Βιβλία ενηλίκων

Τάλγκο, το τραίνο του Έρωτα

Μοιραστείτε το :

Μέρα που είναι, να κάνω μια ανάρτηση το «Τάλγκο» του Βασίλη Αλεξάκη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο! Και πολύ την άργησα!

Πρωτοκυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1982 στα ελληνικά και όταν ο συγγραφέας το μετέφρασε στα γαλλικά, βραβεύθηκε από τη Γαλλική Ακαδημία. Έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 200.000 αντίτυπα και λίγα είναι, αν με ρωτάς!

Περί τίνος πρόκειται;

Η Ελένη και ο Γρηγόρης, θα ζήσουν έναν έρωτα τρελό και ξαφνικό σαν αυτό που σε ρωτάω αν τολμάς να ζήσεις εδώ!

Τρεις πόλεις, Αθήνα, Παρίσι, Βαρκελώνη κι ένα τραίνο, το Τάλγκο, (τα αρχικά του τραίνου που οδηγεί από το Παρίσι στη Βαρκελώνη), μπορεί να τους φέρει κοντά… ή να τους απομακρύνει για πάντα.

Άραγε, υπάρχει το «για πάντα»; 

Αυτό το βιβλίο είναι ένας ύμνος στον έρωτα και σε όλα εκείνα τα «πρέπει» που πατάμε για χάρη του!

Το απόσπασμα με την “Παρισινή βροχή” που κυκλοφορεί ευρέως είναι υπέροχο αλλά έχει και άλλα σημεία, για να μην πω όλο το βιβλίο, που κάθε ερωτευμένος θα ταυτιστεί!

Το εν λόγω απόσπασμα:

“…Έκλεισα πίσω μου την πόρτα του διαμερίσματος, ακούμπησα το πακέτο στο τραπέζι, το κοίταξα κάμποση ώρα. Μετά βάλθηκα να λύσω τον σπάγκο, δεν τα κατάφερα, τον έκοψα μ’ ένα ψαλίδι. Μέσα στο πακέτο βρήκα ένα γυάλινο μπουκαλάκι, σαν αυτά του φαρμακείου, μ’ ένα διαφανές υγρό. Επάνω στο μπουκαλάκι είχες γράψει με σινική μελάνι: ΠΑΡΙΣΙΝΗ ΒΡΟΧΗ. Βρήκα κι αυτό το σημείωμα: Τη μάζεψα με μια κατσαρόλα, απ’ το παράθυρο. Το μανίκι μου έγινε μούσκεμα. Γρηγόρης.

Κι όταν θα πάψω να είμαι ερωτευμένη μαζί σου, Γρηγόρη, να ξέρεις ότι θα σ’ ευγνωμονώ που μου έκανες αυτό το δώρο. Μ’ ανέβασες στα ίδια μου τα μάτια, μ’ έκανες να αισθάνομαι θεά. Όταν γεράσω και με ρωτούν τι σημαντικό συνέβη στη ζωή μου, αυτό μόνο θα λέω: “Μου έκαναν κάποτε δώρο λίγη βροχή”….”

Έγινε και ταινία με τίτλο «Ξαφνικό Έρωτα» και πρωταγωνιστές την Μπέτυ Λιβανού και τον Αντώνη Θεοδωρακόπουλο.

Το τρέιλερ:

About Author

Μοιραστείτε το :