Κυκλοφορώ και αρθρογραφώ

Arties Shoes, ελληνικά, δερμάτινα, ανατομικά, μοδάτα, ό,τι καλύτερο για παιδικά πατουσάκια!

Μοιραστείτε το :

Ξέρεις τα Arties Shoes;   

Όχι; Στα must read το κείμενο!  

Ναι; Πάλι στα must read γιατί μπορεί κάτι καινούριο να μάθεις, μια έκπτωση να κερδίσεις, λέω εγώ τώρα, για διάβασε, για διάβασε!  

Κοινώς, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη, στην παρούσα ανάρτηση δηλαδή, μη σε μπερδεύω!  

Οι Arties έχουν ένα κατατοπιστικό, ωραιότατο, χαρούμενο με θετικά βάιμπς site, αλλά θέλω να σου πω κι εγώ γιατί τα προτιμώ για τα πατουσίνια του φουντουκένιων παιδιων μου!  

Χμ, είναι πολλοί οι λόγοι να τους πω άραγε με αλφαβητική σειρά, με σειρά προτίμησης ή με τη μέθοδο του αμπεμπαμπλόμ;  

Αρχικά, έχουμε την ίδια φιλοσοφία, ταιριάζουν τα χνώτα μας, αν δεν ταιριάζαμε, δε θα συμπεθεριάζαμε! Εξηγώ αύθις τι εννοώ!  

Εμείς στην παρέα μας, μοιραζόμαστε ρούχα και παπούτσια που έχουν φορέσει τα μεγαλύτερα παιδιά μας με τα μικρότερα παιδιά των φίλων μας, τα -εννοείται- σε καλή, πες άψογη, κατάσταση! Και πιστέψέ με, όπως λένε και οι Arties «Δεν ενθουσιάζονται λιγότερο αν είναι από δεύτερο χέρι!»  

Αυτήν την πρακτική που είναι και φιλική ως προς τον καταταλαίπωρο πλανήτη μας, αλλά και διδάσκει τα παιδιά μας να μοιράζονται, την ασκούν κι εκείνοι!  

Πώς;  

 • Έχουν καταφέρει τα παπούτσια τους να είναι για πολλά παιχνίδια, για πολλά τρεχαλητά και να μπορούν να ξαναφορεθούν. Κάνε ένα κλικ στο Love-Return-Relove να δεις περί τίνος πρόκειται!  
 • Το δέρμα είναι το βασικό τους υλικό, γιατί είναι το πιο ανθεκτικό, το πιο υγιεινό για το πόδι και με τη φυσική κατεργασία γίνεται ευκολότερα στο τέλος της ζωής του, ένα με τη φύση. Είναι κοινή λογική ότι τα φυσικά υλικά αναπνέουν πάντα πολύ καλύτερα απ’ ότι τα συνθετικά κι ως γνωστόν ένα παπούτσι που δεν αναπνέει, εεεε ,θυμάστε το παλιό 80΄ς παιχνίδι «το παπούτσι σου βρωμάει, άλλαξε το;». Αυτό!   
 • Δεν πετιέται τίποτα! Zero waste, λέμε!  
 • Τα δέρματα που μένουν από την κοπή, γίνονται παιδικά αξεσουάρ, κοκαλάκια, μπρελόκ, και τα σχετικά!  
 • Οι κούτες μέσα στις οποίες έρχονται οι πρώτες ύλες τους ξαναχρησιμοποιούνται για να στείλουνε τα δικά μας δέματα και τα χαρτιά που έρχονται τυλιγμένα τα δέρματα τους, χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τους.   
 • Οι σόλες που μένουν πίσω γυρνάνε στους προμηθευτές για να ξαναγίνουν… σόλες, ε τι άλλο!  

  Γενικά οι Arties σέβονται και φροντίζουν το περιβάλλον και τους εργαζόμενους είτε είναι δικοί τους είτε των προμηθευτών τους. Η επιλογή των συνεργατών τους γίνεται με κριτήριο ότι ενδιαφέρονται για το προσωπικό τους, τους παρέχουν τα οικονομικά μέσα για να ζήσουν όπως πρέπει, σέβονται τον ελεύθερο τους χρόνο και προστατεύουν την υγεία τους!  

  Και όχι μόνο! Πέρα από τους ανθρώπους, σέβονται τα ζώα!  
  Τα δέρματα προέρχονται από ζώα προς βρώση, κανένα ζώο δεν πεθαίνει μόνο για να δώσει την πρώτη ύλη και φυσικά κανένα από τα δέρματα δεν είναι από κάποιο σπάνιο ή επαπειλούμενο είδος.  

  Νοιάζονται.  

  Κι όλα αυτά όχι σαν τέχνασμα ή για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά γιατί το θεωρούν αυτονόητο. Και κάτι ακόμα που δεν το διαφημίζουν αλλά εγώ θα το πω, είναι το εξής:  
  Τα παπούτσια που για τον ένα ή τον άλλο λόγο μένουν πίσω κάθε σεζόν, τα προσφέρουν σε συλλόγους παιδιών που τα έχουν ανάγκη! Και όχι, δεν το κάνουν όλοι.  
  Έπειτα, λατρεύουν, πες είναι παθιασμένοι, με τη δουλειά τους! Και γι’ αυτό είναι και καλοί σε αυτήν γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο κυρίες και κύριοι!  

  Και τι σημαίνει καλό παπούτσι;  

  Για την κόρη μου είναι να «γυαλιστερίζει»!  

  Για τους Arties με την πάνω από 50 χρόνια εμπειρία στην κατασκευή παιδικών παπουτσιών, είναι το ανατομικό, αυτό που προστατεύει το μικρό πατουσίνι, το αφήνει να διαμορφωθεί, και το στηρίζει όταν το παιδί αρχίζει να τρέχει και να σκαρφαλώνει!  

  Να πούμε μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά; Τα Arties Shoes είναι:  
 • Εξ’ ολοκλήρου δερμάτινα παπούτσια, εσωτερικά και εξωτερικά, με δερμάτινο πατάκι! Δέρμα, εντός εκτός κι επί τ’ αυτά!  
 • Ανατομικά, όπου πρέπει και όχι μόνο στην καμάρα

  που φυσικά είναι σημαντική, αλλά δεν είναι όμως το μοναδικό δομικό στοιχείου του παπουτσιού για να ελέγξει κανείς πριν επιλέξει ένα ζευγάρι για το παιδί του! Είναι και  

  1.   η Σταθερή φτέρνα. Το παπούτσι έχει μερικά «σκληρά» σημεία. Ένα από αυτά είναι στη φτέρνα του και είναι απαραίτητο για να κρατάει το πόδι στη σωστή θέση στο βάδισμα και να αποφεύγονται τραυματισμοί, στραμπουλήγματα και στραβοπατήματα!  

  και  

  2.   η Ενισχυμένη μύτη. Ως γνωστόν, το μπροστινό μέρος των παιδικών παπουτσιών, εμ, εεε, είναι αυτό που κλωτσάει, σκουντουφλάει, σέρνεται και “ταλαιπωρείται” ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να προστατεύει τα ευαίσθητα δαχτυλάκια του παιδικού ποδιού. Στη μύτη λοιπόν και πάλι πρέπει να υπάρχει ένα σκληρό μέρος, ώστε να δημιουργεί μια άνετη, αλλά και θωρακισμένη «σπηλιά» για τα δαχτυλάκια.   
 • Άνετα και με εύκολο «άνοιξε-κλείσε», το σκρατς σκρατς ή Velcro αν θες πιο επίσημη ονομασία! Τώρα χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω επ αυτού; Ο οποιοσδήποτε έχει φορέσει έστω και ένα παπούτσι σε παιδί, ξέρει πόσο μα πόσο είναι σημαντικό το Velcro για το άνοιγμα σε αντίθεση με τα κορδόνια. Σε όλα τα μεσαία και μικρά παπούτσια των Arties το άνοιγμα είναι με Velcro και στα περισσότερα αντί για κορδόνια έχουνε λαστιχάκια!  
 • Πέρα από τον ενθουσιασμό τους για τη μόδα και το καλό παπούτσι, το κάθε ζευγάρι είναι και μοναδικό, έτσι; Να τα λέμε κι αυτά! Δεν είναι ένα προϊόν που μπαίνει από τη μια μεριά ενός μηχανήματος και βγαίνει από την άλλη τουναντίον, περνάει πολλές φορές από χέρι σε χέρι κι έτσι είναι αδύνατον ένα ζευγάρι να είναι ίδιο με κάποιο άλλο!   
 • Είναι ελληνικά! Όλα τα στάδια της παραγωγής γίνονται στο εργοστάσιο τους στην Αθήνα. Οι πρώτες ύλες τους προέρχονται από εργοστάσια της χώρας μας, πρώτα και κύρια γιατί είναι πολύ πιο βολικό ο προμηθευτής να είναι σε κοντινή απόσταση και δεύτερον γιατί πολύ απλά στηρίζουνε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο κοντά τους για να μην κλείσουν! Το μεγαλύτερο ωστόσο πλεονέκτημα του να ψωνίζεις locally είναι ότι γνωρίζεις από πρώτο χέρι τον κώδικα ηθικής των συνεργατών σου κι αυτό για τους Arties είναι αδιαπραγμάτευτο κριτήριο!  

  Τα παπούτσια τους, χειμερινά και καλοκαιρινά, «γυαλιστερίζουν» προαιρετικά αλλά όλα είναι απαραιτήτως ποιοτικά και ανατομικά!
  Αυτή τη στιγμή το εργοστάσιο που ξεκίνησε ο παππούς Λάζαρος, το λειτουργεί η 3η γενιά. Όλοι όσοι πέρασαν από κει είχαν εντελώς διαφορετικό background, αλλά όλοι τους είχαν μεράκι και αυτό φαίνεται και βγαίνει παρά έξω! Συνεργάζονται με κατάστηματα στην Ελλάδα, στην Κύπρο και από την επόμενη σεζόν στον Καναδά! 

  Και αφού έφτασες ως εδώ και σίγουρα θα έχεις μπει εδώ να τσεκάρεις τα παπούτσια, να δώσω και την έκπτωση που υποσχέθηκα στην αρχή!  

  Ο εκπτωτικός κωδικός σου είναι αυτός:  nouazeta10 και ισχύει μόνο για το eshop (επιλέγεις όποιο παπούτσι σου αρέσει από το site και το βάζεις στο καλάθι!)!
 • Ωστόσο θα βάλω και το λινκ “που θα μας βρείτε”: https://arties.gr/store-locator/  στο οποίο βάζεις τη διεύθυνσή σου και σου φανερώνει το κοντινότερό σου κατάστημα! Τονίζω όμως ότι η έκπτωση είναι ΜΟΝΟ για το eshop!

  Θα κλείσω με τις φωτογραφίες δύο ζευγαριών που έχω βάλει στο μάτι για μένα και την κόρη μου! Πώς σου φαίνονται; 

About Author

Μοιραστείτε το :