Παιδικά βιβλία

Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ: Γουρούνια και άλλα ξεδιάντροπα παχύδερμα

Μοιραστείτε το :

Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ : Γουρούνια και άλλα ξεδιάντροπα παχύδερμα είναι το πιο πρόσφατο βιβλίο της πασίγνωστης σειράς μυστήριων. Σε στιλ κόμικ και γραμμένο με τέτοιο τρόπο, (λεξιλόγιο, εμφάνιση κειμένου κουλουπού) που να κάνει «πανευκολούρα» και όχι «παλούκι», για να χρησιμοποιήσω και τις εκφράσεις που διάβασα στην πρώτη-δεύτερη σελίδα, το διάβασμα βιβλίων σε παιδιά που προτιμούν να κάνουν οτιδήποτε άλλο από αυτό.

Είναι πολύ δημοφιλή τα βιβλία της Πένι στα προεφηβάκια και καταλαβαίνω απόλυτα το γιατί!

 Οι λέξεις και οι εκφράσεις που υπάρχουν μέσα τους κάνουν κλικ! Μιλάει (σ)τη γλώσσα τους, είναι διασκεδαστικά και ντετεκτιβικά! Σε όλα τα παιδιά αρέσει να ψάχνουν στοιχεία, να ακολουθούν ίχνη, να βρίσκουν θησαυρούς/ενόχους κλπ!

Γιατί, η Πένι είναι 10 χρονών και το όνειρο της είναι να γίνει ντετέκτιβ. Βλέπει παντού μυστήρια και υπόπτους… Ο κοριτσίστικος ντετέκτιβ Κλουζ ίσως για λίγο μεγαλύτερα παιδιά!

Από 9 ετών, λένε οι Εκδόσεις Μεταίχμιο, που την κυκλοφορούν αλλά ίσως να ήθελαν κάνα δυο χρόνια ακόμα, λόγω λεξιλογίου & εννοιών – θα έλεγα εγώ, πχ η καφετέρια είναι μαστ για τη μία ντετέκτιβ- έχουν όλες κινητά κλπ.

Τα βιβλία της, τουλάχιστον αυτό με τα γουρούνια και τα άλλα ξεδιάντροπα, είναι ίνφοτέινμεντ, όπως τα χαρακτηρίζω εγώ, είναι διασκεδαστικά αλλά σου δίνει και πληροφορίες, γνώση, ένα κάτιτις. Εδώ έχουμε την ανακύκλωση, την προστασία περιβάλλοντος, τι είναι χοληστερίνη, τι το έβερεστ, τι είναι χάσταγκ και άλλα.

Η Πένι λοιπόν και η παρέα της, αναζητούν στοιχεία, και ψάχνουν την άκρη του μυστηρίου! Και θα τη βρούνε! Ποιος πήγε και αράδιασε τα σκουπίδια στο γρασίδι του πάρκου τους; Ε; Ε; Ειδικά τις Τετάρτες -δεν μπορεί να είναι τυχαίο!- που εμφανίζονται ένα σωρό! Σπασμένα ποδήλατα, ξεχαρβαλωμένα στρώματα, χρησιμοποιημένες πάνε! Μπλιάξ!

9 κεφάλαια στο σύνολο που μάλλον θα τα διαβάσουν μονορούφι τα παιδιά!

Η συγγραφέας της εν λόγω σειράς, Ουλρίκε Ράιλανς, γράφει βιβλία για παιδιά, τόσο με το όνομά της όσο και με ψευδώνυμα όπως Ulrike Helwig, Caro Martini ή Carly Wilson. Όπως γράφει στο βιογραφικό της: «Έχει δύο σκύλους που μπορούν να της κάνουν παρέα στο γράψιμο, αρκεί να είναι φρόνιμοι και μα μη δαγκώνουν τον υπολογιστή της και δύο από τις πιο χαριτωμένες κόρες του κόσμου – όπως κι έναν σχετικά χαριτωμένο σύζυγο»!  Από μένα είναι, ναι.

Η μετάφραση είναι της Δαρείας Τζαννετάκη. Μου τράβηξε την προσοχή το όνομά της. Φανταστικό!

About Author

Μοιραστείτε το :