικείμενο, όπως λέγεται, μαζί τους στο σχολείο.

Εν προκειμένω ο Σταύρος της ιστορίας έχει το “security blanket”, αλλα θα μπορούσε να είναι ένα κουκλάκι ή ένα πανάκι ή όποιο άλλο αντικείμενο έχει δεθεί συναισθηματικά & τον κάνει να νιώθει σιγουριά σε μια καινούρια κατάσταση ή δύσκολη στιγμή.

Μόλις το παιδί νιώσει αυτοπεποίθηση, το αντικείμενο αυτό θα είναι πια αχρείαστο.

Το βιβλίο είναι προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια και γραφής και εικονογράφησης. Προσωπικά βρήκα υπέροχες και τις ιδέες στο τέλος του βιβλίου που απευθύνονται σε παιδαγωγούς και γονείς, από τις οποίες ξεκινώ να κάνω πράξη την εξής:

📍Παίρνουμε ένα κουτί ταχυδρομείου στο οποίο στο τέλος κάθε βδομάδας το παιδί / παιδιά μας θα βρίσκουν ένα γράμμα μας προς εκείνα που θα λέμε τι καλό κάνανε, και προσέξαμε, τι μας άρεσε.

Πχ: “Mου άρεσε που πήγες για ύπνο μια λογική ώρα το βράδυ”, “εκτίμησα που μαζέψες τα πράγματά σου χωρίς να το πω “χιλιακόσιες” φορές”, “που δε σφάχτηκες με την αδερφή σου” και τέτοια, τυχαία παραδείγματα, που μόλις μου ήρθαν στο μυαλό και οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις, είναι συμπτωματική!

Από τις Εκδόσεις Διόπτρα

About Author

Μοιραστείτε το :