Παιδικά βιβλία

Ο Γουίνστον ο ταχυδρόμος των Χριστουγέννων από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, είναι ο πιο θαρραλέος ποντικός που γνωρίζεις και έχει να σου δώσει ένα σημαντικό μήνυμα!

Μοιραστείτε το :

Για φέτος το τοπ χριστουγεννιάτικο βιβλίο για τα γούστα μου καπέλα μου, είναι ο Γουίνστον ο ταχυδρόμος των Χριστουγέννων από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, ο οποίος έχει να δώσει ένα γράμμα στον ΄Αι Βασίλη αλλά και ένα μήνυμα σε όλους εμάς!

Είναι για ηλικίες από 5+ κι όπως είπα πριν από λίγο, το ξεχώρισα και το έβαλα στην κορυφή των Χριστουγεννιάτικων παιδικών βιβλίων για φέτος!

Λειτουργεί και σαν advent calendar, που είναι της μοδός τα τελευταία χρόνια κι αν δεν έκανες, ορίστε, με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια! Έχεις μια υπέροχη τρυφερή ιστορία με παραμυθένια εικονογράφηση αλλά και μια δραστηριότητα σε κάθε ένα κεφάλαιο από τα 24 ½ συνολικά που έχει!

Την οποία δραστηριότητα, άμα έχουμε όρεξη και χρόνο την κάνουμε, αλλιώς την αφήνουμε για άλλη μέρα, του χρόνου ή και ποτέ!

Πώς το διαβάζουμε;

Σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στην πρώτη σελίδα, παίρνουμε μπισκότα, ναι αλήθεια, έτσι λέει, κι εγώ δεν ήθελα, αλλά να αναγκάστηκα να φάω, και ξεκινάμε την πρώτη του Δεκέμβρη να διαβάζουμε από ένα κεφάλαιο!

Τη μέρα που θα φτάσουμε στο τελευταίο κεφάλαιο, θα ναι Χριστούγεννα!

Για να δούμε τους λόγους που το αγάπησα και το ξεχώρισα

  • Μου άρεσε η ιστορία! Πρωταγωνιστής είναι ένα μικρό ποντικάκι που βρίσκει την παραμονή των Χριστουγέννων ένα παραπεταμένο γράμμα που είχε προορισμό τον Βόρειο Πόλο! Έτσι αποφασίζει να ψάξει τον Άγιο Βασίλη για να του το δώσει. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι κινδύνους αλλά ο Γουίνστον, το ποντίκι καλέ, είναι θαρραλέο, θα τα καταφέρει και θα διαπιστώσει εκείνο κι εμείς ότι μια πράξη καλοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε ένα ευτυχισμένο τέλος!

Έχω παρατηρήσει ότι αγαπώ όλα τα ποντίκια της μυθοπλασίας, από τον Μίκυ Μάους μέχρι «το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι», και τον «Ρατατούι» !

  • Οι δραστηριότητες είτε αφορούν χειροτεχνίες είτε συνταγές είναι όλες μία προς μία! Βέβαια τώρα η κόρη μου θέλει να της φτιάξω χριστουγεννιάτικη νεράιδα από μανταλάκι και οκ, αν και ιτς νοτ μάι θινγκ, δεν είμαι κραφτ μαμ, ίσως και να το χω!
  • Συμβουλές για του χρόνου, μ’ αρέσουν όλες αλλά θα ξεχωρίσω αυτήν: «Άκου τι λένε οι δικοί σου, τι πραγματικά τους αρέσει και του χρόνου μπορείς να τους κάνεις το καλύτερο δώρο»
  • Προτείνει φανταστικαπίθανες ιδέες για δώρα που δεν κοστίζουν ή κοστίζουν ελάχιστα! Πχ τα βαζάκια με μικροδωράκια, που προσωπικά είμαι μεγάλη φαν! Μπορούμε να γεμίσουμε ένα καθαρό βάζο που κάποτε είχε μαρμελάδα /μέλι/ δεν ξέρω τι, με περιεχόμενο που ξέρουμε ότι ο παραλήπτης του θα χαρεί. Οι καραμέλες και τα σοκολατάκια είναι πάντα καλοδεχούμενα, αλλά αν, ας πούμε, το χόμπι κάποιου είναι η κηπουρική, μπορούμε να βάλουμε σπόρους, αν είναι καλλιτέχνης, υλικά χειροτεχνίας κ.ο.κ.
  • Μια άλλη ιδέα είναι να βάλουμε χαρτάκια με αστεία που μας αρέσουν ή ψαγμένα κουότς ή ποίηση ξέρω γω! Κολλάμε και την ετικέτα πάνω στο βάζο, τοποθετούμε και μια κορδέλα και βου α λά! Κάποια Χριστούγεννα είχα λάβει από φίλη μου τέτοιο βαζάκι με μείγμα σοκολάτας ρόφημα κι είχα ξετρελαθεί!
  • Έχει όλα τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια συγκεντρωμένα, τα κάλαντα, τον μικρό τυμπανιστή, το πάει ο παλιός ο χρόνος!

Στην τελευταία σελίδα υπάρχει ένα γράμμα από το συγγραφέα για όλους εμάς!

Όπως γράφει ανάμεσα σε άλλα, τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο δώρα και ψώνια αλλά κάτι περισσότερο. Είναι αγάπη, γενναιότητα και καλοσύνη. Επίσης, κανείς δεν είναι υπερβολικά μικρός για να φερθεί με θάρρος και μικρές πράξεις καλοσύνης μπορεί να αλλάξουν τη ζωή κάποιου!

Και σε περίπτωση που κάποιος θέλει αλλά δεν ξέρει πώς να βοηθήσει, έχει μια ολόκληρη σελίδα με τίτλο «Μικρές πράξεις καλοσύνης» όπως, «γράψε ένα γράμμα σε κάποιον γνωστό σου που μένει μακριά», δώσε τα παλιά σου παιχνίδια, αυτά που δεν παίζεις σε φιλανθρωπική οργάνωση ή σε κάποιον που ξέρεις ότι θα τα χαρεί.

Μίστερ Άλεξ Τ. Σμιθ, σε συμπάθησα πολύ, καλότάξιδο το βιβλίο σου!

About Author

Μοιραστείτε το :