Βιβλία ενηλίκων

Το μπλε ζαφείρι|Λαβ στόρι στη Λήμνο από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

Μοιραστείτε το :

Το μπλε ζαφείρι είναι το καινούριο βιβλίο της Ρένας Ρώσση Ζαϊρη που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κι από μένα είναι «ναι» για τους εξής δύο λόγους:

Η βασική υπόθεση λαμβάνει χώρα στην αγαπημένη μου Λήμνο. Το νησί μου είναι ο Αη Στράτης αλλά η Λήμνος είναι σαν την μεγάλη αδερφή του, ανήκει στην οικογένεια, τέλος πάντων, μέσα στο μυαλό μου. Ο παππούς μου και η γιαγιά μου, όταν μεγάλωσαν, περνούσαν τους χειμώνες τους εκεί, έχω επισκεφθεί το νησί όλες τις εποχές και αναγνώριζα κάθε μέρος που ανέφερε η συγγραφέας! Οπότε, κλικ κλικ πατήθηκαν όλα τα συναισθηματικά κουμπάκια μου!

Έπειτα πρόκειται για ένα λαβ στόρι -ή δύο (;) δε θα σας αποκαλύψω, διότι έχουμε και μια παράλληλη αφήγηση μαζί με την κεντρική ιστορία!- και αγαπώ τα λοβ στόρις. Στο τέλος, έχει και μια μίνι ανατροπή, ας την αποκαλέσω έτσι, εντάξει, είναι μια ωραία επιλογή ανάγνωσης για το καλοκαίρι, παρόλο που υπήρξαν κάποια κενάκια σε κάποια σημεία!

Την περίληψη στο οπισθόφυλλο προσωπικά θα την έγραφα ως εξής:

Η Μελάνθη κόρη μιας Τσιγγάνας και ενός μπαλαμού -Γεια σου Ερατώ και Απόστολε Γκλέτσο- μεγαλώνει στη Λήμνο. Αγαπάει από μικρή τον συμμαθητή της τον Άλκη και τα αισθήματα είναι αμοιβαία, παρ όλα αυτά οι δρόμοι τους χωρίζουν πολλές φορές και για πολλούς λόγους. Εκείνη θα παντρευτεί τον Μάρκο, στη ζωή της θα μπει και ένα σπέσιαλ κορίτσι, θα συναντήσει και το καλό και το κακό πρόσωπο των ανθρώπων και κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα αν ο θάνατος ενός δικού της ανθρώπου ήταν ατύχημα ή όχι.

Το οπισθόφυλλο όμως κυκλοφορεί ως εξής:

Ο θάνατος του Μάρκου ήταν άραγε τραγικό δυστύχημα ή ανθρωποκτονία από πρόθεση;

Ο Άλκης είναι σίγουρος πως η Μελάνθη κάτι του κρύβει. Κι ως αστυνομικός είναι αποφασισμένος να μάθει την αλήθεια.

Εκείνη ξέρει πως δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω του. Αν του αποκαλύψει πως δε σταμάτησε ποτέ να τον αγαπάει, θα αναγκαστεί να μοιραστεί μαζί του το ανείπωτο μυστικό της. Και τότε η ζωή της θα γίνει χίλια κομμάτια.

Μπερδεμένη, φοβισμένη και μόνη, προσπαθεί να ξεφύγει από τον ιστό που υφαίνεται γύρω της. Αλλιώς κινδυνεύει να χάσει ακόμα και τη ζωή της.

Ένα μπλε ζαφείρι, ένας σκορπιός, ένα γεράκι-κυνηγός κι η Λήμνος, ένα νησί πλημμυρισμένο μυστήριο, μπλέκονται με τους ήρωες, με το αγγελικό και συνάμα διαβολικό πρόσωπό τους, με τα ανείπωτα μυστικά τους, με τρεις δολοφονίες.

Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα όταν πιεστεί πολύ; Τα πάντα.

About Author

Μοιραστείτε το :