Παιδικά βιβλία

Ο Κόσμος που Μπορείς| Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μοιραστείτε το :

Καλώς ήρθες στον κόσμο του Μάριου Μάζαρη άκα schoolmarius! Είναι ο κόσμος που μπορείς! 

Ο συγγραφέας είναι ο πιο γνωστός παιδαγωγός ενσυναίσθησης της Ελλάδας και είναι ο δάσκαλος που θα ήθελα να έχω όταν ήμουν μικρή! Είναι ωραίο να σε «βλέπουν», να μην είσαι αόρατος, οκ, εκτός από μερικές φορές που είναι όντως ωραίο να είσαι αόρατος και να σε αφήνουν ήσυχο! 

Κατά κοινή ομολογία είναι ο δάσκαλος που θέλεις να έχουν τα παιδιά σου!  

«Ο κόσμος που μπορείς» είναι ένας οδηγός με 50 +2 δραστηριότητες που έχει στόχο την ψυχική ενδυνάμωση του παιδιού.
Είναι βιωμένος ο οδηγός αυτός, είναι αυτά που παίζει με τους μαθητές του στο σχολείο και βλέπει τα παιδιά να λάμπουν μπάμπη του. 

Παιχνίδια Γνωριμίας
αυτοπεποίθησης,
συναισθημάτων,
θετικής εστίασης,
μοναδικότητας,
αποδοχής,
ενδυνάμωσης,
στήριξης,
εν συναίσθησης
κάνουν το παιδί να ανακαλύπτει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του- να γίνει ένας ισορροπημένος ευτυχισμένος ενήλικας. 

Απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου αλλά και μικρών τάξεων του δημοτικού. Έχει όμως και την βερσιόν για τους “μεγάλους” της Ε- ΣΤ δημοτικού! Την έξτρα δόση, όπως την αναφέρει. 

Έχει και homework! Γιατί όλα ξεκινούν από το σπίτι. Τρέχουμε σαν τον Βέγγο – καλέ μου άνθρωπε- να προλάβουμε υποχρεώσεις και τα ρέστα και καμιά φορά αυτό έχει σαν συνέπεια να χάσουμε τη σύνδεση με το παιδί μας. Ε, με τον οδηγό αυτόν, την ξαναβρίσκουμε ή την ενισχύουμε. 

 Όσο απλές είναι οι δράσεις που προτείνει, με υλικά του τίποτα, πχ ένα βάζο, ένα χαρτόνι, μαρκαδόροι, χαρτάκια, τόσο μεγάλα αποτελέσματα έχουν.

Παίζοντας, χαλαρώνεις και μοιράζεσαι πληροφορίες για τον εαυτό σου, είσαι δεκτικός, πλησιάζεσαι πιο εύκολα, γίνεται η αλληλεπίδραση κι η σύνδεση. 

Ψαχνόμουν στο κομμάτι της ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης και ο οδηγός αυτός μου ήρθε κουτί. 

Και μην ξεχνάμε: Η ζωή είναι ένας αγώνας μετ’ εμποδίων. Μπορεί τρέχοντας να τα πηδάμε με ευκολία, μπορεί σε κάποιο να σκοντάψει το πόδι, να πέσουμε, να χάσουμε χρόνο, να πονέσουμε, να μας δούνε, να μας πειράξουν γι αυτό ή και όχι, εμείς θα σηκωθούμε και θα συνεχίσουμε. Αυτό έχει σημασία! 

🎨Οι εικόνες είναι της missy_merida
📚 Οι Εκδόσεις είναι Μεταίχμιο! 

Καλοτάξιδο! 

About Author

Μοιραστείτε το :