Τέχνη

Ο πίνακας με τα ρόδα και ο Αυτοκράτορας Ηλιογάβαλος

Μοιραστείτε το :

«Ηλιογάβαλε, ξύπνα αγόρι μου, σε λίγο φεύγουμε», προσπάθησε η Ιουλία Μάισα να σηκώσει από το κρεβάτι του τον εγγονό της.

«Τι είναι ρε γιαγιά πρωί πρωί;» τη ρώτησε εκείνος, χωρίς να ανοίξει τα μάτια του.

«Έχουμε δουλειές, θα πάμε πίσω στη Ρώμη, να διεκδικήσεις το θρόνο!», τον ενημέρωσε εκείνη σε τόνο που δεν σήκωνε αντίρρηση.

«Α, δεν μπορώ, έχω κλείσει εισιτήρια για Μύκονο», απάντησε ο εγγονός της βγάζοντας τον ήχο ενός μεγάλου χασμουρητού.

«Τι λες παιδί μου; ΣΟΥ ΛΕΩ, φεύγουμε για Ρώμη, θα γίνεις Αυτοκράτορας!»

«Και να χω την τύχη του ξάδερφου μου, του Καρακάλλα; Καλύτερα να πάω στο πάρτι!», επέμενε κακομαθημένα εκείνος.

«Μάρκο, Αυρήλιε Αντωνίνε Άυγουστε, είσαι μέλος της Δυναστείας και μην αρχίζεις να σκέφτεσαι την Τζόαν Κολλινς τώρα! Είμαστε οι φοβεροί και τρανοί Σεβήροι!

ΘΑ γίνεις αυτοκράτορας, αλλιώς να μη με λένε Ιουλία Μάισα», άστραψε και βρόντηξε η γιαγια του.

«Μα τον σκότωσαν τον προηγούμενο Αυτοκράτορα…», κλαψούρισε ο Ηλιογάβαλος

«Δε θα πάθεις τίποτα ματάκια μου, θα σου χω μπόντιγκαρντ, έναν ολόιδιο με τον Κέβιν Κόστνερ!», έπαιξε το τελευταίο της χαρτί η γιαγιά, που σκέφτηκε να τον πάρει με το καλό

Ο Μάρκος, Αυρήλιος Αντωνίνος Άυγουστος, άκα Ηλιογάβαλος, άρχισε να φαντασιώνεται ότι είναι η Γουίτνι Χιούστον και ότι τραγουδούσε στα μικρόφωνα των θαυμαστών του, με τον -σαν τον- Κέβιν Κόστνερ στο πλευρό του.

«Άλλωστε, μπορείς να κάνεις ένα μεγάλο πάρτι, όταν στρογγυλοκαθίσει το πwπουδάκι στον θρόνο», τον επανέφερε εκείνη στην πραγματικότητα.

«Καλά λες! Πάμε πόλεμοοοο»,» φώναξε ενθουσιασμένος, όπως είχε κάνει και ο Έλληνας κολλητός σου στη Λούφα και την παραλλαγή, και πετώντας σεντόνια και παπλωματοθήκες από πάνω του, πήγε να ετοιμαστεί. 

Γιαγιά και εγγονός και λοιποί συγγενείς, σε χρόνο ντε τε, μαζέψαν τις βαλίτσες τους και φύγανε από τη Συρία που τους είχαν εξορίσει, όταν τους πήραν τον θρόνο. 

Η γιαγά Ιουλία Μαίσα, που ήταν παρθένος στο ζώδιο, και άρα τα χε κανονίσει όλα στην εντέλεια, με τον στρατό της και νίκησε και τοποθέτησε τον εγγονό στον πολυπόθητο θρόνο, από το 218 έως το 222!

Ο εγγονός είχε το μυαλό μόνο στα πάρτι με ούζα και έτσι άφησε τη γιαγιά, τη μαμά και τη θεία του, υπεύθυνες να διοικούν το κράτος.

Υιοθέτησε και τον εξάδελφό του Αλέξανδρο Σεβήρο, να τακτοποιήσει όλη την οικογένεια, αλλά του βγήκε ξινό του βύσματος, γιατί ο νέος Αυτοκράτωρ που μάλλον ήταν δίδυμος, αργότερα το μετάνιωσε και ήθελε να τον σκοτώσει. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

 Οι Ρωμαίοι, που λέτε, δεν είχαν θέμα με τα πάρτι του Αυτοκράτορα, ούτε που αποκαλούσε  «άντρα του» τον μπόντιγκαρντ που έμοιαζε στον Κέβιν Κόστνερ και τον λέγανε Ιεροκλή.

Δεν τους ενοχλούσε που αποτριχωνόταν ολούθε, βαφόταν, φορούσε γυναικείες περούκες και καυτά μίνι και πήγαινε στα σπιτάκια με το κόκκινο φωτάκι να πουλήσει το κορμί του. 

Ούτε που σαν την νυμφομάνιακ του Λαρς Φον Τρίερ, είχε αναθέσει σε αξιωματικούς του αντί να δουλεύουν για ζητήματα του δημοσίου, να πηγαίνουν στα δημόσια λουτρά και να κάνουν κάστινγκ φέρνοντας στο παλάτι όσους είχαν τα πιο καλοσχηματισμένα… σιξ πακς😎, για να τους δείξει τη συλλογή του με τα γραμματόσημα!

Τέλος πάντων, κάποια στιγμή τον βαρέθηκαν και τον  αποκεφάλισαν πετώντας τον στον Τίβερη ποταμό. Μαζί του την πλήρωσαν κι όλοι οι δικοί του, πρώτος απ όλους, ο Ιεροκλής….  που ερωτεύτηκε τον λάθος άνθρωπο και καταστράφηκε!

❓️🎨

Τι με έπιασε τώρα και σας λέω για τον Αυτοκράτορα Ηλιογάβαλο, που ήθελε να τον φωνάζουμε Αυτοκράτειρα,  πολύ θα τον υποχρεώναμε;

Γιατί, ο πινακας με τα ρόδα του Σερ Λώρενς Άλμα-Τάντεμα (Lourens Alma Tadema),  είναι εμπνευσμένος από τα όργια του συγκεκριμένου αυτοκράτορα!

Και ποιος είναι ο Τάντεμας;

Ολλανδός Ζωγράφος της Βικτωριανής εποχής, που έγινε Άγγλος παίρνοντας την Αγγλική ιθαγένεια, και είχε για θεματολογία του σκηνικά από την Αρχαία Ρώμη και την Ελλάδα, με ολίγη από Αιγυπτιακή αρχαιολογία! 

Ήταν περιζήτητος και είχε πολλές παραγγελίες που προορίζονταν για τις ιδιωτικές συλλογές των ματσό κουλτουριάρηδων της εποχής του! Ανάρπαστοι γίνονταν οι πίνακές του!

Το χαρακτηριστικό του στιλ και σεξαπίλ είναι το εξής:

Όλοι του οι πίνακες εκπέμπουν ερωτισμό

και

τα πρόσωπα αυτών που απεικονίζονται, είναι πανέμορφα, λαμπερά, φωτεινά, χωρίς ατέλειες, σαν να τα περνούσε με φίλτρο ή μπορεί να έκανε και φώτοσοπ, δεν ξέρουμε!

About Author

Μοιραστείτε το :