Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ

Ραντεβού στα τυφλά με ένα βιβλίο!

Μοιραστείτε το :

Όταν ακούτε “Ραντεβού στα τυφλά”, τι σας έρχεται στο μυαλό;

Αυτό μήπως;

Ναι, αλλά αυτό δεν είχε βιβλία!

Ραντεβού στα τυφλά με ένα βιβλίο τι μπορεί να είναι; Μήπως το να κρατάς ένα βιβλίο αντί τριαντάφυλλου για να σε αναγνωρίσει το blind date σου, όπως κάνανε μια φορά και δυο καιρούς πίσω; Καλή ιδέα θα ήταν, θα βγαζε κι ο άλλος κάποια συμπεράσματα για σένα από την επιλογή σου, αλλά όχι καμία σχέση!

Μιλώ για κάτι που καταρχάς δεν αφορά το ριλέισονσιπ στάτους σου! Ας είσαι single, in a relationship, married, its complicated και ό,τι άλλο υπάρχει εκεί έξω!

Κατά δεύτερον, ενημερώθηκα και ξετρελάθηκα γι αυτό από την ομάδα του παιδικού βιβλίου της Χριστίνας Κωνσταντουδάκη στο Facebook!

Τρελαίνομαι για εκπλήξεις και δεν έχω μεγαλύτερη απόλαυση από βιβλία και ταξίδια, που κατά μία έννοια, το δεύτερο στο προσφέρει κι ένα καλό βιβλίο!

Ντάξει, σταματώ τους γρίφους γέροντα και εξηγώ!

Blind date with a book, αγαπητοί μου βιβλιόφιλοι!

Βιβλία που δεν ξέρεις τον τίτλο τους, δεν ξέρεις ποια είναι, κι αυτό γιατί τα αγοράζεις ή στα χαρίζουν πακεταρισμένα! Μόλις ψώνισα δύο -τρία θα βαζα στο καλάθι μου, αλλά κάποιος με πρόλαβε- από το βιβλιοπωλείο των Χανίων Κoukoubook!

Όπως διάβασα στη σελίδα τους στο FaceBook, η όλη ιδέα ξεκίνησε από τους φίλους μας τους Αυστραλούς!

Μία βιβλιοπώλισσα, η ιδιοκτήτρια του Elizabeth’s bookshop, σκέφτηκε έναν τρόπο να μας κάνει να δώσουμε μια ευκαιρία σε βιβλία που δεν θα επιλέγαμε ποτέ στο βιβλιοπωλείο, ταπεινά χαμομηλάκια που παραμένουν αζήτητα στα ράφια γιατί τα επισκιάζουν άλλα, πιο καινούρια, περισσότερο προωθημένα από εκδοτικούς και ινφλουένσερς!

Επέλεξε λοιπόν αυτά που πίστευε ότι άξιζαν την προσοχή του αναγνώστη, τα τύλιξε με χαρτί κι έγραψε απ’ έξω μερικές λέξεις κλειδιά όπως «Περιπέτεια», «Θρίλερ», «Δεκαετία ’90», «Λατινική Αμερική», «Σασπένς» κουλουπού.

Έτσι γεννήθηκε το «Ραντεβού στα τυφλά μ΄ένα βιβλίο» (Blind date with a book), μια πρωτοβουλία που αγαπήθηκε γενικώς από τους αναγνώστες και υιοθετήθηκε από πολλά βιβλιοπωλεία σε όλο τον κόσμο, καλή ώρα το koukoubook, από το οποίο πήρα τα δικά μου και σας το λέω μήπως ενθουσιαστείτε όσο ενθουσιάστηκα και πάρετε κι εσείς τα δικά σας!

Ανυπομονώ για τα …ραντεβού μου. Σε διπλό ταμπλό, παρακαλώ! Το ένα είναι best seller, δεκαετία του 50, ιστορία τρόμου με αινιγματικούς χαρακτήρες και ανατροπές και το άλλο έχει πάρει κρατικό βραβείο, διαθέτει σαρκασμό και έρωτα! Καμία σχέση μεταξύ τους δηλαδή!! Θα επανέλθω με edit όταν τα ανοίξω!

Και γιατί δεν έκανα την ανάρτηση αφού τα ανοίξω;

Γιατί σε εμάς ο Άη Βασίλης έρχεται την Πρωτοχρονιά, οπότε κάθονται με τα άλλα πακέτα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μου υπονονετικά, αν και με τρώει το χέρι μου!

Γράφω τώρα την ανάρτηση αφενός γιατί είμαι γνωστή κwλοπιλάλα, αφετέρου, μήπως το θεωρήσετε ωραία ιδέα για τα δώρα σας!

About Author

Μοιραστείτε το :