Αγαπητό μου ημερολόγιο

Ο Ξεχωριστός Μέλλιος στο Little Book του Χαλανδρίου

Μοιραστείτε το :

Το δώρο γενεθλίων μου το πήρα μία ημέρα νωρίτερα στο Βιβλιοπωλείο Little Book στο Χαλάνδρι! Πήγα με τον Ξεχωριστό Μέλλιο και τις Εκδόσεις Παρισιάνου να κάνουμε παρουσίαση καιιιιι

ΜΠΟΥΜ ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ, που λέει και ο γιος μου! Όλα πήγαν καλύτερα απ όσο ήλπιζα και μπορούσα να φανταστώ! Παρόλο που ο καιρός ήταν ξεκάθαρα ΖΥΓΟΣ, παιδί του Οκτωβρίου γαρ, και μας άγχωσε μέχρι να αποφασίσει στο δίλημμα του αν θα βρέξει καρέκλες και θα χρειαστούμε βάρκα για να πάμε (και να μαστε μόνοι μας) ή θα δώσει λιακάδα και δε θα μας κάνει δύσκολη τη ζωή! Τελικά, αποφάσισε το κρυουλάκι με συνοδεία μερικών ψιχάλων, που ευτυχώς δεν πτόησε τους πολλούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους εκεί!

Ούτως ή άλλως, στο Βιβλιοπωλείο είχε  καλοκαίρι και η διάθεση ήταν Καρβέλας – Βίσση και καλοκαιρινές διακοπέςςςς για πάντααα τουρουυυ ρου!

Να δώσω μέρικά χάιλάιτς διότι σκρίπτα μάνετ; “Δώνω”, που λέει και η κόρη μου!

Αρχικά, συζητήσαμε για το θαλάσσιο βυθό, ναι, υπάρχει ένας κάποιος πλεονασμός εδώ, αλλά μία που τον έγραψα και μία που άρχισα να σκέφτομαι ιστορία για ένα μαγικό βουνίσιο βυθό, οπότε το αφήνω για να επανέλθω με την πρώτη ευκαιρία

«κολυμπήσαμε» με τη φαντασία μας, και κάναμε βουτιές και μακροβούτια αλλά και κωλοτούμπες μες τη θάλασσα, ένα παιδί μάλιστα, φόρεσε μάσκα και είδε και έναν “Χαρχαρία”

επειδή τα αντανακλαστικά μας είναι σούπερντούπερ, με το που το ακούσαμε αυτό, τους συστήσαμε τον δικό μας χαρχαρία που εντελώς τυχαία και συμπτωματικά ήταν πίσω από τις κουίντες και με την ευκαιρία του κάναμε και ανατομία, του στιλ αυτές είναι οι δοντάρες, αυτό το πτερύγιο, κουλουπού κουλουπού

παίξαμε κουκλοθέατρο την ιστορία του γενναίου και διαφορετικού Μέλλιου με τις χειροποίητες κούκλες της HOLY SHEEP, έχοντας στα πόδια μου και λιλιπούτειους θεατές που θέλανε να δούνε τι “παίζει” πίσω από τις κάμερες

οργανώσαμε κυνήγι θησαυρού με τις παραμυθόπετρες των  Born2play, όπου καλά που τις βρήκαν τα παιδάκια γιατί δε θυμόμουν πού τις είχα βάλει και η τελευταία μας πήρε αρκετή ώρα να ανακαλύψουμε πού κρυβόταν,

μοιράσαμε σε όλους δωράκια, ξύλινα Ιπποκαμπάκια – κολιέ από Geppetto, όπου είχαν μπλεχτεί τα κορδόνια τους και τα ξεμπλέκανε τουλάχιστον τέσσερα άτομα, για… δεν ξέρω πόση ώρα, που καλά να ναι και μπράβο ήρωες ήρωες, δεν έχω την υπομονή ούτε για ένα λεπτό να κάνω κάτι σχετικό,

παίξαμε “κρεμμύδι”, ξέρετε ποιο, αυτό που έχεις ένα δωράκι και το χεις τυλίξει με 4399589 περιτυλίγματα; Που παίζει η μουσική, το πακέτο αλλάζει χέρια και όταν σταματάει, το παιδί που το κρατάει, ξεδιπλώνει από ένα; Κι αυτό συνεχίζεται μέχρι που στο τέλος, μένει το δώρο; Ε, αυτό! Το δωράκι ήταν ένας Ιππόκαμπος, ξέρω, ανατροπή!

Και φυσικά, είχαμε και τη μεγάλη κλήρωση με έναν Μέλλιο και μια Ιόλη, ευγενική χορηγία από Holy sheep!

Το σημαντικότερο όλων ήταν η άπειρη θετική ενέργεια που έλαβα από το κοινό! Την εικόνα από όλα αυτά τα χαμογελαστά φατσάκια μικρών και μεγάλων, την έχω φυλάξει μέσα μου θησαυρό!

Τα παιδάκια ήταν όλα υπέροχα! Συμμετείχαν τόσο πολύ, πριν ξεκινήσω, κατά τη διάρκεια και στο τέλος που καρδούλες βγαίναν κι ακόμα βγαίνουν τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, από τα μάτια και τα αυτιά μου!

Συνέβησαν διάφορα πέρα από αυτά που έγραψα αλλά δε σας τα λέω, ελάτε στην επόμενη παρουσίαση να τα δείτε μόνοι σας! Τα χαριτωμένα απρόοπτα με λατρεύουν και με κυνηγάνε όπως οι παπαράτσι τους σελέμπριτις!

Τώρα που είπα σελέμπριτις, να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που μου κάναν την τιμή και ήρθαν οι

(τυχαία η σειρά έτσι;)

Μαρίνα Φραγκεσκίδου με τον Λίνο Δρακουλίνο, την Κουτσή Κιθάρα καιιιιιι την Κυρία Μπλα Μπλα!!

Σωτηρία Μπιλιανού, με το αρκουδάκι του Θα είμαι πάντα κοντά σου

Πέννυ Χατζηευστρατίου, με το πρώτο όνειρο του Φώτη. Ένα ταξίδι στο φως

Ειρήνη Αθανασίου με το Σώμα, χέρια καθαρά

Σοφία Μητράκη και το This is Us, τα πάντα για τα παιδιά και τους γονείς

Ευαγγελία Κακούρου με τον Καπετάν ΤΕΡΗΔΟΝΙΞ και τους Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας και

Λαστ μπατ νοτ Λιστ, η υπέροχη Καλομοίρα Θεοχάρη! Μόνο που σκέφτομαι ότι μπορεί να μου παρουσιάσει τον Ξεχωριστό Μέλλιο πετάω ψηλά, όπως συμβαίνει στον κόσμο του Πήτερ Παν!

Αγαπώ σας! Και ευχαριστώ και για τα φωτογραφικά ντοκουμέντα!

Το επόμενο ραντεβού μας είναι στις 22/10 στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα!

ΥΓ: Θα γράψω ένα “εσωτερικό αστείο” που μπορούν να καταλάβουν μόνο όσοι ήταν εκεί! Συγγνώμη γι αυτό, αλλά το λάτρεψα και το θέλω οπωσδήποτε στο “ημερολόγιό μου”!

-Είσαι θαλάσσια νεράιδα;

-Όχι, δεν είμαι!

-Δεν είσαι;

-Δεν είμαι!

-Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι είσαι!

-Α, ναι, είμαι είμαι!

About Author

Μοιραστείτε το :