...φτιάχνει

Sensory play – Αισθητηριακό παιχνίδι από Zimpli kids

Μοιραστείτε το :

Μας ενθουσιάζουν τα messy και sensory play,  ή να τα πούμε ελληνικά, το αισθητηριακό παιχνίδι κι αυτό που «λερώνει»! Ξέρεις, αυτό που βάζουμε τα χέρια μας και πιάνουμε, νιώθουμε, μυρίζουμε, πλάθουμε, τσατσαλιάζουμε και δημιουργούμε με φαντασία πράγματα και καταστάσεις!

Ειδικά στις μικρές ηλικίες, όπως είναι της σχεδόν τρίχρονης κόρης μου, είναι το καλύτερο παιχνίδι γιατί αφενός αποτελούν εγγύησης απόλαυσης και διασκέδασης αλλά ταυτόχρονα έχουν και πολλά οφέλη αφού τα παιδιά μαθαίνουν και χρησιμοποιούν όλες τους τις αισθήσεις για να παίξουν και τσιγκλάνε τη φαντασία τους! Learn and play, που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι!

Μετά τον πρόλογο, μπαίνω στο κυρίως θέμα:

Η Zimpli kids μας έστειλαν ένα χορταστικό δέμα με χρωματιστά ροζ, πράσινα, γαλάζια, λευκά, σομόν, μωβ, φυστικί, σακουλάκια, χλαπάτσας/slime και ζελε/Gelly Baff!

Τα συνόδευαν ένας Πήγασος με έναν Μονόκερο!

Σε αυτά τα έτοιμα δείγματα, απλώς προσθέτεις νερό και παίζεις με τις ώρες. Όταν βαρεθείς, τα κλείνεις σε ένα κουτί αεροστεγώς και ξαναπαίζεις μια άλλη μέρα! Σημαντικό επίσης ότι καθαρίζεις στο πιτς φιτίλι!

Ενδεικτικά, θα σου δείξω τι παιχνίδι κάναμε με μισό πακετάκι ζελέ και πολλή φαντασία! Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο! Να «γαργαλήσουμε» τη φαντασία μας!

Slime είχαμε φτιάξει μόνοι μας πρόσφατα, μπορείς να δεις εδώ την διαδικασία, οπότε προτιμήσαμε να ξεκινήσουμε με το ζελέ! Ανοίξαμε το ροζ πακετάκι το οποίο παρεμπιπτόντως μοσχοβολούσε φράουλα!

Η μικρή μου που έχει πολλή ενέργεια μέσα της και δύσκολα κάθεται, έπαιξε ένα 45λεπτο σερί και μόνο γι’ αυτό, αγάπησα τα πακετάκια Zimpli kids!

Τι χρειαστήκαμε;

Υλικά:

  • Μισή συσκευασία Gelly Baff
  • Μια λεκάνη ή μεγάλο μπολ ή κουτί ή…μπανιέρα
  • Χλιαρό νερό (προσοχή, όχι βραστό!)

Εκτέλεση (υπάρχουν αναλυτικά οδηγίες μέσα στη συσκευασία αλλά θέλω να σου δείξω πόσο απλό είναι!)

Έριξα το χλιαρό νερό στη λεκάνη και στη συνέχεια, σιγά σιγά άδειαζα το περιεχόμενο του σακουλακίου, ενώ ανακάτευε η μικρή μου! Βλέποντας και κάνοντας δηλαδή, μόλις είδαμε ότι ετοιμάστηκε, σταμάτησα να ρίχνω!

Τι παίξαμε;

Παιχνίδι #1

Καλοκαιράκι είναι, να σας κεράσουμε ένα -ή και δύο, είμεθα λαρτζ- χωνάκι παγωτό φράουλα;

Παιχνίδι #2

Μεσημεριάζει, μήπως να φτιάξουμε κεφτεδάκια για φαγητό; (Πρώτα το παγωτό, μετά το φαγητό, τσ τς, ποιος θα φάει τώρα;)

Παιχνίδι #3

Διάσωση των Τζίνι ιν α λάβα και όχι ιν αν μποτλ! (εδώ έπεσε πολλή φαντασία, γιατί είχε και σενάριο το σκηνικό)

Τα τζίνι γλίστρησαν στη λάβα και τσουρουφλιούνται ΑΛΛΑ ο Πήγασος που έχει φτερά κι ο φίλος του ο Μονόκερος, θα τις σώσουν!

Μετά από 45′ ακριβώς, μαζέψαμε το ζελέ μας σε ενα τάπερ, πλύναμε χεράκια και ετοιμαστήκαμε για άλλο παιχνίδι!

About Author

Μοιραστείτε το :