Σειρές

Οικογένεια Bridgerton: Review Season 1 & 2. Από μένα είναι “ΝΑΙ”!

Μοιραστείτε το :

Με την οικογένεια Bridgerton έχω φάει μεγάλο κόλλημα! Είναι σειρά εποχής και στις σειρές εποχής έχω μια άλφα αδυναμία λόγω ρομαντίκ ιδιοσυγκρασίκ! Χαζεύω τα φορέματα, τις καπελαδούρες, τα κοσμήματα, τα φρου φρου και αρώματά -υψηλή κοινωνία γαρ, όχι πλέμπα- και πάντα απορώ πώς αστράφτουν όλα από καθαριότητα, ενώ δεν υπήρχε πλυντήριο, ούτε είχε ανακαλυφθεί το σκιπ κι η χλωρίνη κλινέξ που αυτή ξέρουμε αυτή εμπιστευόμαστε.

Γιατί σου συστήνω να το δεις;

Γιατί είναι καλογυρισμένο, έχει τα λαβ στόρις του, τα σκάνδαλά του, τα μυστικά του, το χιούμορ του και τις εμ… πικάντικες στιγμές του, ιφ γιου νόου γουάτ άι μιν!

Κάθε επεισόδιο κυλάει με γρήγορους ρυθμούς, όχι σαν κάτι άλλες σειρές που μέχρι να σηκώσουν το ένα πόδι έχει βρομίσει το άλλο, η κάθε σεζόν είναι αυτοτελής και δε χρειάζεται να παρακολουθήσεις 500 για να μάθεις τι έγινε τελικά καιιιιιιιι

καιιιιι λεεεεγω

μας σύστησε στην πρώτη σεζόν τον ηθοποιό Regé-Jean Page ως Δούκα του Hastings!

Και μόνο γι αυτόν, άξιζε! Αποκάλυψη! Πιστεύω έχουμε να δούμε πολλά από το manoulomanoulo, εεεε, τον φέρελπι αυτόν νέο στο μέλλον! Η καριέρα του μόλις απογειώθηκε!

Και πόσο ταιριαστό ζευγάρι με την Δάφνη Μπρίτζερτον!

Τι χημεία, τι ομορφιά και οκ, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, τι σέξινες αυτό το ζεύγος. Οι δυο τους είναι ο ορισμός του αισθησιασμού και των couple goals!

Είδα τoν πρώτο κύκλο μονορούφι και ξεκίνησα με μισή καρδιά τον δεύτερο, όταν έμαθα ότι εκείνος δε θα εμφανιστεί.

Δηλαδή ποιος νοιαζόταν αν ο Άντονι Μπρίτζερτον θα βρει την υποκόμισσα του; Χιουστήκαμε και με το μπαρδόν, υποκόμη. Γιατί, ο δεύτερος κύκλος -η σειρά είναι μεταφορά των ιστορικών ρομαντικών μυθιστορημάτων της Julia Quinn- πραγματεύεται το γεγονός ότι ο κυνικός υποκόμης σκοπεύει να αφήσει την άσωτη εργένικη ζωή και να παντρευτεί για να κάνει το χρέος του στην οικογένεια του.

Εμένα αυτός μου ήταν κάπως αντιπαθητικός από τον πρώτο κύκλο που ήθελε να αποφασίσει ποιον θα παντρευτεί η αδερφή του η Δάφνη, ώστε να πάρουν σειρά και οι μικρότερες αδερφές, θέλαν δε θέλαν, που δε θέλανε.

Κι όχι γιατί ήθελε να της πει αυτός σαν μεγάλος αδερφός ποιον εγκρίνει, γιατί οκ, είμαστε στον 18 αιώνα, αναμενόμενο, αλλά γιατί επέμενε από όλους τους μια χαρά υποψήφιους γαμβρούς να της δώσει αυτόν που ήταν δυο τρομάρες. Καταλαβαίνω ότι ο έρωτας δεν ήταν προϋπόθεση για να κάνει την επιλογή του αλλά γιατί τον γυμνοσάλιαγκα, τον χειρότερο όλων οέο;

Δεινοπάθησε η Δάφνη, στην  πρώτη σεζόν και με τον ξεροκέφαλο αδερφό αλλά και με το ξεροκέφαλο manoulomanoulo, που σε κάποιο σημείο ήταν λίγο, πώς να το πω, λίγο “μαγκαβα ντουτ” ρε αδερφέ, δηλαδή «σε θέλω με θέλεις γιατί δεν παντρευόμαστε» να τελειώνουμε!

Τελικά ενδιαφερθήκαμε και για την αποκατάσταση της κεφαλή της οικογένειας Μπρίτζερτον! Ναι, κυρίες και κύριοι, αμείωτο το ενδιαφέρον και για τον υποκόμη Άντονι, ποιος να το λεγε! Σε αυτό βέβαια, συνέβαλε τα μάλα η αψεγάδιαστη καλλονή νεαρή από την Βομβάη, που την υποδύεται η Simone Ashley!

Τον συμπαθήσαμε κιόλας γιατί δόθηκε εξήγηση γιατί έχει αυτή την εκνευριστικη συμπεριφορά. Είναι λόγω κάποιου παιδικού τραύματος που δεν έχει αντιμετωπίσει και λύσει και την πληρώνουν –παραλίγο- οι γύρω του.

Που λέτε, στο σίζον του, ο υποκόμης κυκλοφορεί με ένα διπλωμένο χαρτί στην τσέπη του στο οποίο σαν γνήσιος παρθένος έχει σημειώσει όλα τα στοιχεία που θέλει να έχει η νύφη του. Με το στιλό του κάθε φορά που συναντούσε κάποια ενδιαφέρουσα υποψήφια τίκαρε τα κουτάκια της λίστας. Ήταν και δύσκολος, σε όλες έβρισκε κουσούρια, αλλά τελικά βρήκε το “διαμάντι”, σύμφωνα με τη λίστα πάντα & την εύνοια της Βασίλισσας, που θα ανταποκρινόταν άψογα στις απαιτήσεις του ρόλου της υποκόμισσας.

Όμως δεν υπολόγισε ότι ο φτερωτός θεός του έρωτα θα τον στοχεύσει με τα βέλη του χωρίς να ρωτήσει εκείνον και τη λίστα του! Εμ, έτσι πάνε αυτά!

Αντιστάθηκε αντιστάθηκε αντιστάθηκε μέχρι που….Ε, δείτε την, δεν σποϊλάρω! Ή μάλλον θα κάνω ένα μικρό τόσο δα σπόιλερ:

“You are the bane of my existence and the object of all my desire”! Μπα, τι μας λες Άντονι; Εσύ δε σνόμπαρες τον έρωτα;

Στα συν της σειράς και το diversity, λευκοί και μαύροι αριστοκράτες σε δίκαιη αναλογία, με επικεφαλής, κορώνα στο κεφάλι τους –όχι κόβιντ, έτσι; χοχοχο- τη μαύρη Βασίλισσα!

Στα συν και το άρωμα του φεμινισμού της! Βασίλισσες, μαμάδες, κόρες, θείες, ακόμα και αρχιυπηρέτριες, κινούν τα νήματα. Βοηθάει βέβαια που οι περισσότεροι αντρικοί χαρακτήρες της σειράς δεν είναι παλιοτόμαρα.

Στα συν κι η υπέροχη φωνή της Τζούλι Άντριους που είναι η φωνή του…gossip girl ή να πω καλύτερα gossip Lady!

Γιατί, η σειρά είναι είναι ένα gossip girl (Lady), εποχής! Η Lady Whistledown γράφει τα… newsletter της με πένα αντί με υπολογιστή, αλλά κάνει ακριβώς το ίδιο, κουτσομπολιό της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου του 18ου αιώνα!

Τα τρέιλερ των δύο σεζόν!

About Author

Μοιραστείτε το :