Σειρές

Spinning Out στο Netflix: Μόνο σ’ εμένα άρεσε;

Μοιραστείτε το :

Είδα το Spinning Out σε ένα ΣΚ μέσα! Δυστυχώς δεν πήρε καλές κριτικές και το Νetflix δεν ανανέωσε για δεύτερη σεζόν!

Εντάξει, μπορώ να βρω ελαττώματα, ωραία ξεκινάω το κείμενο εν τω μεταξύ, όπως ότι καταπιάνεται με παραπάνω από ένα σοβαρά θέματα (φυλετικές διακρίσεις, ψυχικές ασθένειες, αυτοτραυματισμούς, παιδοφιλία), άρα δεν μπορεί να τα αναπτύξει εις βάθος όλα και τα κάνει λίγο «όσα βλέπει η πεθερά». Ειδικά το τελευταίο, όχι απλώς το ξεπέταξε, είναι ας πούμε τα.. φωτιστικά που κρέμονται από το ταβάνι που δεν τα ξεσκονίζουν ποτέ -όχι εγώ, μια φίλη από το χωριό.

 Ωστόσο, εμένα μου άρεσε και να σου πω και κάτι; Μπορεί να τα ανέλυε στη δεύτερη σεζόν, αν του έδινε μια δεύτερη ευκαιρία το Νetflix που αφήνει να παίζουν άλλα κι άλλα!

Λατρεύω πατινάζ, όλοι της γενιάς μου και της περιοχής μου βγαίναμε τα Σαββατόβραδα στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, που κλαψ, δεν υπάρχει πια… Αααχ, αξέχαστες αξεπέραστες, αξιομνημόνευτες εποχές! Τώρα η νέα γενιά έχει γούστα ακριβά, θέλει ελικόπτερα. Τεσπα, δε θα το αγγίξω αυτό το θέμα.

Δεν ξέρω τι θα λέγε ο Αλέξης ο Κωστάλας με την υπέροχη βελούδινη φωνή για τη σειρά αλλά οκ δε μας νοιάζει να κρίνουμε την ακρίβεια του διπλού και του τριπλού τόλουμ. Όσοι αγαπάνε το άθλημα, είτε επειδή πατινάρανε είτε επειδή τους αρέσει να βλέπουνε άλλους να χορεύουνε με χάρη και ομορφιά πάνω στον πάγο, πιστεύω είναι το target group. Αλλά πρόκειται για σειρά, μυθοπλασία, δατσ ολ.

Οι ερμηνείες είναι καλές, λίγο ο Μπάρμαν αν και βιώνει φυλετικό ρατσισμό, έχω μια αίσθηση ότι ποζάρει στο φακό συνέχεια, τύπου «είμαι και πολύ ωραίος» , και λίγο η μαμά της βασικής πρωταγωνίστριας που είναι σχεδόν συνομήλική της, ίσως χρειαζόταν μια μεγαλύτερη ηλιακά ηθοποιός, ένα δυο λογικά άλματα που γίνανε και λες «από που προέκυψε τώρα αυτό;», ναι, αν τα ξεπεράσουμε όλα αυτά, είναι δέκα ωραιότατα επεισόδια που τα χαζεύεις άνετα!

Οι ερμηνείες είναι το βασικό ατού. Το δεύτερο βασικό ατού μετά το καλλιτεχνικό πατινάζ του ιδίου.

Η Κάτια, πρωταθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ, λόγω μιας αλλαγής της τελευταίας στιγμής στη χορογραφία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πέφτει και σπάει το κεφάλι της. Έκτοτε φοβάται να κάνει άλματα, θεωρεί ότι η καριέρα της έληξε και σκοπεύει να δώσει εξετάσεις για να γίνει προπονήτρια. Όμως αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει.

Θα χει τη δεύτερη ευκαιρία που της αξίζει, της την προσφέρουν η Ρωσίδα προπονήτρια του Τζάστιν που είναι πλούσιος πλέιμπόι και εξαιρετικός πατινέρ και που όλως τυχαίως ψάχνει επαγγελματικό ταίρι για το πατινάζ, γιατί κανένα ταίρι δίπλα του δε φτουράει για πολύ.

Τον Τζάστιν τον θέλουν όλες και για παρτενέρ στο πατινάζ αλλά και για το κορμί του εκείνος όμως έχει αισθήματα μόνο για μία, ναι, σωστά μάντεψες, την Κάτια, που είναι τραβάτε με κι ας κλαίω. Αφού τον θες μαρή!

Ξέχασα μια σημαντική λεπτομέρεια η Κάτια και η συνομήλικη μαμά της είναι διπολικές και όταν παίρνουν τα φάρμακά τους είναι όλα καλά -κάλλιστα, όταν τα σταματάνε όμως όλα  γίνονται κακά – κάκιστα! Ε γύρω από αυτούς που ανέφερα, βρίσκονται κι ο προπονητής της μικρής αδερφής που επίσης κάνει πρωταθλητισμό στο ίδιο άθλημα, η Κινέζα κολλητή που επίσης είναι πρωταθλήτρια, αλλά στη δεύτερη θέση πίσω από την Κάτια, ο αρχιυπάλληλος -μπάρμαν- μάνατζερ (;) του ξενοδοχείου -παγοδρόμιου που ανήκει στον πλούσιο μπαμπά του Τζάστιν, που είναι ξαναπαντρεμένος με την καλύτερη μητριά του κόσμου, που είναι ερωτευμένος με την Κάτια και μερικοί ακόμα κομπάρσοι!

Και το τρέιλερ:

About Author

Μοιραστείτε το :