Παιδικά βιβλία

5 καινούρια παιδικά βιβλία που πρέπει να αποκτήσεις!

Μοιραστείτε το :

Ακολουθούν 5 υπέροχα καινούρια παιδικά βιβλία που χαίρομαι που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μου!  

Ο Πολικός Αστέρας Από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο  

Όλοι μας, μικροί-μεγάλοι, ψάχνουμε τον δρόμο μας. Υπάρχουν τόσα μονοπάτια να ακολουθήσει κανείς, τόσες αμέτρητες επιλογές.
Το αγοράκι της ιστορίας, που μπορεί να είσαι εσύ, να είμαι εγώ, είμαστε όλοι μας, τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας, βαδίζει στον “σίγουρο” δρόμο, αυτόν που ακολούθησαν οι περισσότεροι.
Όσο πιο πολύ προχωράει όμως, τόσο πιο έντονα νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά. Και σταματάει.   

Τότε, αφού -αφεθεί να- χαθεί, ανακαλύπτει το δικό του Πολικό Αστέρα που γίνεται η πυξίδα του και του δείχνει τον δρόμο. Το δικό του δρόμο! Διότι το καλό το παλικάρι βρίσκει το δικό του μονοπάτι!
Μακάρι όλοι μας να χουμε την τύχη του ήρωα του Πίτερ Χ.Ρέϊνολντς @peterhreynolds
Εξαιρετικό, όπως όλα του! Το χω πει πολλάκις, θα το ξαναπώ! Από τους ξένους συγγραφείς, είναι ο αγαπημένος μου!♡
Σε λίγες μόνο γραμμές, τα λέει όλα!

Εμείς οι Ασταμάτητοι Από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο  

Σε όλα τα πλάσματα – αυτά που χάθηκαν, αυτά που ζουν ακόμα και αυτά που θα ρθουν. Οι πρόγονοι μας έκαναν τον κόσμο αυτό που είναι. Εμείς μπορούμε να αποφασίσουμε πώς θα γίνει στο μέλλον. 🐾🐾
Yuval Noah Harari 

Έτσι γράφει ο συγγραφέας του ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΥ αυτού βιβλίου! 
🪔Κάποτε ήμασταν άγριοι-πριν εκατομμύρια χρόνια. Μυρίζαμε το έδαφος να βρούμε μανιτάρια, σκαρφαλώναμε στα δέντρα για καρπούς, τρώγαμε σκουλήκια, σαλιγκάρια και βατράχια.  
Και ήμασταν τα πιο αδύναμα ζώα. 
🪔Τώρα είμαστε πάλι άγριοι, μεταφορικά μιλώντας, αλλά τα πιο δυνατά ζώα. 
📕Το βιβλίο είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, γραμμένο με ωραία καθημερινή γλώσσα και καθημερινά παραδείγματα, με χιούμορ, που νομίζω κλείνει το μάτι στους γονείς – Γι αυτό άλλωστε λέει στο οπισθόφυλλο ότι απευθύνεται σε παιδιά από 9 έως 99 ετών!  
📕Γέλασα πολύ στο σημείο που περιγράφει τη Γαλλική Επανάσταση. Νάνοι, Χόμο Σάπιενς, Νεάντερταλς, γιγάντια φίδια, μεγάλο πνεύμα λιονταριού που ζει στα σύννεφα, το δάχτυλο ενός παιδιού που έζησε πριν 50.000 χρόνια περιγράφουν την ιστορία της ανθρωπότητας. 
📕Θα σας αρέσει και σε εσάς και στα 10+ παιδιά σας 
📍Μεγάλοι Νόμοι της ζωής, όπως γράφει μέσα και συμφωνώ και επαυξάνω: 
🐾Μικρές αλλαγές που δεν τις προσέχεις συσσωρεύονται με τον καιρό και γίνονται μεγάλες-ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. 
🐾Αν επινοήσεις μια πολύ καλή ιστορία και την πιστέψουν πολύ άνθρωποι μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο 

Οι θησαυροί της ΜατίλνταςΑπό τις Εκδόσεις Σιέλ  
Το λάτρεψα!

Νοσταλγικό, παραμυθένιο και ρομαντικό, θα πω!

Αγάπησα την εικονογράφηση και φυσικά και την ιστορία. Νομίζω ότι έχει διάφορα επίπεδα ανάγνωσης ανάλογα με την ηλικία και τις εμπειρίες αυτού που το κρατάει στα χέρια του! Η κόρη μου ξετρελάθηκε με τις εικόνες και κάπως ταυτίστηκε με την ηρωίδα γιατί και εκείνη κρύβει σε κουτάκια διάφορα αντικείμενα που αγαπάει. Εγώ πάλι, ταυτίστηκα γιατί αγαπημένες μου στιγμές, καταστάσεις, άνθρωποι που πέρασαν και πλέον δεν υπάρχουν στη ζωή μου, τα έχω όλα καλά φυλαγμένα και προστατευμένα σε «κουτάκια» στην καρδιά και στο μυαλό μου.

Η Ματίλντα των ολοκαίνουριων Εκδόσεων Σιέλ, κρύβει τα πολύτιμα της αντικείμενα (ένα γράμμα που δε στάλθηκε ποτέ, κάτι ριγωτές καραμέλες, ένα κουδουνάκι, τέσσερις κουκλίτσες και κάτι λίγα ακόμη) σε μια κρυψώνα μες το σπίτι που δεν ξέρει κανείς, ούτε οι γονείς, ούτε τα τρία αδέρφια της!

Είναι κάτι δικό της, ολόδικό της, το χαίρεται μόνη της. Εικάζω ότι με τόσα αδέρφια, αυτό θα ήταν σπάνιο, λογικά θα τα μοιράζονταν -σχεδόν- όλα, ίσως και όχι βέβαια.

Όταν ξαφνικά γίνεται ανακαίνιση στο σπίτι η μυστική κρυψώνα σφραγίζει και δεν μπορεί να τα ξαναδεί, να τα ξαναπιάσει, να τα μυρίσει, να τα νιώσει.

Μετά το πρώτο σοκ, ακολουθεί η λύπη, την οποία δεν μπορεί ή δε θέλει να την μοιραστεί με τους υπόλοιπους, που άλλωστε, δε γνώριζαν εξαρχής τίποτα για το μυστικό της.

Στην πορεία, αποδέχεται το γεγονός και προχωράει μπροστά! Βρίσκει καινούρια πολύτιμα αντικείμενα και καινούρια κρυψώνα. Εκείνα τα παλιά πολύτιμα, καλά φυλαγμένα, πού και πού τα ανασύρει από τη μνήμη της και χαμογελάει!

Βαθιά συναισθηματικό, το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Το πάρτι – Από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο  

Πλάνταξα. Τέτοιο κλάμα δεν το περίμενα ανοίγοντας ένα βιβλίο με τίτλο «Το πάρτι».

👩‍💻👩‍🎨Η Λίνα Μουσιώνη με την Σάντρα Ελευθερίου στην εικονογράφηση, μας παρέδωσαν ένα πολύ τρυφερό βιβλίο, φουλ του Άσσου στο συναίσθημα, που αφορά στον φόβο της απώλειας.

Όχι όποιου και όποιου. Της μαμάς.

👩‍💻Γράφω και κλαίω. Πόσο υπέροχα γραμμένο. Χτυπάει και φλέβα σε μένα φυσικά, αλλά και να μην έχεις ζήσει κάτι σχετικό, δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε αγγίξει.

👩‍🎨Η πρώτη εικόνα δε, που δείχνει τα παιδιά να αποχαιρετάνε τη μαμά με τα ολοκαίνουρια κοντοκουρεμένα της μαλλιά, επειδή ήθελε μια αλλαγή, που φεύγει εκτάκτως σε ένα περίεργο επαγγελματικό ταξίδι, με γονάτισε.

📕Ο τρόπος που πραγματεύεται το πανδύσκολο αυτό θέμα, οι εκφράσεις που υπάρχουν μέσα «με ένα χαμόγελο σαν θαμπωμένο τζάμι», η οικογένεια, οι φίλες που έχουν γίνει οικογένεια, η ιδέα με το κυνήγι θησαυρού, όλα συντελούν στο να θεωρήσω αυτό το βιβλίο ένα διαμάντι στη βιβλιοθήκη μου.

📕Το προσέγγισε με… αισιοδοξία τολμώ να πω, ακόμα και χιούμορ υπάρχει σε κάποιες γραμμές, παρόλο που πραγματεύεται τον καρκίνο. Αν και ελαφρώς παράδοξο το να μπούνε αυτές οι τρεις λέξεις στην ίδια πρόταση, κι όμως, είναι έτσι δοσμένο που ενώ έχεις την εσωτερική ταραχή, εν τούτοις λαμβάνεις το μήνυμα.

📍Ζήσε τη ζωή σου, την κάθε στιγμή σου, με χαμόγελο και ευχάριστη, παιχνιδιάρικη διάθεση. Η ζωή είναι ένα παιχνίδι. Και θέλει και θάρρος. Ως το τέλος.

📕Η μαμά των παιδιών είναι πολύ γενναία. Της βγάζω το καπέλο. Υποκλίνομαι. Δεν το βάζει κάτω, το παλεύει με γενναιότητα και θέλει να προετοιμάσει τα παιδιά της, οργανώνοντας ένα ιδιαίτερο παιχνίδι θησαυρού.

Η Υπόθεση:

📕Οι γονείς της Αιμιλίας και του Μάνου φεύγουν εκτάκτως για ένα περίεργο ταξίδι και μάλιστα πριν τα γενέθλια της μαμάς της. Πίσω έμεινε να τους προσέχει η εναλλακτική θεία Ειρήνη. Η μεγάλη αδερφή έχει καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά «παίζει» το παιχνίδι της μαμάς – μαζί με τον μικρότερο αδερφό της.

📕Μέσω του παιχνιδιού γεμίζουν εικόνες, χρώματα, αρώματα από τις οικογενειακές τους στιγμές και παίρνουν το μήνυμα ότι η ζωή είναι μια συγκλονιστική περιπέτεια, πρέπει να τη ζούμε χωρίς να θεωρούμε τίποτα δεδομένο και να μην τα παρατάμε ποτέ.

Όπως και η μαμά τους, στη βιντεοκλήση που έκανε από το δωμάτιο του νοσοκομείου την ημέρα των γενεθλίων της, σβήνοντας τα κεράκια στην τούρτα της ευχήθηκε «του χρόνου μαζί». Γιατί η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.

Δεν υπάρχει τέλος, μέχρι να υπάρξει τέλος.

Για παιδιά από 6 ετών. Για όλους μας.

Η Κυρία Μπλά μπλα μπλά από τις Εκδόσεις Συμμετρία  

Η αγαπημένη μου Κυρία Μπλα μπλα μπλα της πολυτάλαντης Μαρίνας Φραγκεσκίδου ήταν πολύ μπλα μπλα μπλα, μπλαμπλάριζε ογδόντα λέξεις σ’ ένα λεπτό μέχρι πουυυυ

μια μέρα ξύπνησε χωρίς φωνή! Όου μάι Γκαντ! Ήρθαν τα πάνω κάτω!

Πριν το βάλει κάτω όμως, συνειδητοποίησε ότι στη σιωπή σαν να καταλάβαινε περισσότερα. Σαν να βλεπε και να άκουγε πράγματα που πριν προσπερνούσε.

Μπόρεσε να αφουγκραστεί τι συμβαίνει γύρω της, έπιασε πράγματα που δεν αντιλαμβανόταν όσο μπλαμπλάδιζε!

Κάποια στιγμή, την ξαναβρίσκει τη φωνή της αλλά πλέον δεν είναι μόνο  μπλα μπλα μπλα αλλα και μπλο μπλο και μπλι μπλι!

Σε έμμετρο λόγο και φoβερή εικονογράφηση από την Λίλια Γκούνη Σοφικίτη, που παρεμπιμπτόντως μόλις έβγαλε και εκείνη ένα υπεροχότατο βιβλίο, δεν είναι τεράστιο κείμενο, δεν μπλαμπλαδίζει, περνάει το μήνυμα του ξεκάθαρα, λιτά και απέριττα!

Η κυρία Μπλα μπλα μπλα μπορεί να είναι εγώ, εσύ, ο κύριος παραδίπλα. Αξίζει να φτάσει ψηλά!

About Author

Μοιραστείτε το :