Nannuka
Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ

Στη Nannuka θα βρεις τον άνθρωπό σου!

Μοιραστείτε το :

Όποιος γονέας δεν έχει βρεθεί στην ευχάριστη και καθόλου στρεσογόνα θέση του να πρέπει να πάει στη δουλειά και να μην έχει κάποιον να του κρατήσει τα παιδιά, δεν ξέρει τι χάνει! 

Σοβαρά τώρα, εμείς έχουμε βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση και αφού ρωτήσαμε τους πάντες και παντού από το ψιλικατζίδικο έως το Δημαρχείο, αν έχουν κάποιο άνθρωπο εμπιστοσύνης, τελικά βρήκαμε –επαγγελματική- λύση. 

Που ακούει σε μία λέξη: Nannuka!  

Τσάμπα καθόμασταν και χάναμε χρόνο γιατί δε θέλαμε να κάνουμε συνδρομή στην πλατφόρμα και γιατί μας ξένιζε η εντελώς άγνωστη από το ίντερνετ. 

Χαζομάρες. 

Γιατί δηλαδή να είναι περισσότερο αξιόπιστη η μπατζανάκισσα του περιπτερά μας απ’ ότι η κοπέλα που τα στελέχη της Nannuka έχουν ψάξει τα άπαντά της μέχρι και το ποινικό της μητρώο, και βλέπεις τα σχόλια και τις κριτικές από τόσες οικογένειες που τη βάλανε στο σπίτι τους;

Επίσης, ειδικά εμείς που γνωριστήκαμε μέσω ίντερνετ και εν τέλει παντρευτήκαμε, θα μπορούσαμε να το βλέπουμε το μέσο με λιγότερη καχυποψία. 

Η Nannuka άλλωστε, δεν είναι καμιά τυχαία. Είναι βραβευμένη υπηρεσία εύρεσης babysitter, δασκάλων μελέτης, παιδαγωγών, καθηγητών, γηροκόμων και οικιακών βοηθών. 

Long story short, ο σύζυγος που παίζει την τεχνολογία στα έμπειρα δάχτυλά του και διαβάζει και τα ψιλά γράμματα όπου κι αν υπάρχουν, δημιούργησε ένα προφίλ στην πλατφόρμα τους, τη Nannuka.com.

Αυτό μας επέτρεψε να δούμε πολλά βιογραφικά πολλών προφίλ εντός, εκτός κι επί τ’ αυτά της γειτονιάς μας, με θετικές αξιολογήσεις και συστάσεις, τις οποίες συστάσεις εννοείται ότι πήραμε τηλέφωνο! 

Πραγματικά, μπορεί ο κάθε γονιός να βρει αυτό που ζητάει, για λίγες ή περισσότερες ώρες. 

Μπορεί μια μαμά, να χρειάζεται ένα Nannuka Girl να διαβάζει τα παιδιά, να ξέρει από baby-led-weaning ή να κάνει μικροδουλειές.

Κάποια άλλη να ψάχνει έμπειρη γυναίκα για το βρέφος της ή να έχει δίδυμα ή δύο παιδιά διαφορετικής ηλικίας.

Εμείς θέλαμε μόνο φροντίδα και Μοντεσσοριανή προδέρμ με ολίγη από πυγμή, που θα βοηθούσε στα όρια! 

Επίσης, στα must ήταν τα χαμογελαστά μάτια ασορτί με το χαμόγελο στο στόμα. Θετική ενέργεια κι αύρα. Οπωσδήποτε! 

Δεν χρειαζόμασταν κάτι άλλο.  

Συναντήσαμε αρκετές κοπέλες, όλες «Αγγλίδες», θέλω να πω ότι ήρθαν νταν στην ώρα τους στο ραντεβού για τη συνέντευξη. Κι όλες με προσεγμένο ντύσιμο, φορούσαν σακάκι, μου έκανε πραγματικά εντύπωση. 

Υπήρχαν περισσότερες από μία κοπέλες που θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε.

Επιλέξαμε εκείνη που θεωρήσαμε ότι υπάρχει χημεία με τα παιδιά μας!  

Εκείνη που φαινόταν ότι «το χει», ότι αγαπά αυτό που κάνει και άρα θα είναι καλή σε αυτό και εκείνη που άντεχε να πληρώσει η τσέπη μας. 

Μπορεί μια κοπέλα να χει οχτώ πτυχία, στην ειδική αγωγή, μεταπτυχιακό, σεμινάρια, εξειδικεύσεις, έξτρα γνώσεις, μεγάλη εμπειρία και προϋπηρεσία και να θέλει δικαίως να τα πληρωθεί όλα αυτά.  

Η μαμά που θα θέλει τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, θα τις πληρώσει.

Εμείς, όπως ανέφερα και προηγουμένως, θέλαμε πολύ λιγότερα, στην ουσία φύλαξη, βρήκαμε μια κοπέλα που μπορούσε να την παρέχει και τα βρήκαμε με λίγη συζήτηση και στα χρήματα. 

Ούτε εμείς θα πτωχεύαμε με κάποια ευρώ παραπάνω ούτε η κοπέλα με κάποια ευρώ παρακάτω. 

Σίγουρα δε θέλαμε κάποια που θα ρχεται με μισή καρδιά να προσέχει τα παιδιά μας. 

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν υπηρεσίες για όλες τις τσέπες ώστε να είναι win win η κατάσταση. 

Ενημερώσαμε εξαρχής ότι υπάρχει κάμερα, γιατί οκ δεν την ξέραμε κι από χθες την κοπέλα. 

Και από χθες να την ξέραμε πάλι θα την είχαμε και μεταξύ μας γιατί να έχει οποιαδήποτε  μπέιμπι σίτερ πρόβλημα με την κάμερα, δε φαντάζομαι ότι σκόπευε να γυρίζει με το βρακί της στο σπίτι μας, ούτε ότι είχε κάτι να κρύψει! 

Όλα καλά και τη δύσκολη πίστα, των δύο παιδιών διαφορετικής ηλικίας και φύλου την πέρασε με επιτυχία και τα όρια της τα δοκιμάσανε και στο δρόμο πέρα δώθε από το σχολείο στο σπίτι προ καραντίνας τα κατάφερε -που το είχα μια έγνοια- και στις κούνιες τη μικρή πήγε και σε όλα τα κατάφερε και πολύ τη συμπαθήσαμε και πολύ στενοχωρηθήκαμε όταν την αποχαιρετήσαμε! 

Είμαστε γουρλίδες και βρήκε δουλειά σε σχολείο, μας το είχε πει εξαρχής η κοπέλα ότι είχε κάνει τα χαρτιά της και της το είχαμε ευχηθεί! 

Και πάλι, μετά το καλοκαίρι, που θα γυρίζουμε στην κανονικότητα σιγά σιγά, από κει θα ψάξουμε έμπιστο άτομο για παραλαβή παιδιών από το σχολείο και απασχόληση τους μέχρι να επιστρέφουμε από δουλειές και υποχρεώσεις! 

Μάλιστα ενημερώθηκα για μια νέα υπηρεσία τους, που πολύ κλικ μου έκανε και διαισθάνομαι ότι πολύ θα μας εξυπηρετήσει! 

Ποια είναι αυτή; 

Η Nanny Share!

Και τι κάνει;

Αυτό ακριβώς που λέει το όνομά της αλλά θα το αναλύσω λίγο παραπάνω. 

Θα ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία με την αναζήτηση ατόμου ΑΛΛΑ όχι μόνοι, με παρέα! 

Μιλώ με γρίφους γέροντα; Εξηγώ αύθις!

Στην πλατφόρμα της Nannuka, μπορώ να δημιουργήσω με φίλους γονείς συμμαθητών του γιου μου από κοινού ομαδική αγγελία εύρεσης παιδαγωγού. 

Από συζητήσεις ξέρω ότι και άλλοι γονείς έχουν τις ίδιες ανάγκες με εμάς και γι αυτό άλλωστε η Nannuka πέτυχε -και δεν έτυχε- τόσο πολύ! 

Θα μοιραστούμε τις υπηρεσίες που προσφέρει η παιδαγωγός ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες μας! 

Θα μοιραστούμε τα έξοδα, θα έχουμε ευελιξία στον προγραμματισμό, τα παιδιά θα χαίρονται παρεούλα, η κομάντο μπέιμπισίτερ /παιδαγωγός θα χει μια εξαιρετική εμπειρία στις αποσκευές της! 

Ναι, όσο το σκέφτομαι πολύ θα με βολέψει!  

Δε θα αγχώνομαι και εγώ με τα on and off που μπορεί να έχει η σχέση μας, πχ εκείνη τη μέρα θα τα πάρει η γιαγιά, την παρ’ άλλη θα χω άδεια και τέτοια! 

Θα δείξει! Έχω καλό feeling πάντως και όλοι ξέρουνε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πέσει κάτω! 

Nannuka σ’ αγαπάμε και αν δεν υπήρχες, θα έπρεπε να σε εφεύρουμε! 

About Author

Μοιραστείτε το :