Παιδικά βιβλία

Ιστορίες με δυναμικά κορίτσια! Πριγκίπισσες, νεράιδες, βασιλοπούλες, μάγισσες και γιγάντισες, διαφορετικές από το συνηθισμένο!

Μοιραστείτε το :

ΞΕ–ΤΡΕ-ΛΑ-ΘΗ-ΚΑ διαβάζοντας το παραμυθένιο βιβλίο «Ιστορίες με δυναμικά κορίτσια» των Εκδόσεων Μεταίχμιο!

Όσο το διάβαζα στη μικρή μου, εκείνη χαιρόταν με τα φανερά της ανάγνωσης, αυτά του πρώτου παιδικού ορόφου κι εγώ απολάμβανα το μήνυμα που κρυβόταν πίσω από τις λέξεις, λίγο πιο ψηλά, στην ενήλικη σοφίτα!

Μπράβο στις συγγραφείς, έχω σηκωθεί όρθια και χειροκροτώ!

Πρόκειται για πέντε αυτοτελείς ιστορίες για μικρά ΚΑΙ μεγάλα παιδιά, με πρωταγωνίστριες

  1. Μια μάγισσα που ζει στην πόλη,
  2. Μια βασιλοπούλα που βαριέται,
  3. Μια νεράιδα που δε θέλει να γίνει βασίλισσα του δάσους,
  4. Μια γυναίκα-γίγαντα που νιώθει µοναξιά και
  5. Μια πριγκίπισσα που µιλάει ασταµάτητα!

Οι πέντε παραμυθένιες ιστορίες έχουν κοινό παρονομαστή τη φιλαναγνωσία. Διαβάζοντας βιβλία, εξελισσόμαστε, αποκτάμε γνώση, ταξιδεύουμε, βιώνουμε ευτυχία, έχουμε συντροφιά, γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι!

Είναι και οι πέντε υπέροχες, το λέω με το χέρι στην καρδιά, άσε που υποβόσκει και ωραιότατο χιούμορ που πολύ εκτίμησα!

Αυτό που σου μένει όταν κλείνεις το βιβλίο είναι ότι και συ, όπως οι πέντε ηρωίδες, οι τόσο διαφορετικές από τον περίγυρό τους, αν δεν ξέρεις ήδη τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου, μπορείς να το ανακαλύψεις στην πορεία. Έχεις δικαίωμα να το ψάχνεις, να λες «όχι» σε προτάσεις που δε σε καλύπτουν ερωτικά, εργασιακά, ή σε όποιον άλλον τομέα, και ας ανησυχούν οι γύρω σου, οικογένεια κουλουπού, που ίσως νομίζουν ότι ξέρουν το καλό σου καλύτερα από σένα!

Έχεις δικαίωμα και οφείλεις να διεκδικείς όσα ονειρεύεσαι, γιατί μόνο έτσι θα είσαι ευτυχισμένη στη ζωή σου! Κάνοντας τις δικές σου επιλογές!

Η μικρή μου, από τις πέντε τους, ξεχώρισε λίγο περισσότερο τη «νεράιδα μαγείρισσα» της Λίνας Μουσιώνη!

Ίσως γιατί αγαπάει τις νεράιδες, ειδικά τις άτακτες, λατρεύει να ασχολείται με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική και είναι το ίδιο δυναμική με εκείνη της ιστορίας!

Θέλω επίσης να πω ότι λάτρεψα την εικονογράφηση! Τσέκαρα, τις εικονογράφους στην τελευταία σελίδα και είναι και οι πέντε γνωστά ονόματα, πολυβραβευμένες και πολυπετυχημένες!

Το βιβλίο που κυκλοφορεί, όπως ανέφερα και προηγουμένως, από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, έχει Δώρο την αφήγηση των ιστοριών σε QR code, και μπορείς αν θέλεις, να το αγοράσεις εδώ!

About Author

Μοιραστείτε το :