Υγιεινές συνταγές της Λου

Ταχινοπιτάκια χωρις ζάχαρη!

Μοιραστείτε το :

Αν αγαπάτε το ταχίνι, όπως εμείς, θα λατρέψετε αυτά τα ταχινοπιτάκια! Είναι μπουκιά και συχώριο!👌
Υλικά
Για 11 μεγάλες ταχινόπιτες (αν τις κάνετε πιο μικρές θα βγούνε φυσικά περισσότερες)
Για τη ζύμη:
5 κούπες αλεύρι γ.ο.χ
3 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ αλάτι
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι με 1/2 κ.γ σόδα μαγειρική
1/3 κούπας νερό

Για το σιρόπι:
1,5 κούπα νερό
1,5 κούπα μέλι
Κανέλα ξυλάκι
1 φέτα λεμόνι
Για τη γέμιση:
1,5 κούπα ταχίνι
1,5 κούπα μέλι
Κανέλα
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί
Εκτέλεση:
Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι για να κρυώνει. Βάζουμε ολα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι κ μόλις παρει βράσει το κατεβάζουμε απο τη φωτιά κ το αφήνουμε στην άκρη.
Για τη ζύμη μας:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε ολα τα υλικά για τη ζύμη κ ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας κ την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα με έναν πλάστη.
Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση να πάει παντού (οπως στη φώτο) κ ρολάρουμε τη ζύμη μας απο την μακροστενη πλευρά της(όπως στη φώτο).
Κόβουμε με ενα κοφτερό μαχαίρι τα πιτάκια μας σε μέγεθος που επιθυμούμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά,ανάλογα με το μέγεθος.
Αν τα κόψετε πιο μικρά ισως χρειαστούν λιγότερο χρόνο ψησίματος.
Μόλις βγούνε απο τον φούρνο οπως είναι καυτά τα ρίχνουμε στο σιρόπι μας για 5-6 δευτερόλεπτα.
Τα αφήνουμε λίγο στην άκρη να ρουφήξουν το σιρόπι.
Καλή επιτυχία!

About Author

Μοιραστείτε το :