Φτιάχνουμε προφιτερόλ χωρίς ζάχαρη! Αμέ!
Προφιτερόλ χωρίς ζάχαρη! Εεε; Σε έφτιαξα; Έχω την προσοχή σου από τους τίτλους αρχής;
Τώρα το είδα από τη Λου και ok, σταματώ ό,τι κάνω για να ασχοληθώ μαζί του!
Εντάξει, για να είμεθα απόλυτα ειλικρινείς, δεν είναι για δίαιτα, ΑΛΛΑ αν, ΑΝ λέγω, τρελαίνεσαι για προφιτερόλ, θα το έτρωγες ούτως ή άλλως κι απλώς έχεις στο νου σου τις θερμίδες, να μην ξεφύγουν στη στρατόσφαιρα και θες να γλιτώσεις κάποιες από αυτές που έχουν τα του ζαχαροπλαστείου, τότε είσαι στη σωστή ανάρτηση! Ό,τι γλιτώνουμε, καλό είναι!
Λοιπόν προχωράμε κατευθείαν στο ψητό, στο γλυκό δηλαδή! Να δούμε πώς το έκανε η Λου, να το κάνουμε κι εμείς!
ΥΛΙΚΑ για 6 μπολάκια
Για το γλάσο σοκολάτας
210γρ βούτυρο αγελάδος
200γρ μέλι
90γρ κακάο άγλυκο
Μια πρέζα αλάτι
Εκχύλισμα βανίλιας
90γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
4 κρόκους αυγών
2 κοφτές κουταλιάς σούπας μέλι
Σπόρους βανίλιας
250ml κρέμα γάλακτος
1 φύλλο ζελατίνης
Εγώ έκανα διπλάσια ποσότητα
Για τα σου125ml γάλα
125ml νερό
125γρ βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
150γρ αλεύρι
4 μεσαία αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για την κρέμα
Σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τη ζελατίνη να φουσκώσει και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπεν μαρί (ή κατσαρολάκι μέσα σε κατσαρόλα με νερό) να ζεσταθούν ενώ ταυτόχρονα τα χτυπάμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη.
Μόλις φτάσει τους 85 βαθμούς (χρειαζόμαστε θερμόμετρο, εμένα μου πήρε 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά σε περίπτωση που δεν έχετε αλλά καλύτερα με θερμόμετρο γιατί δε θέλουμε να βράσει το μείγμα) κατεβάζουμε απ τη φωτιά κ ρίχνουμε τη ζελατίνη την οποία τη στραγγίζουμε πολύ καλά .
Ανακατεύουμε συνεχώς να λιώσει η ζελατίνη.
Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει (το άφησα όλη νύχτα).
Για τα σου
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, το γάλα & το βούτυρο και ανάβουμε το μάτι- όχι στο πολύ δυνατό.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Όταν λιώσει το βούτυρο κ το μείγμα με το νερό και το γάλα ξεκινήσει να βράζει ρίχνουμε μέσα το αλεύρι με το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία από το μείγμα.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε τη ζύμη στο μίξερ.
Χτυπάμε για λίγο τη ζύμη μόνη της για να κρυώσει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν βάλουμε το επόμενο. Μόλις γίνουν όλα ένα ενιαίο μείγμα, είμαστε έτοιμοι!
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 180 και ψήνουμε περίπου 10 λεπτά ακόμη.
Ετοιμάζουμε τα σου βάζοντας την κρέμα βανίλιας με ένα κορνέ μέσα στα σου, γεμίζοντάς τα.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε το μπολάκι μας βάζουμε λίγη κρέμα στον πάτο, 2-3 σου και τη σοκολάτα.
Γαρνίρουμε με σαντιγί (προαιρετικά), αλλά γνώμη μου, μη βάλεις! Ό,τι γλίτωσες από τη ζάχαρη, γιατί να το πάρεις στη γαρνιτούρα;
Όπως και να χει, καλή απόλαυση!