Ταινίες

Ο Εραστής της Λαίδης Τσάτερλι

Μοιραστείτε το :

Είδα στο Νέτφλιξ, τον εραστή της Λαίδης Τσάτερλι, που γράφηκε το μακρινό 1928 αλλά ολόκληρο, χωρίς κομμένες σκηνές, εκδόθηκε το 1960 αφού το λογοκρίνανε, το κατηγορήσανε ότι προσβάλει την δημόσια αιδώ και τέλος πάντων ήταν μεγάλο σκάνδαλο εκείνη την εποχή!

Είναι κλασσικό έργο και στα τοπ της παγκόσμιας ερωτικής λογοτεχνίας! Διαβάζω ότι έχει ενταχθεί στα 100 καλύτερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα και έχουν γίνει πάμπολλες διασκευές του για την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, το θέατρο και το ραδιόφωνο.  

Στα τα του Νέτφλιξ τώρα! Η Emma Corrin που την είδαμε σαν Πρίνσες Νταϊάνα στο The Crown , και  που αναμφισβήτητα της πηγαίνουν οι ρόλοι εποχής και τα καπέλα /τιάρες στο κεφάλι, είναι η πρωταγωνίστρια Κόνι και έχει ΤΡΟ ΜΕ ΡΗ χημεία με τον αυτόν που υποδύεται τον θηροφύλακα και που είναι ο παράνομος δεσμός της! Οι δυο τους είναι Ο ορισμός της χημείας και της φυσικής μη σας πω!

Παιδιά, οι σκηνές σεξ, δεν υπάρχουν. Φουλ φροντ εντ μπιχάιντ και οι δυο τους, και μια επική σκηνή στη βροχή, πολύ πιο προχώ από το the notebook, πιστεύω ότι το ζεύγος έδωσαν τα ρέστα του και μετέφεραν  όπως έπρεπε και θα ήθελε ο Λώρενς, ο συγγραφέας είναι αυτός, τις σκηνές και την υπόθεση του βιβλίου. Που δεν είναι πορνογραφικό. Μη μένουμε στην επιφάνεια! Αν και είναι ένας ύμνος στην ηδονή. Δεν πρόκειται μόνο γι αυτήν όμως.

Η υπόθεση είναι η εξής. Η νεαρή Κονστάνς (Κόνι) παντρεύεται τον σερ Κλίφορντ Τσάτερλι μία μέρα πριν αυτός φύγει για το μέτωπο κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Θα επιστρέψει ζωντανός αλλά παράλυτος από τη μέση και κάτω και το ζευγάρι θα μετακομίσει από την πρωτεύουσα, το Λονδίνο δηλαδή, στην εξοχή, στο μεγάλο κτήμα των Τσάτερλι.

Ο σερ Τσάτερλι δεν μπορεί να εκτελέσει τα συζυγικά του καθήκοντα αλλά δε βρίσκει και κάποιον άλλον τρόπο, να, εμ… έρθει πιο κοντά στη γυναίκα του, διότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι έτσι; Δε θα τους πω εδώ και ας το σηκώνει το κλίμα της εν λόγω ανάρτησης! Σε καμία περίπτωση δεν τον λυπόμαστε, γιατί ο χαρακτήρας του είναι αντιπαθητικός και όσο προχωράει η ταινία ολοένα και χειροτερεύει, οπότε και δίνουμε την ευχή μας στην Κόνι γι αυτά που θα κάνει μετέπειτα!

Η λεπτεπίλεπτη νεαρή Κόνι, κάνει ό,τι μπορεί! Τον φροντίζει, τον σηκώνει, σπρώχνει την καρέκλα μες τους κατσικόδρομους των χωραφιών του, κολλάνε τα ροδάκια μέσα στις λάσπες, ιδρώνει για να την ξεκολλήσει, δακτυλογραφεί τα συγγραφικά του έργα που της υπαγορεύει -γιατί άραγε; τα χέρια του δεν έχουν κάποιο θέμα-, πάει συνεχώς με τα κέφια του, οτιδήποτε τον ευχαριστεί. Όταν δεν έχει να κάνει κάτι άλλο για εκείνον, δεν υπάρχει τίποτα για εκείνη παρά μόνο μοναξιά. Και βυθίζεται όλο και περισσότερο στη θλίψη – κατάθλιψή της. Την βλέπουμε σιγά σιγά να αρρωσταίνει ψυχικά και σωματικά και τον σύζυγό της να μην κάνει κάτι γι αυτό. Αδιαφορεί πλήρως. Ευτυχώς που ήρθε η αδερφή της, που τα λέει τσεκουράτα και δε σηκώνει και πολλά πολλά, και προσέλαβε την παλιά νταντά του Κλίφορντ, που είναι και νοσοκόμα, για να τον φροντίζει.

Απομακρύνονται λοιπόν οι δυο τους, που ούτως ή άλλως δεν είχαν προλάβει να δεθούν. Το κερασάκι στην τούρτα έρχεται όταν εκείνος της λέει ότι θέλει κληρονόμο και αν γίνεται και δεν έχει αντίρρηση να πάει να κάνει σεξ με κάποιον, όποιον να ναι, δεν έχει πρόβλημα εκείνος, να μείνει έγκυος και να νομίζουν όλοι ότι είναι δικό του, αφού δεν ξέρουν οι όλοι ότι αυτός δεν μπορεί να κάνει παιδιά.

Όταν η Κόνι θα γνωρίσει τον θηροφύλακα – εργάτη του κτήματος των Τσάτερλι, μεταξύ τους θα ανάψουν σπίθες που θα γίνουν πυρκαγιά και μια απαγορευμένη αγάπη θα γεννηθεί. Ούτε η οικογενειακή τους κατάσταση, ούτε η κοινωνική -ταξική τους διαφορά θα μπορέσει να τους χωρίσει, ούτε τίποτα.

Πού καταλήγουμε; Ο Ερωτευμένος δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δε φοβάται, δεν μαζεύεται. Δεν υπάρχουν πρέπει και μη.

Κι εμείς, το αναγνωστικό /τηλεοπτικό κοινό, θέλουμε να τα καταφέρουν!

Το τρέιλερ!

About Author

Μοιραστείτε το :