Αγαπητό μου ημερολόγιο

Το παιδικό βιβλίο για τη διαφορετικότητα “Ο Ξεχωριστός Μέλλιος”, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη| Εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας / The National Herald

Μοιραστείτε το :

Start spreading the news

I’m leaving today

I want to be a part of it

New York, New York

I want to wake up in a city

That never sleeps

And find I’m king of the hill

Top of the heap.. λα λα λαααα λα, τουρουυυ ρουυ!

Στη Νέα Υόρκη που λέτε, εθεάθη να αλλάζει τον αέρα του ο Ξεχωριστός Μέλλιος και πιο συγκεκριμένα στη στήλη Literature της Ξακουστής, Θρυλικής, Μοναδικής Ημερήσιας Ελληνόφωνης Εφημερίδας εκτός των συνόρων της Ελλάδας, στον Εθνικό Κήρυκα ή αλλιώς The National Herald!

Είμαι καταχαρούμενη και κατασυγκινημένη που η χάρη του έφτασε ως εκεί και που βρίσκομαι στις σελίδες της συγκεκριμένης εφημερίδας!

Γι αυτό, θα ήθελα να γράψω ένα σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα για εκείνη. Γιατί είναι μια σπουδαία εφημερίδα που ενώνει τους Έλληνες της Αμερικής με τους Έλληνες της Ελλάδας, που βοηθάει τους πρώτους να διατηρήσουν την ταυτότητα τους και ενισχύει τους δεσμούς τους με τη μαμά πατρίδα!

Ιδρύθηκε στις 2 Απριλίου 1915 στην Νέα Υόρκη από τον Πελοποννήσιο Πέτρο Τατάνη που κατάθεσε το τεράστιο, για την εποχή, ποσό των 100.000 δολαρίων σε τράπεζα ως εγγύηση για τη μονιμότητα της εφημερίδας του, μου λέει από το κοντρόλ, η Βικιπαίδεια. Και για τη σημερινή εποχή Βικιπαίδεια μου και για τη σημερινή!

Το πρώτο φύλλο κυκλοφόρησε με τίτλο «Συνέντευξις Βενιζέλου στον “Εθνικό Κήρυκα”: θα έκαμνεν την Ελλάδα ίσην με την Ιταλία» και έκτοτε τον υποστήριξε με συνέπεια.

Πέρασε από διάφορα χέρια μέχρι που στις 14 Σεπτεμβρίου του 1979 ο Αντώνης Διαματάρης απέκτησε το 100% των μετοχών του «Ε.Κ.» το οποίο κατέχει μέχρι και τώρα που γράφω αυτές τις γραμμές κι άρα είναι ο οικοδεσπότης του Ξεχωριστού Μέλλιου!

Αν είσαι νέος αναγνώστης, το βιβλίο μου αφορά στο σεβασμό στη διαφορετικότητα του καθενός μας, που όχι μόνο αυτονόητος δεν είναι, αλλά ειδικά στις μέρες μας υπάρχει μια έξαρση να το πω; Επιθετικότητας & βίας.

Η εφημερίδα έχει γραφεία -ιδιόκτητα από το 1988- και στην Ελλάδα, στο αγαπημένο μου κέντρο της Αθήνας, από όπου παρήγγειλα το σημερινό φύλλο να το κάνω κάδρο!

Ευχαριστώ την Αγαθή Ρόδη για την τιμή που μου έκανε να βρεθώ στην ιστορική αυτή εφημερίδα του Ελληνισμού!

«This week’s interview on Εθνικός Κήρυξ / The National Herald is with Efi Fotinou, and her first illustrated children’s book: Special Mellios! The fantastic Greek actress Lina Sakka has contributed to the book’s narration!   Enjoy our talk with Efi and discover the messages for self-acceptance for your kids and students!📚📖 🐠🐟Photo Credits: Στεργιανή Βασιλακοπούλου”

Όλη η Συνέντευξη”A Little Sea Horse Teaches Respect for Different Kinds of People and Self-Acceptance”, εδώ!

About Author

Μοιραστείτε το :