Παιδικά βιβλία

Πώς γίνονται τα μωρά; Κι άλλες ερωτήσεις!

Μοιραστείτε το :

«Μαμαααά, και πώς ακριβώς μπαίνει το σποράκι μέσα στην κοιλίτσα για να γίνει μωρό, δεν το καταλαβαίνω», ερωτήθηκε μια φίλη από το χωριό, Out of the blue, εκεί, που χτυπούσε αμέριμνη το αυγολέμονο! 

Για να μη σε πιάνουν εξαπίνης με τέτοιες ερωτήσεις, οι Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τρία ολοκαίνουρια βιβλία για μικρά πιτσιποπάκια, από την αναγνωρισμένη συγγραφέα και εικονογράφο Παουλίνε Άουντ, σε μετάφραση της Στέλλας Πεκιαρίδη!  

Τα βιβλία της συνδυάζουν μάθηση και παιχνίδι, έχουν πλούσια εικονογράφηση ειδικά σχεδιασμένη για τα μικράκια μας, και απαντήσεις / εξηγήσεις με παραδείγματα από την καθημερινότητα!  

Η φίλη Παουλίνε τα τελευταία 25 χρόνια έχει γράψει και εικονογραφήσει περισσότερα από 250 βιβλία, που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο: από την Ολλανδία ως την Κίνα και από τη Ρωσία ως την Αμερική. Και στην Ελλάδα προφανώς!   

Τα συγκεκριμένα τρία στα οποία αναφέρομαι, είναι τα εξής:

Τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ  

Επίσης, τα θέλω και τα δε θέλω, ποια είναι τα ευχάριστα μυστικά και ποια τα δυσάρεστα.   

Αυτό το βιβλίο σού μαθαίνει ότι εσύ έχεις τον έλεγχο του σώματός σου.  

Πώς γίνονται τα μωρά;  

Η μαμά έχει μέσα στην κοιλιά της ένα μωρό. Μα πώς μπήκε το μωρό στην κοιλιά; Πώς μεγαλώνει; Πότε και πώς θα βγει από εκεί; Και όταν βγει, μετά τι;   

Επίσης, η εξωσωματική, η υιοθεσία.  

Από την κορυφή ως τα νύχια  

Ξέρεις πώς ονομάζονται όλα τα μέρη του σώματός σου;   

Επίσης, πώς πρέπει να φροντίζεις το σώμα σου;   

Θες να μου γράψεις κάποια ερώτηση που σου έκανε το μικράκι σου και γέλασες / ξαφνιάστηκες / δεν ήξερες πώς ακριβώς να απαντήσεις;  

Εγώ πέραν των κλασσικής -πιστεύω- ερώτησης που έγινε στη φίλη από το χωριό, ερωτήθηκα αν γνώρισα τον μπαμπά τους στο Big Bang, οπότε και έπρεπε να διευκρινίσω ότι «δεν είμαστε τόσο μεγάλοι παιδί μου»!  

Μοιραστείτε το :