Σειρές

Το Sex Education θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα!

Μοιραστείτε το :

Ήμουν προκατειλημμένη με αυτήν τη σειρά, νόμιζα ότι θα ήταν χαζαμάρα τύπου American pie, ότι θα χε μόνο σεξ και θα ήταν κάτι σαν το Sex Life το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι απλώς σοφτ πορν, αλλά ξαφνιάστηκα ευχάριστα!

Στο θέμα μας!

To Sex Education είναι εξαιρετικό! Οι ηθοποιοί είναι καταπληκτικοί και μια και ξεκίνησα με τους ηθοποιούς, να πω ότι η Γκίλιαν Άντερσεν στο ρόλο της Σεξοθεραπεύτριας single mom ενός εφήβου, είναι α-πί-θα-νη!

Δεν της το χα τότε που έπαιζε στα X Files ότι ήταν τόσο καλή, κάτι κατάλαβα όταν “έπαιξε” το ρόλο της Θάτσερ στο The Crown.

Λοιπόν προφανώς υπάρχει πολύ σεξ και μάλιστα εφηβικό, του λυκείου, και είναι και ρεαλιστικό, δεν είναι “καθως πρέπει” οι σκηνές.

Λίγο αισθάνεσαι κάπως, ειδικά αν είσαι και πουριτανούλα γιατί ιιιιιιι ανήλικα και κάνουν σεεεξ;;; σιξ σιξ σιξ, δε νάμπερ οφ δε μπιστ, και λίγο αγχώνεσαι γιατί το βλέπεις να ερχεται και στα δικά σου παιδιά!

Ο χρόνος τρέχει, πότε έγραφες αυτό, πότε θα φτάσουν την ηλικία των πρωταγωνιστών του Sex Education και θα τραβάνε τα διάφορα ζόρια τους, και εσύ θα ζορίζεσαι που θα ζορίζονται και θα θες να βοηθήσεις και θα σου λένε “άσε μας ρε μάνα!”.

Όμως δεν είναι μια σεξουαλική σειρά. Μιλάει για αποδοχή και σεβασμό στη διαφορετικότητα, για την αληθινή φιλία, για σκηνικά στο σχολείο, που όσοι ξεχωρίζουν μπαίνουν περιθώριο, ειδικά όταν υπάρχει κοινωνική και οικονομική ανισότητα ανάμεσα στους μαθητές, για το μπούλινγκ, τις οικογενειακές σχέσεις, το χάσμα γενεών, τα λάθη γονέων που παιδεύουσι τέκνα.

Καταπιάνεται με διάφορα θέματα. Και το κάνει καλά.

Και δεν απευθύνεται μόνο σε τινέιτζερ τηλεθεατές αλλά και σε μεγάλους, σαν και μένα και σένα! Τα θέματα που θίγει σχετικά με το σεξ, την αγάπη, τη διαφορά αυτών των δύο, διότι άλλο αγάπη κι άλλο σεξ που τραγουδούσανε και οι Hi-5 στα νιάτα μου, τις ερωτικές προτιμήσεις και τη δυσκολία των σχέσεων, αγγίζουν -και- τον κόσμο των ενηλίκων.

Πάντως ακόμα κι αν η σειρά αφορούσε σκέτο νέτο το σεξ, πάλι αξίζει. Υπάρχει πολλή άγνοια εκεί έξω για τα βασικά αλλά και τα εξτραδάκια! Και πολλά ταμπού, ουυυ τα ταμπού περισσεύουν!

Και μην ξεχνάμε ότι ένας ισορροπημένος εφηβος λογικά θα γίνει ένας ισορροπήμενος ενήλικας. Λογικά πάντα, εκτός απροόπτου.

Η υπόθεση για τη Season 1 είναι η εξής:

Ο Ότις με τον κολλητό του τον γκέι Έρικ δεν ανήκουν στους δημοφιλείς του σχολείου. Ο πρώτος περνάει απαρατήρητος κι έτσι το θέλει κι ο δεύτερος -δεν έχω λόγια για τον ηθοποιό που τον υποδύεται, κα-τα-πλη-κτικός-“τρώει” μπούλινγκ με το κιλό, λόγω σεξουαλικών προτιμήσεων.

Η Μέιβ είναι σέξι, έξυπνη, ευαίσθητη και καλόκαρδη που το κρύβει επιμελώς ατημέλητα και δαχτυλοδεικτούμενη στο σχολείο από μια ψεύτικη φήμη που ξεκίνησε κάποτε ένας συμμαθητής για να την εκδικηθεί που δεν έκανε σεξ μαζί του. Δεν έχει και οικογένεια να στηριχθεί. Ζει μόνη της, η μαμά της είναι χρήστρια ναρκωτικών και εξαφανισμένη και ο μπαμπάς της τους είχε παρατήσει.

Και οι τρεις δεν έχουν άλλους φίλους κι αντιμετωπίζουν την περιφρόνιση των in συμμαθητών.

Ώσπου μια μέρα, η Μέιβ έχει τη φαεινή ιδέα να εκμεταλλευτούν τις γνώσεις του Ότις που έχει αποκτήσει ακούγοντας τη σεξοθεραπεύτρια μαμά του στις διάφορες συνεδρίες και να δίνουν επι πληρωμή συμβουλές περί σεξ στους συμμαθητές.

Η Μέιβ κλείνει τα ραντεβού κι ο Ότις δίνει τις συμβουλές. Είναι πολύ καλός σε αυτό, και από στόμα σε στόμα αποκτούν καλή πελατεία, σχεδόν όλο το σχολείο!

Πράγμα περίεργο αν σκεφτείς ότι ο Ότις είναι παρθένος και μπλοκαρισμένος στο θέμα σεξ. Αυτό έχει άμεση σχέση με την πολύ cool μαμά του, που πέραν του επαγγέλματος της και τη διακόσμηση του σπιτιού με αιδοία και πέη σε πίνακες και διάφορα, κάνει και κάθε βράδυ σεξ με διαφορετικούς άνδρες κάθε φορά.

Man eater τη χαρακτηρίζει ο γιος της, ο οποίος γνωρίζει όλα τα one night stand της κάθε πρωί που εκείνοι θέλουν να πάνε στην τουαλέτα και ανοίγουν κατά λάθος την πόρτα του υπνοδωματίου του (δεν είχε κλειδαριά στα πρώτα αρκετά επεισόδια της σειράς, μετά κάποιος το σκέφτηκε και του βάλε ένα σύρτη στην πόρτα!

Και το τρέιλερ:

About Author

Μοιραστείτε το :