Παιδικά βιβλία

Ο καπετάν Τερηδονίξ και οι Ιππότες της στρογγυλής βούρτσας

Μοιραστείτε το :

Μήπως φοβάστε τον οδοντίατρο; Μήπως η σκέψη να κλείσετε ραντεβού μαζί του σας λούζει με κρύο ιδρώτα; Μήπως όταν σας πονάει το δοντάκι προτιμάτε το ουζάκι;

Το ίδιο πάθαινε και η Ευαγγελία Κακούρου γι’ αυτό αποφάσισε  να γράψει ένα παιδικό βιβλίο που να ξορκίζει και να προλαμβάνει όλα τα παραπάνω, διότι όσο νωρίτερα διδαχθούν τα παιδιά τους κανόνες της στοματική υγιεινής, τόσο καλύτερα (και επίσης τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να χουν γερά δόντια σαν ενήλικες και να μη φοράνε μασέλα)!

«Ο καπετάν Τερηδονίξ και οι Ιππότες της στρογγυλής βούρτσας» είναι ένα βιβλίο ευφάνταστο, διασκεδαστικό, ενημερωτικό, ινφοτέινμεντ, όπως αποκαλώ τα κείμενα που είναι ευχάριστα και δίνουν ταυτόχρονα πληροφορίες και γνώση!

Πολύ έξυπνη ιδέα να γίνουν η Τερηδόνα, η Πλάκα και η Πέτρα πειρατές που ορμάν στα πολύτιμα δόντια μας και θέλουν να τα καταστρέψουν, να τα πάρουν μαζί τους!

Για, να προσέξουν ιδίως εκείνοι που τρώνε γλυκάκια και βαριούνται μετά να πλύνουν τα δόντια τους- και αυτοί δεν είναι όλοι μικρά παιδιά, εεεε, να τα λέμε κι αυτά! Μεταξύ μας μεταξά!

Το λοιπόν!

Το πειρατικό του Κάπταιν Τερηδονίξ, κάποια διάβαζε μικρή, Αστερίξ;, έπλεε στις μακρινές θάλασσες του στόματος ψάχνοντας για πολύτιμα δόντια παιδιών που είχαν φάει λιχουδιές, ξέρετε, σοκολάτες, μπισκότα, νάνου ντόνατς, μπισκότα, ζελεδάκια, μαλλί της γριάς κου-λου-που!

Αφού τα εντόπιζε, έριχνε την άγκυρα κι ορμούσε μαζί με τα πρωτοπαλίκαρά του, τους πειρατές Πέτρα και Πλάκα, τα έκλεβε και τα έκανε δοντοκολιέ!

Μέχρι που μια μέρα οι ιππότες της στρογγυλής βούρτσας, αναφώνησαν «ινάφ ιζ ινάφ!», σε ελεύθερη μετάφραση! Με όπλο τις στρογγυλές βούρτσες τους, έδειξαν στα παιδιά πώς να αμυνθούν και πώς να διώξουν από τα δόντια τους τη ζάχαρη, που είχε στρογγυλοκαθίσει και περίμενε τους κολλητούς της, τον Καπετάν Τερηδονίξ, την Πέτρα και την Πλάκα!

Με το προσεχτικό πλύσιμο και τις στρογγυλές βούρτσες -όπλα, οι κλέφτες πειρατές δεν μπορούσαν να πλησιάσουν και έτσι τα δόντια μέναν γερά και αστραφτερά στη θέση τους!

Στο βιβλίο, εκτός από την ιστορία, περιλαμβάνονται και δραστηριότητες, σταυρόλεξο, ζωγράφισε τους ήρωες, αυτοκόλλητα, δεν του λείπει τίποτα, ούτε τούλιπ, γι αυτό και έχει φτάσει την 4η έκδοση! Κάτι κάνει καλά, σωστά;

Εμπρός λοιπόν στον δρόμο που χάραξαν οι ιππότες της στρογγυλής βούρτσας! Όχι μόνο οι μικροί αλλά κι εμείς, οι μεγάλοι, για να μας βλέπουν να μας  μιμούνται. Ως γνωστόν, δεν είναι τι λέμε στα παιδιά μας να κάνουν αλλά και τι μας βλέπουνε να κάνουμε!

Να πω επίσης ότι η συγγραφέας του βιβλίου είναι δικηγόρος με νεραιδένια φωνή – φω-νά-ρα, μάθε τέχνη κι άστηνε και άμα πεινάσεις πιάστηνε, θα το διαπιστώσετε όταν ακούσετε το «τραγούδι των Δοντιών» -έχει και βίντεοκλίπ-που μπορείτε να το δείτε και να το προμηθευτείτε, το βιβλίο, όχι το τραγούδι, από το σάιτ της συγγραφέως: valiasbooks.gr αλλά και σε κάποιο από τα βιβλιοπωλεία εδώ!

Η Εικονογράφηση είναι του Βασίλη Σελιμά!

Θα κλείσω προτρέποντάς σας να μην ξεχνάτε να χαμογελάτε -με υγιή, καθαρά δόντια, χωρίς μαρουλάκια ανάμεσα- γιατί είναι μεταδοτικό (και μειώνει το στρες, τονώνει το ανοσοποιητικό, κάνει καλό!)

About Author

Μοιραστείτε το :