Αγαπητό μου ημερολόγιο,  Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ

Μια βραδιά στου Μεταίχμιου τις Εκδόσεις!

Μοιραστείτε το :

Πήγα στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης εικονογράφων των Εκδόσεων Μεταίχμιο!
Παίρνω το σοβαρό μου για να σας ενημερώσω ότι μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα πάνε στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών καθώς και στο ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΩ.
Συνεχίζοντας στο κυρίως πρόγραμμα με το γνώριμο στιλ και σεξαπίλ γραφής, πήγαμε στα εγκαίνια με τη φίλη συγγραφέα Τάνια Χρυσού η οποία ήταν το πλας ουάν μου και με ένα κρασάκι στο χέρι, αρχίζαμε να θαυμάζουμε και οι δύο τα έργα των βραβευμένων – πασίγνωστων εικονογράφων, με μένα να φαντασιώνομαι ότι συνεργάζομαι μαζί τους! Η Τάνια, δεν ξέρω, αν και τι φαντασιώσεις είχε!
Ε, κατά τη διάρκεια του τσιτ τσατ με τον κόσμο του βιβλίου, εννοείται ότι πέταξα τις αρλουμπίτσες μου, διότι όπως ξέρουμε όλοι πλέον όταν νιώθω αμήχανα ή που θα πετάω κοτσανούλες ή που δε θα μιλάω και θα φαίνομαι σνομπ, κι ας έχω πείσει τον εαυτό μου ότι μια χαρά είσαι, πήγαινε μίλα τους.
Εδώ θέλω να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά στη συγγραφέα Ιωάννα Μπαμπέτα. Τόσο πετυχημένη, τόσο ταλαντούχα, τόσα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ βιβλία και τόσο προσιτή, φιλική και ακαβάλωτη ρε παιδιά.
Τι ωραίοι άνθρωποι αυτοί! Οι άνθρωποι – λιακάδες, έτσι τους αποκαλώ! Την καλημέρα μου και στην έτερη λιακάδα, την Καλομοίρα Θεοχάρη!
Ήπιαμε ένα ποτάκι, τσιμπήσαμε δυο τρία τυράκια, μεταξύ τυρού και κρασιού, ρώτησα αν θα πάμε μετά για σουβλάκια, έφαγα χυλόπιτα, γιατί κάνουμε διατροφή, και γυρίσαμε σπίτι μας.
Ήταν αργά, οπότε σκέφτηκα να πάω κατευθείαν για ύπνο ώστε να μη φωνάζω στο ξυπνητήρι μου την επόμενη μέρα «μη με ξυπνάς απ’ τις 6 πριν ακόμα η μέρα να φέξει» ΑΛΛΑ μετά σκέφτηκα ότι κάτι ΠΡΕΠΕΙ να φάω. Όχι επειδή ήθελα, καταλαβαίνετε, αλλά για να τραβήξει το αλκοόλ!
Ε τι πείραζε να τσιμπήσω ένα χαρουπένιο παξιμάδι με λίγο τυράκι και λίγο βραστογαλοπουλάκι;
Τίποτα δεν πείραζε, οπότε είπα να φάω άλλο ένα, να τα κάνω δύο. Για να μην πολυλογώ, ναι, αλλά πολυλογείς όμως, κατέληξα να τρώω μια κατσαρολάρα γιουβαρλάκια βλέποντας τον Σέλντον του Big Bang Theory!
Ντάξει δεν ήταν και καρμπονάρα, ούτε ντραμπούι, χιχιχι μ’ αρέσει που όλα τα κείμενά μου συνδέονται! Αν δεν καταλαβαίνετε τι λέω, ρίξτε μια ματιά στη διπλανή στήλη “Να σου πω μια ιστορία” και διαβάστε, αν θέλετε, το «Ντέιτ ε ντούκι».

Τι να λέμε… Αυτοσυγκράτηση καμία. Πειθαρχία πιο καμία και από την καμία της αυτοσυγκράτησης.
Την επόμενη μέρα υπολειτουργούσα και κρίμα γιατί ΜΟΛΙΣ είχα συνέλθει από την έξοδο των γενεθλίων μου -16 του Οκτώβρη!

Η Έκθεση με τα “30 έργα που αντλούν έμπνευση από κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας -παιδικής και ενηλίκων-, μεμονωμένα διηγήματα, ποιήματα ή ακόμα και λογοτεχνικά σπαράγματα, που αρκούν για να πυροδοτήσουν τη φαντασία των δημιουργών και να μετουσιώσουν τις λέξεις σε εικόνες”, όπως λέει το σάιτ των Εκδόσεων, θα βρίσκεται στον πολυχώρο τους, μέχρι και την 31 Ιανουαρίου 2024.

About Author

Μοιραστείτε το :