Παιδικά βιβλία

Ο Ξεχωριστός Μέλλιος: Ο Χάρτης του κρυμμένου θησαυρού

Μοιραστείτε το :

ΤΑ ΡΑ ΤΑ ΤΑΝΝΝ, αποκάλυψη εξωφύλλου και πιο συγκεκριμένα, εμπροσθόφυλλου, μετά νουαζετέ περίληψης του οπισθόφυλλου! Ο Μέλλιος ο κόκκινος ιππόκαμπός μου, έχει πάει σχολική εκδρομή σε ένα μικρό νησί του Βορείου Αιγαίου, τον… Άη Στράτη!

Μαζί του είναι και η κολλητή, η Νηρηίδα /νύμφη της θάλασσας/θαλάσσια νεράιδα, πείτε τη όπως θέλετε, ακούει σε όλα, Ιόλη. Εκεί γνωρίζουν και έναν ντόπιο Αστερία, τον Αστέρη και οι τρεις τους θα ζήσουν μια περιπετειώδη περιπέτεια!

Ο Μέλλιος είναι συνετός, φρόνιμος, προσεχτικός. Η Ιόλη είναι ζωηρή, ατίθαση, μία Ιντιάνα Τζόουνς! Ο Αστέρης είναι το new entry της παρέας και είναι απίθανος, σωστός φίλος, τον αγαπώ με τρέλα!

Όπως καταλαβαίνουμε και από τον τίτλο στο εξώφυλλο, υπάρχει ένας χάρτης θησαυρού που οδηγεί σε… θησαυρό! Προφανώς! Ο χάρτης όμως έχει γρίφους που η παρέα πρέπει πρώτα να λύσει για να φτάσει στον θησαυρό που είναι καλά κρυμμένος!

Ε, μην τα πολυλογώ, έρχονται τετ α τετ με κάτι γκάγκστερς Μωβ Μέδουσες (στο βιβλίο όλα τα μωβ είναι μοβ, να ξέρετε, αχ και βαχ), κάτι  Δύτες, κάτι Άγρια Μελτέμια, όχι απαραίτητα με αυτήν τη σειρά, ε, συναντούν πολύ κόσμο και συμβαίνουν διάφορα στη διαδρομή!

Κάπου εδώ να πω ότι ο θησαυρός δεν είναι αυτό που νομίζετε! Είναι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ!

Το βιβλίο είναι διασκεδαστικό με αρκετές δόσεις χιούμορ, πιστεύω θα σκάσει το χειλάκι το χαμογελάκι! Στις παρουσιάσεις δε του βιβλίου, εγγυώμαι δυνατά χαχανητά για όλες τις ηλικίες! Μαζί με τον Ιορδάνη Καλέση από τις Εκδόσεις Παρισιάνου θα δώσουμε τα ρέστα μας! Φέρτε μας το Όσκαρ από τώρα!

Θα χουμε πλεκτά κουκλάκια, κουκλοθέατρο, γρίφους και χάρτες θησαυρού -γενικώς κουβαλάμε μαζί μας όλη μας την προίκα- αλλά το χάιλάιτ του ιβέντ είναι ότι εμείς οι ίδιοι θα είμαστε οι ήρωες του βιβλίου! Θα παίξουμε τους ρόλους, θα βάλουμε και τα παιδιά να συμμετέχουν, όσα θέλουν, θα πέσει πολύ γέλιο, ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ είμαστε πολύ αστείοι!

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7+ κυρίως γιατί έχω κατεβατά μέσα, με ξέρετε πώς γράφω ΑΛΛΑ ο Παναγιώτης ο Τσαούσης, έχει κάνει τόσες και τόσο χρωματιστές εικόνες που ξεκουράζει το μάτι των παιδιών! Άνετα – ανετότατα ο γονιός μπορεί να το διαβάσει και σε μικρότερης ηλικίας παιδί, αλλά όχι μονοκοπανιάς και πηδώντας (sic), προσπερνώντας κάποια σημεία/ λεπτομέρειες που είναι για μεγαλύτερα παιδιά!

Στο δεύτερο βιβλίο μου υπάρχουν μηνύματα για τη φιλία, τη συνεργασία και τη δύναμη της γνώσης αλλά κυρίως διασκεδάζουμε και σας συστήνω το νησί μου!

Το κράτησα επτασφράγιστο μυστικό για να το κάνω έκπληξη στην οικογένειά μου και στους ΑγιοΣτρατίτες μου! Έχω κι άλλες εκπλήξεις μέσα στο βιβλίο αλλά θα πρέπει να το αγοράσετε για να έχετε πρόσβαση σε αυτές! Ε, κάπως πρέπει να ζήσουμε, κλέφτες θα γίνουμε;

Πώς σας φαίνεται; Σας κάνει κλικ;

About Author

Μοιραστείτε το :