Βιβλία ενηλίκων

Θανάσιμος κίνδυνος – Agatha Christie – Εκδόσεις Ψυχογιός

Μοιραστείτε το :

Μόλις το διάβασα κι ευθύς αμέσως κάθισα να σου γράψω!

Λατρεύω την Άγκαθα, το ξέρεις, στα έχω πει αναλυτικώς κι εδώ, οπότε λογικά περιμένεις καλά λόγια, και ορθώς κάνεις! Ωστόσο, πιστεύω ότι αντικειμενικά, υποκειμενικά μιλώντας βέβαια, το βιβλίο ήταν απολαυστικότατο! Αρκεί να σ’ αρέσει η αστυνομική λογοτεχνία, φυσικά!

Στα γνώριμα μονοπάτια της πένας της, με τον Ηρακλή Πουαρό τον αγαπημένο μας Βέλγο ικανότατο ντετέκτιβ με το εντυπωσιακό μουστάκι να βάζει τα «μικρά φαιά του κύτταρα» να λύσει μια υπόθεση φόνου, που δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα.

Αν και έχει πάρει σύνταξη και αποσυρθεί από την ενεργό δράση, εκεί που κάνει διακοπές με τον καρδιακό του φίλο λοχαγό Χέιστινγκς, τσουπ, η υποθεση έρχεται από μόνη της και τον “βρίσκει” και πώς να της αντισταθεί!

Πέρι τίνος πρόκειται;

Πρόκειται για τις τρεις απόπειρες δολοφονίας κατά της Νικ Μπάκλεϊ, μιας νεαρής, ατίθασης, ανεξάρτητης κι όμορφης κοπέλας, η οποία διαθέτει σπίτι, κοίτα να δεις σύμπτωση τώρα, δίπλα στο θέρετρο του ντετέκτιβ!

Φυσικά υπάρχει και φόνος και διαλεύκανση του μυστηρίου και σασπένς και ωραίες εικόνες και ανατροπή κι απ’ όλα!

Διάβασα μονορούφι, με μια ανάσα, τις 256 απολαυστικές σελίδες αυτού του βιβλίου της αγαπημένης μου συγγραφέως που ποτέ δε με έχει απογοητεύσει!

Εν τω μεταξύ, ήμουν απόλυτα σίγουρη ότι αυτή τη φορά είχα βρει το δολοφόνο, διότι τόσα βιβλία της έχω διαβάσει, ξέρω τον τρόπο που γράφει κι όμως έκανα λάθος! Αυτό ήταν πολύ ευχάριστο!

Μπορεί ακόμα να μου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον!

Από το οπισθόφυλλο:

 «Το κακό δε μένει ποτέ ατιμώρητο, μεσιέ.

Η τιμωρία, όμως, ενίοτε παραμένει κρυφή». 

Νικ Μπάκλεϊ; Αυτό το όνομα είναι εντελώς ασυνήθιστο για μια νέα και όμορφη γυναίκα! Όμως, δεν είναι το μόνο ασυνήθιστο πράγμα στη ζωή της. Αρχικά, σε μια απότομη πλαγιά στην Κορνουάλη, χαλάνε τα φρένα του αυτοκινήτου της. Έπειτα, σε ένα στενό μονοπάτι, γλιτώνει την τελευταία στιγμή από έναν βράχο που πέφτει από ψηλά. Κι ακόμη πιο μετά, ένας βαρύς πίνακας αποκολλάται από τον τοίχο και παραλίγο να την αφήσει νεκρή στο κρεβάτι της.  

Όταν ο Ηρακλής Πουαρό ανακαλύπτει μια τρύπα από σφαίρα στο καπέλο της, παίρνει αμέσως την απόφασή του: Αυτό το κορίτσι χρειάζεται την προστασία και τη βοήθειά του. Την ίδια στιγμή αρχίζει να ξεδιαλύνει το μυστήριο ενός φόνου που δεν έχει συμβεί – ακόμη…

Η μετάφραση είναι του Χρήστου Καψάλη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και μπορείς να το αγοράσεις στα βιβλιοπωλεία αλλά κι από εδώ.

About Author

Μοιραστείτε το :