slime
...φτιάχνει

Φτιάξαμε slime / χλαπάτσα, στο άψε σβήσε!

Μοιραστείτε το :

Σας ζητάνε κι εσάς τα παιδιά σας να φτιάξετε slime ή αλλιώς χλαπάτσα / γλίτσα; Θυμάστε αυτήν την αηδία που παίζαμε κι εμείς κάποτε στο σχολείο; Αυτήν!

Έχετε προσπαθήσει κι εσείς όπως κι εγώ να φτιάξετε βλέποντας συνταγές από το ίντερνετ αλλά δεν τα καταφέρατε;

Και μήπως ήσασταν έτοιμοι να τα παρατήσετε λέγοντας «δεν πειράζει, θα πάρω έτοιμη;»

Αν η απάντηση στις παραπάνω ερωτήσεις είναι “ναι”, σας έχω τη λύση, τη συνταγή που δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχει!

Αφού μπόρεσα να το κάνω εγώ, που «δεν πιάνουν τα χέρια μου», που μέχρι κι έτοιμο μείγμα χλαπάτσας αγόρασα από γνωστό παιχνιδάδικο όπου έπρεπε απλώς να προσθέσω νερό για να δημιουργηθεί κι έκανα μια τρύπα στο νερό, τότε μπορεί ο οποιοσδήποτε!

Κι είναι όντως πανεύκολο τελικά!

Και οκ, μόνο τρεις αποτυχίες είχα, με τρεις διαφορετικές συνταγές! Την πρώτη μου βγήκε μια μάζα σαν φελιζόλ, τη δεύτερη, πλησιάσαμε κάπως, αλλά ζύμωνα και 1 ώρα, άμα λάχει, το μείγμα μπας και σφίξει (δεν έσφιξε ποτέ, παρέμεινε ρευστό), την τρίτη, πλησιάσαμε ακόμα περισσότερο, φτιάξαμε χλαπάτσα στο περίπου.

Την τέταρτη φορά το πετύχαμε εντελώς εντελότατα! Ο επιμένων νικά!

Υλικά

  • Δύο μπολ
  • Κόλλα ρευστή
  • Βόρακας (τον πήρα σε ένα σακουλάκι από το φαρμακείο)
  • Πολύ ζεστό νερό
  • Γκλίτερ ή/και χρώμα από τέμπερα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ για να γίνει πιο τσαχπίνικο το slime μας!

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Στο ένα μπολ ρίχνουμε 2 κούπες (εμείς χρησιμοποιήσαμε 2 ποτηράκια πλαστικά νερού) κόλλα ρευστή και στη συνέχεια 1μισι κούπες (τα πλαστικα ποτήρια που βάλαμε την κόλλα προηγουμένως) πολύ ζεστό νερό (χρησιμοποίησα βραστήρα) και ανακατεύουμε.

Βήμα 2ο

Στο δεύτερο μπολ, ρίξαμε ένα κουταλάκι του γλυκού (κοφτό, όχι γεμάτο) βόρακα κι 1 1/3 του πλαστικού ποτηριού (που χρησιμοποιήσαμε και πριν) πολύ ζεστό νερό και ανακατεύουμε.

Βήμα 3ο

Ρίχνουμε το περιεχόμενο του δεύτερου μπολ μέσα στο πρώτο μπολ και ανακατεύουμε. Στο επόμενο λεπτό, ανακατεύοντας θα δούμε ότι δημιουργήθηκε χλαπάτσα!

Μεγάλη χαρά που το πετύχαμε λέμε! Τη ζουλήξαμε, τη ρίξαμε κάτω, την κάναμε κομματάκια, την ξαναενώσαμε και μετά από… και δέκα λεπτά μη σου πω, βαρεθήκαμε, την αποθηκεύσαμε σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς με καπάκι και την ξεχάσαμε!

ΥΓ: Η διαδικασία και οι δόσεις είναι αυτές που έγραψα παραπάνω. Ωστόσο, η πετυχημένη μας χλαπάτσα, της τέταρτης προσπάθειας είχε χρώμα ροζ κι είναι αυτή!

Και γιατί τότε σας έβαλα την μπλε; Γιατί δεν είχα φωτογραφήσει όλη τη διαδικασία από την αρχή και στη ροζ χλαπάτσα, η οποία είχε ακριβώς τα ίδια βήματαμε με την μπλε, απλώς βάλαμε λίγο λιγότερο νερό στο μπολ με τον βόρακα!

About Author

Μοιραστείτε το :