Σειρές

Τι να δείτε στο Netflix? | Bodies και Young Sheldon

Μοιραστείτε το :

Bodies

Στην αρχή δεν καταλάβαινα τίποτα! Μετά συγκεντρώθηκα και κάτι έγινε! Είναι αστυνομικό, (crime fiction όπως τα λένε, πλέον) και ταξίδι στον χρόνο, δύο σε ένα! Έξυπνο! Πολύ έξυπνο!

Τέσσερις ντετέκτιβ -δύο άντρες και 2 γυναίκες- ψάχνουν τον δολοφόνο του πτώματος που βρίσκουν στην οδό τάδε Lane  του Λονδίνου, το 1890, 1941, 2023 και 2053!

ΔΗΛΑΔΗ, αυτοί οι τέσσερις εντοπίζουν ο καθένας με τη σειρά του, το ίδιο πτώμα, στο ίδιο σημείο, σε διαφορετική χρονολογία.

Εδώ κολλάει το ταξίδι στον χρόνο!

Ωραία η αναπαράσταση των εποχών, τα σκηνικά, τα κοστούμια, το νταϊβέρσιτι στο καστ!

Το στόρι είναι, όπως προείπα, πολύ έξυπνο, έχει βέβαια λίγο  μπερδεψουά,  με τα πήγαινε -έλα στο παρελθόν-παρόν-μέλλον και ξαναμανά πίσω -μπρος, μπρος -πίσω, αλλά στο 6ο πια επεισόδιο έχεις ξεμπερδέψει τα μπούτια σου και αγωνιάς αν θα τα καταφέρουν οι «καλοί»!

 Και το μυστήριο έχει, και τις ανατροπούλες του, και τα μυστικά, και τις καλές ερμηνείες του, και την ανάγκη που έχουμε όλοι να νιώθουμε ότι μας αγαπούν! Είναι τρομερές οι συνέπειες που προκαλούνται από την απόρριψη και την έλλειψη αγάπης!

Είναι όλα προγεγραμμένα και μοιραία; Μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας; Πόσο εύκολο είναι να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο; Το ταξίδι στον χρόνο μπορεί να γίνει πραγματικότητα;

Ναι, όσο το γράφω, συνειδητοποιώ πόσο καλό ήταν. Λένε ότι μοιάζει με το Dark, δεν το ξέρω, δεν απαντώ, απλώς το παραθέτω σαν πληροφορία!

Από μένα είναι ΝΑΙ!

Young Sheldon

Είναι η ψυχοθεραπεία μου! Γελάω τόσο πολύ! This is my spot, λέμε! Αφηγητής σε κάθε επεισόδιο -ακούμε μόνο τη φωνή- είναι ο ενήλικας Σέλντον του The Big Bang Theory!

Ως γνωστόν, ο Σέλντον είναι ΤΖΙΝΙΟΥΣ! Σαν χαρισματικό παιδί, διαφορετικό, ξεχωριστό, μπορούσε πολύ πιο εύκολα να ανακαλύψει τον τρόπο να ταξιδέψουμε στον χρόνο, see what I did there?, από το να κατανοήσει απλά καθημερινά πράγματα, τις σχέσεις, τους ανθρώπους, ακόμα αν αυτοί ανήκουν στην οικογένειά του. Θα μπορούσε να νιώθει μοναξιά, αλλά οι ιδιοφυίες γουστάρουν με την πάρτη τους!

Στο πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν τον βλέπουμε 9 ετών να ετοιμάζεται να πάει λύκειο, στην ίδια τάξη με τον αδερφό του τον αθλητικό Τζόρτζι που είναι 14 και έχει το μυαλό του μόνο στα κορίτσια!

Γνωρίζουμε την επίσης πανέξυπνη κοινωνικά, ετοιμόλογη δίδυμη αδερφή του Μίσσυ, τη θεούσα μαμά Μαίρη, τον γλυκό μπαμπά Τζορτζ και την υπερμοντέρνα, νέα, κwλοπeτσομένη (πάρντον μάι λάνγκουατζ) σούπερ γιαγιά, η οποία τον καταλαβαίνει περισσότερο απ’ όλους!

Όλη η προσοχή ων γονιών του είναι πάνω του, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τα αδέρφια του, και επεισόδιο το επεισόδιο, βλέπουμε την καθημερινότητα ενός διαφορετικού παιδιού λόγω υψηλού IQ που δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και να επικοινωνήσει με τους κοινούς θνητούς γύρω του!

Οι ατάκες είναι όλες μία προς μια, έξυπνα αστεία και στα συν, θα βάλω ότι όλα αυτά συμβαίνουν στα 90’ς! Η σειρά Είναι βίντατζ, ξαναζώ την εποχή που ήμουν έφηβη! 90’Σ φορέβερ!

Αυτή που υποδύεται τη Μαίρη, τη μητέρα του Σέλντον, είναι στην πραγματικότητα η κόρη της ηθοποιού που επίσης υποδυόταν  τη μητέρα του Σέλντον στο «The Big Bang Theory».

Επίσης, αυτή που υποδύεται τη Μαίρη, όταν μιλάει κουνιέται όλο της το πρόσωπο, μάτια φρύδια, μάγουλα, πηγούνι δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω καλύτερα, δεν μπορεί να πει ατάκα χωρίς να κάνει 4376437 μορφασμούς ταυτόχρονα! Μου θυμίζει και λίγο τον Raymond από το Black list! Θα μπορούσε να ναι η δίδυμη αδερφή του! Οκ, αυτά είναι τα δικά μου τα περίεργα! Μη δίνετε σημασία!

About Author

Μοιραστείτε το :